Mi állhat Gyurcsány előretörésének hátterében?

Fidesz: Gyurcsány Ferenc az MSZP valódi miniszterelnök-jelöltje

Hírszerző, Fidesz.hu

Ahogy az az MSZP-ben már megszokott, ezúttal is utólag elégedetlenkedik a pártelit egy része a kialakult helyzet miatt. Most a téma az országos lista, amelyet múlt pénteken és szombaton fogadott el a párt elnöksége és választmánya. Szűk körben az a hír járja, hogy Gyurcsány Ferenc ultimátumot intézett a pártvezetéshez, de ezt az érintettek tagadják. A Hírszerző forrásai szerint a kritikák nem olyan erejűek, hogy az a kongresszuson bármilyen változást generálna.

A Fidesz szerint kilenc hónappal Gyurcsány Ferenc látszólagos távozása után a mostani listaállítással a szocialisták hitet tettek Gyurcsány Ferenc politikája mellett, azzal, hogy a lista negyedik helyére tették a volt pártelnököt. Az alábbiakban a Hírszerző és a Fidesz.hu cikkét idézzük.

Miközben már két hete lehetett tudni, hogy a döntés a múlt hétvégén lesz, sok képviselő és megyei elnök csak hétfőn kezdte el nehezményezni lapunknak, hogy nem egyeztettek velük. “Ahogy szokás, hetekkel ezelőtt elküldtük a pártelnökségnek, hogy kiket javasolunk országos listára. De korábban az is szokás volt, hogy a lista elkészülte előtt kikérik a véleményünket. Most viszont péntek reggel kaptunk egy kész listát, miután a párt legszűkebb vezetése egész héten államtitokként őrizte a névsort” – fogalmazott a Hírszerzőnek az egyik megyei elnök.

Amiatt is dünnyögnek, hogy nem született politikai döntés az országos lista összetételének, pontosabban az első tíz névnek az üzenetéről. “A választmány június 6-án fogadta el a listaállítás általános kritériumiat, amelynek lényege, hogy az MSZP különböző felső és középvezetői legyenek befutó helyen. Csakhogy júniusban a pártbéke megteremtését szolgálta ez a döntés, de azóta Mesterházy Attilát választottuk miniszterelnök-jelöltnek, amelynek a megújulás, a fiatalítás az üzenete. Az országos listát nem sikerült ehhez igazítani” – magyarázta egy elnökségi tag.

Felvetésünkre, hogy ezt miért nem vetették fel a múlt héten, a legtöbb kritikus csak a vállát vonogatta és kitérő válaszokat adott. Az eredetihez képest egyébként “fiatalodott” az első tíz, mert Szili Katalin visszalépésével Botka László szegedi polgármester előrébb került.

Gyurcsány ultimátumot adott?

Valaki arról beszélt lapunknak, hogy külsős jelölteket kellett volna bedobni, akik a nyilvánosság előtt ismertek, és húzhatták volna a listát. “Egy Gönczöl Katalin jól mutatott volna, vagy hogy egy abszurd példát mondjak, senki nem kérdezte meg Vágó Istvánt, adná-e a nevét ehhez. Képviselő valószínűleg úgysem akart volna lenni, de legalább témát adott volna a sajtónak, reklámozta volna a listát” – mondta forrásunk.

A harmadik típusú elégedetlenség tárgya azoké, akik lemaradtak az országos listáról. Ők egyébként nem is azt nehezményezik, hogy nem fértek be a 174 fős névsorba, hanem azt, hogy erről senki nem szólt nekik.

Téma a pártban Gyurcsány Ferenc előretörése. A volt miniszterelnök az 1.0-ás verzió szerint a kilencedik helyen állt, de péntek reggel az elnökségi ülésre készített előterjesztésben már a negyedik helyen szerepelt, megelőzve Szili Katalint, aki a rossz nyelvek szerint emiatt vissza is lépett, bár ő arra hivatkozott, hogy nincs elég fiatal a lista élén és nem a megújulásról szól az első tíz.

Ráadásul három olyan politikus is jobb helyet kapott a listán, akihez ő személyesen is kötődik: Szilvásy György volt nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Vitányi Iván, az MSZP “nagy öregje”, valamint Donáth László lelkész. A csak nagyon szűk körben ismert pletyka szerint a volt miniszterelnök ultimátumot intézett a pártvezetéshez: vagy Szili Katalin elé kerül a listán, és az említett személyek befutó helyet kapnak, vagy nem szerepel az országos listán.

A zsarolás tényét az érintettek tagadták. Ugyanakkor arra többen felhívták a Hírszerző figyelmét, hogy Szili Katalin másfél héttel ezelőtt, amikor új mozgalomindulását hirdette meg, “zászlóbontó” beszédében totálisan szembe fordult Gyurcsány Ferenc politikájával. A volt házelnök arról beszélt, hogy a párt négy hibát követett el az elmúlt években: a válság előtt a neoliberális gazdaságpolitikát baloldaliként akarták eladni, hiba volt az őszödi beszéd, de nem a hazugság beismerése, hanem a hazugság miatt, hiba volt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampánya és nem volt megfelelő a párt belső demokráciája, az egymással való szolidaritás.

“A pártvezetésnek mérlegelnie kellett, hogy mi az üzenete a sorrendnek, ha Szili Katalin van előbb, illetve ha Gyurcsány Ferenc” – mondta a Hírszerző egyik forrása. Egy másik informátoruk szerint a többiek ügyében sokan lobbiztak. “Szilvásy Györgynek kell a mentelmi jog, nem hagyhatjuk magára egy koncepciós eljárásban, amelyet ellene folytatnak. Vitányi Iván a párt emblematikus gondolkodója, helye van a frakcióban, akárcsak Donáth Lászlónak” – bizonygatta a pártvezetés egyik tagja.

Változás már nem lesz

Az MSZP egy befolyásos képviselője szerint az egész Gyurcsány-Szili ügy csak azt szolgálta, hogy a lista bizonyos részeiről elterelje a figyelmet. “Így senkiben nem merült fel, hogy Kovács László harmadik helyét firtassa, vagy azt, hogy a pártvezetés miért tett befutó helyekre olyan megyei elnököket, akik mögött nincs valós teljesítmény”.

A kritikákkal együtt is biztosra vehető, hogy a szombati kongresszuson már nem változik az országos lista. Arról mint mindig, ezúttal is egyetlen szavazással döntenek a küldöttek (támogatják vagy nem támogatják), vagyis módosításra csak akkor lenne lehetőség, ha a mostaninál nagyságrendekkel erőteljesebb nekibuzdulás lenne, de erre ma nem látszik esély.

“Az összes megyei elnök befutó helyen van. Sem nekik, sem a pártvezetésnek nem érdeke, hogy megbolygassa ezt a listát. Márpedig csak akkor lehet fellázítani a küldöttek felét, ha komoly szövetségek köttetnek a módosításra” – jelentette ki egy elnökségi tag. Hozzátette: a mostani morgás nem komoly, az MSZP-nek általában hosszú a reakcióideje és hozzá tartozik a lelkivilágához az utólagos elégedetlenkedés.

Forrás: Hírszerző

Gyurcsány Ferenc az MSZP valódi miniszterelnök-jelöltje

Kilenc hónappal Gyurcsány Ferenc látszólagos távozása után a mostani listaállítással a szocialisták hitet tettek Gyurcsány Ferenc politikája mellett, azzal, hogy a lista negyedik helyére tették a volt pártelnököt – szögezte le újságírók előtt a Parlamentben Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

Mint fogalmazott, ezzel nemcsak ismét befutó helyre hozták, de azt is jelezték, hogy továbbra is egyik jelképes politikusuknak tartják a volt kormányfőt.

“Azt a Gyurcsány Ferencet, aki a kormányzást az ellenzék folyamatos támadásával azonosította, azt a Gyurcsány Ferencet, aki a 23 millió román elleni kampányával, illetve a 2004. december 5-i határontúli magyarok elleni hecckampányával a gyűlöletkampányt is meghonosította Magyarországon, azt a Gyurcsány Ferencet, aki az ellenzéki politikusoknak csak annyit üzent, fogják be a szájukat, ha a költségvetésről van szó, azt a Gyurcsány Ferencet, aki az őszödi beszéddel nemcsak a magyar politika történetbe, de a világtörténet fekete lapjaira is beírta magát” – fogalmazott a fideszes honatya. Navracsics rámutatott arra is: azzal, hogy a szocialisták a negyedik helyre tették Gyurcsány Ferencet, elárulták, az első három hely csak álca. Emberek állnak Gyurcsány Ferenc elé, de az igazi listavezető és miniszterelnök-jelölt Gyurcsány Ferenc. Az ő nevével fémjelzett politika az, amelye az MSZP politikáját továbbra is meghatározza – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány jelenlétét jelzi a mai parlamenti ülés is, hiszen mind az MSZP napirend előtti felszólalásánál, mind az interpellációk esetében egyetlen cél vezérelte a kormánypártot: az ellenzék támadása, mocskolása, az ellenzék ellenségként való kezelése. Szíve szerint ő mondta volna el ezeket a beszédeket, ő maga is válaszolt volna saját interpellációira is, és ahányszor csak lehetett volna, elmondta volna gondolatait, csak sajnos ma nem ért be a parlamentbe – jegyezte meg Navracsics Tibor.

A szocialistáknak lett volna lehetőségük, hogy szakítsanak a Gyurcsány-korszakkal, és új arcokkal, új politikával álljanak elő, ők azonban a múltat választották. Ez azonban választási vereséghez fog vezetni – zárta gondolatait a fideszes politikus.

Forrás: Fidesz.hu

82 hozzászólás “Mi állhat Gyurcsány előretörésének hátterében?” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    “Azt a Gyurcsány Ferencet, aki a kormányzást az ellenzék folyamatos támadásával azonosította”

    Hogy nem szakad rá az ég ilyenkor Navracsicsra!
    Persze régóta ismert stratégia ez a Fidesznél: azzal vádolja a politikai ellenfelet, amit ő maga csinál.

  2. Jeniszej szerint:

    Hazudos! 🙂

  3. hollósi szerint:

    A választási vereség után minden bizonnyal újabb változások várhatók.
    A távol maradók aligha mozgósíthatók addig, amíg a jelenlegi társulat uralja a terepet.
    Mesterházy jövője is elsősorban attól függ, nyugdíjazza -e a “dicső korszak” főszereplőit.

  4. Tóth Mária szerint:

    csepeli: sajnos az Ön véleménye fordított! az mszp-sek mindig azzal vagdalóznak, amit ök követtek el! Sajna, de ez az igazság!

  5. Huba szerint:

    csepeli!
    Mégha Navracsics vádolna benneteket és én a 32-esek klubbjába tartoznék értelmi szinten, azt mondanám, hogy igaza van ennek a csepeli gyereknek.
    De Titeket vádol a rendőrség, ügyészség, ügyvédi kamara, sőt papírotok van – és még mennyi lesz – arról, hogy bűnözők vagytok!
    Ne figyelj Te Navracsicsra! Vigyázó szemeidet a bíróságra összpontosítsd!
    Jönnek majd az eredmények, ha kicsit lassan is, de ami késik nem múlik!

  6. Cseplin szerint:

    csepeli!

    Te nagyon szánalmas vagy. Annak idején én is a szocikra szavaztam, de sajnos be kellett látnom , hogy becsaptak. Fájt, nagyon rosszul esett, de mégsem dughatom a fejem a földbe. Talán láttad az Erik a viking című filmet. Ott mondogatta a sziget vezetője, hogy nem süllyedünk, emelkedünk. Végül az egész sziget víz alá került.

    Még én se tudom, hogy kire fogok szavazni tavasszal, de az biztos, hogy nem az mszp-re.
    A csepel.info szerkesztőségének pedig gratulálok, még akkor is, ha sok dologban nem értek egyet az itt megjelentekkel, de legalább csepeli lakosként az érem másik oldalát is láthatom.

  7. LB szerint:

    “Szilvásy Györgynek kell a mentelmi jog” – itt van a kutya elásva!
    Más kérdés, hogy egy esetleges 2/3-os jobboldali többség esetén mire lesz ez elég?!

  8. toto szerint:

    Persze, hogy a mentelmi jog motiválja az egész társaságot, de valahogy helyet kéne még szorítani a gyurcsány hű Kókának is, mert minden bizonnyal ő is koncepciós eljárásoknak lesz kitéve.

    Az mszp féle durva, aljas hazugságkampányt még Ron Werber kezdte meghonosítani annak idején 2002-ben, Gyurcsánynak nyilván testhez állónak bizonyult a szerep és továbbvitte. Az MSZP belátható időn belül képtelen lesz megszabadulni ezektől a karrierszocialistáktól, hiszen a fiatalok, mint Molnár Csaba, Mesterházy, Ficsor, Cusi, vagy akár Gulyás Gábor is ez a kategória, vagy még rosszabbak.

  9. zed szerint:

    Én nem felejtettem el, milyen volt az élet az Orbán-Torgyán polgár kormány időszaka alatt. Emlékszem még a Kaya Ibrahim-Josip Tot-féle trükkökre, olajügyek eltussolására, Széchenyi pénzek felszívódására, Torgyán Józsi bácsi miniszterségére, bányaügyre, szőlőügyre, stb.
    A Fidesz politikája sokban hasonlít a Jobbikéhoz. A gyűlölet tartja életben a pártot, a populista, demagóg MSZP-ellenes politikája, romboló kritikája, ezért sorakoznak fel a pártkáderek egy emberként Viktoruk mögött. Orbán nem szeretne abszolút többséggel hatalomra kerülni, mert akkor lehullana a lepel, kiderülne, mire képes egyedül, s mivel nem háríthatja át senkire a felelősséget, meginogna alatta a szék. A Fidesz-KDNP összeborulás is csak addig fog kitartani, amíg a fővezér hatalma.

  10. LB szerint:

    zed!
    Titeket meg csak a rettegés és a félelem tart össze!
    Féltek, hogy kiderül, hogy az MSZP után is van élet és rettegtek, hogy számot kell adnotok az elmúlt években elkövetett tetteitekért.
    Ezt bizonyítja, ahogy az “ügyvéd urat” és ügyeit kezelitek!

  11. Manitu szerint:

    Azért ne felejtsük el, hogy Csepelen volt egy kettős gyilkosság is, és sokak szerint azért fajult eddig a sztori, mert Deme láthatta, hogyan óvják, védik Gulyást, és hogyan titkolják, próbálják elsimítani az ő sikkasztási ügyét is.

  12. csepeli szerint:

    Cseplin!

    Az a gyanúm, te is bedőltél a Fidesz papagájkommandójának. Ami éveken keresztül nap mint nap a füledbe rikácsolta, hogy: hazudtak, hazudtak, hazudtak, hazudtak. Vedd elő a józan eszed, és ne a sulykolásra hallgass.

  13. csepeli szerint:

    Simicska Lajos neve mond még valakinek valamit?

  14. Manitu szerint:

    Nekem pedig úgy tűnik, hogy csepeli és Zed nem a Fidesz papagálykommandójának tagjai.

    Megint valami, aminek az ellenkezője igaz. Ez az igazi MSZP! Hazudni reggel, délben, este!

  15. Cseplin szerint:

    Csepeli én nem mondtam, hogy a fidesznek hiszek, csak azt hogy az mszp-nek biztos nem. Egyébként a helyi fideszesek szimpatikusabbak is mint az mszp. Az egyik képviselőnek mailt írtam a problémámról aki 1 napon belül válaszolt és segített megoldani azt. Az mszp-s képviselő urak vissza se jeleztek, hogy egyáltalán olvasták a levelem.

  16. csepeli szerint:

    Várhegyi Attila neve mond valakinek valamit? Ő az, akit hűtlen kezelésért felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítéltek 2001-ben. A Fidesz finanszírozásért felelős pártigazgatója, valamint Szolnokon polgármester volt. Fiktív számlákkal, korrupcióval megkárosította a szolnoki önkormányzatot és a Fidesz kasszájába játszotta át a pénzeket.

  17. csepeli szerint:

    Manitu, valóban nem vagyok a Fidesz papagájkommandójának a tagja. Hogy jöttél rá? És mi ebben a hazugság?

  18. ifjútitán szerint:

    Kedves Zed!

    Lehet, hogy Ön tud válaszolni a következő kérdéseimre 😉

    Miért szavazzak az MSZP-re? Mivel lassan kampányidőszak van, itt az ideje, hogy az Mszp-s politikusok és szimpatizánsok letegyenek valamit az asztalra, hogy ezeket a dolgokat valósították meg az országban (itt jöhet egy felsorolás is akár). Nem látom értelmét, hogy Tocsikozzunk, Zuschlágozzunk, Torgyánozzunk, vagy Demézzünk…
    Meggyőző tények kellenek, amik alapján dönteni lehet.

    Mint fiatal szavazónak tegye meg, hogy válaszol a kérdésre:

    Miért szavazzak az Mszp-re?

  19. csepeli szerint:

    ifjútitán: én mindenesetre mondok egy nagyon fontos pozitívumot az MSZP mellett:

    Ha végignézünk a rendszerváltás óta eltelt 20 éven, azt látjuk, hogy a pártok rövid távon gondolkodnak: mindig a következő választás megnyerése a cél, és emiatt az igazán fontos változások, reformok elmaradnak. Ez nagyon jól látszik a költségvetési hiány ciklikus alakulásában: a választás évében osztogatnak, hagyják elszaladni a hiányt, majd utána jön a megszorítás, hogy a hiányt visszanyomják. Meg lehet nézni a hiány alakulását:

    1994: 8,4%
    1998: 8,2%
    2002: 8,9%
    2006: 9,3%

    Miközben a két választás közötti években sikerül lenyomni, pl.

    1996: 4,7%
    2000: 2,9%
    2004: 6,5%
    2008: 3,9%

    Az MSZP és az általa felállított Bajnai-kormány az első, amely megtöri ezt a rossz ciklust. Most nincs választási költségvetés, nincs osztogatás, a kormány az ország hosszú távú érdekét nézi, nem a rövid távú politikai érdeket. Ezért lesz a hiány 2010-ben 3,8%, mélyen alatta az összes eddigi választásévi költségvetési hiánynak.

    Ez egy olyan paradigmaváltás, ami mindképpen az MSZP nagy érdeme. Szakítottak az eddigi rossz beidegződéssel, amely mindig újratermelte a hiányt és lehetetlenné tette a valóságos fejlődést.

    A Fidesz már világossá tette, hogy ők nem akarnak az osztogató-megszorító ciklussal szakítani, fütyülnek a hiánycélra, és 7%-os hiányt várnak 2010-re – persze csak akkor lesz annyi, ha ők gondoskodnak róla, hogy annyi legyen!

    A Fidesz tehát továbbra is benne van a hazugságciklusban, náluk nem volt őszödi beszéd, továbbra is a rövid távú politikai érdekeik vezérlik a gondolkodásukat.

  20. zed szerint:

    Én is csak csatlakozni tudok csepelihez. A Fidesz 4 évvel ezelőtt azzal kampányolt, hogy rosszabbul éltünk, mint 4 évvel korábban. Nem jött be nekik, mert a választók többsége a saját bőrén érezte a Fidesz állításának az ellenkezőjét.
    A Fidesz eltérő szociálpolitikát képvisel, bár ezt nem hangoztatja, sőt meghasonlik önmagával. Az újraelosztási hányad csökkentésével valóban fokozható a gazdaság teljesítménye, ugyanakkor az eltartottak magas számából adódóan romlik az általános életszínvonal, ami ellenkezik a szolidaritás elvével. Szlovákia és Magyarország összemérésekor a szociális szempontokat is figyelembe kellene venni, pl. hogy nálunk átlagosan 30%-kal magasabbak a nyugdíjak. Többek között ebből adódik, hogy bruttóban Magyarországon magasabbak az átlagkeresetek, Szlovákiában viszont nettóban többet kap kézhez egy átlagos munkavállaló. Én a jövedelmek magasabb arányú újraelosztása mellett állok ki, mert a szocialista típusú gazdaságnak is ez volt az egyik lényeges jellemzője. Emellett is lehet fejlődni: http://mszp.hu/csokkentjukkampany/
    Az embereket arra kellene sarkallni, hogy minél többen fizessenek becsületesen adót, mert csak azt tudjuk elosztani, amit az egyes egyének beleadnak a közösbe. Orbán Viktor egyik beszédében a szolidaritás érzését úgy jellemezte, mint egy láthatatlan kötelet, amely mindannyiunkat összeköt, még ha nem is ismerjük egymást. Véleményem szerint nemcsak beszélni kell az összetartozásról, hanem vállalni annak terheit, úgy ahogyan egyébként az egy normális családban is működik.

  21. Manitu szerint:

    Tönkretették a gazdaságot, a magyarságot saját maga ellen uszították, a közpénzeket a saját zsebükbe tömik, a korrupció Horn Gyula korszakának megfelelő magasságokba emelkedett, egymást gyilkolják a sikkasztási pénzek miatt, lopási szándékbúl hoznak létre különböző szervezeteket, hazudnak, csalnak, a rendőrséget ráuszítják a békés emberekre…

    MSZP-SZDSZ: kontárkormány, tolvajok, bűnözők, hazugok, csalók paradicsoma.

  22. csepeli szerint:

    Manitu: ez mind nem igaz, ezt csak a fideszes papagájkommandó dumálta be neked. Meg vagy vezetve.

  23. csepeli szerint:

    zed: nem vagyunk egy platformon, én nem támogatom az újraelosztás növelését, és az mszp-programból sem ezt olvasom ki. Ami pedig a Fideszt illeti, ők nem beszélnek világosan arról, hogy mit akarnak. Az egyetlen programjuk: Orbán lesz a miniszterelnök, és onnantól kezdve Kánaán lesz.

  24. ... szerint:

    engem nem sikerült meggyőznötök.

  25. ... szerint:

    mármint zednek és csepelinek 🙂

  26. LB szerint:

    zed, csepeli!

    Legyetek szíves azt is felsorolni, hogy az elmúlt 15 évben mit köszönhettünk nektek, itt Csepelen.
    Nem az érdekel, hogy a helyi Fidesz mit csinált vagy mit nem csinált, hanem az, hogy TI mit tettetek Csepelért, mit köszönhetünk Nektek!

  27. ifjútitán szerint:

    Zed, csepeli:

    A hosszú távú tervezéssel kormányoldalon egyetértek, ez kell, hogy egy leendő és vezető pozícióban lévő kormánypártot motiváljon.
    Amit leírtatok, az érdekes volt, viszont csak egy fél válasz a kérdésemre.

    csepeli: miért csak most ebben az évben következett be a szemléletváltás? Ezzel kapcsolatban nem tudom értelmezni a 2006-os öszödi beszédet, hisz akkor már kormányzott az MSZP pár éve, miért hangzott el Gyurcsánytól az ominózus mondás?

    zed: amit írsz azzal részben egyet tudok érteni. Viszont amit írsz, az csak arról szól, hogy miért ne a Fideszre szavazzak. Tényleges fejlődésről nem írtatok, azt látom, hogy épültek autópályák, de olyan mintha nem történt volna semmi az elmúlt években, minden drágább lett, ugyanannyi fizetésből kell gazdálkodni mint pár éve. A TV-ben csak azt látni, hogy a Fidesz és Mszp harcol egymással a hatalomért. A mai fiatalságot kiábrándítja, hogy nem tettek értünk semmit az elmúlt években semmit a kormányzással megbízott pártok. Amit írsz, hogy a Fidesz rossz gazdaságpolitikát folytatott, az egy dolog, az elmúlt 7 év elég kellett volna, hogy legyen, hogy kijavítsa az Mszp-Szdsz koalíció?

  28. csepeli szerint:

    LB: én semmit sem tettem Csepelért. Én csak egy lakos vagyok itt. Nincs semmilyen befolyásom a helyi ügyekre.

  29. csepeli szerint:

    ifjútitán: Gyurcsány az őszödi beszédben szakított a régi gondolkodásmóddal. Azóta elég szigorú a költségvetési politika, Gyurcsány következetesen tartotta magát a konvergenciaprogramhoz, nem hagyta elszállni a hiányt. Mindenképpen az MSZP érdeme, hogy Bajnai mögé állt, aki nem választási költségvetést készített, hanem éppen ellenkezőleg: 2010-ről, ami választási év lesz, ki merte mondani, hogy kutya kemény év lesz. Ilyen még sohasem volt korábban, eddig mindig nagy osztogatás volt választási évben, aminek aztán meg is ittuk a levét.

  30. zed szerint:

    Az a baj, hogy a Fidesz mindenbe beleköt, gáncsoskodik, ahol tud keresztbe tesz kormánynak, lásd “szociális” népszavazás, amelynek eredményeként széthullott a koalíció. A Fidesz szándékosan anarchiát kelt, a negatív kampány eszközével igyekszik magára vonni a figyelmet, és az emberekben indulatokat kelteni. Sajnos a Fidesz nem konstruktív ellenzék módjára viselkedik sem országos szinten, sem itt Csepelen. Meg kell mondjam, a legnagyobb ellenzéki párt ebben vérprofi, mert sikerült megakadályoznia a fontos reformok véghezvitelét, mindig tudja, hová kell üssön. Tehát az a válaszom, hogy nagyrészt a Fidesz rosszindulató, önző, az ország sorsára fittyet hányó, populista politikája a felelős azért, hogy a kormányoldal által kitűzött célok jelentős részét nem sikerült megvalósítani.

  31. LB szerint:

    zed, csepeli!

    Úgy látom, azt kaptam, amire számítotottam.
    Eddig gyakorlatilag SEMMIT sem tudtatok felsorolni! 🙁

    Pontosítom korábbi kérdésemet:
    Mit köszönhetünk Nektek, csepeli szocialistáknak? Mit tettetek az elmúlt 15 évben a kerület felemelkedéséért? Ha képviselők vagytok, akkor egyénileg is, ha nem, akkor mint PÁRT!
    Tekintettel arra, hogy hosszú évek óta abszolút többségetek van a kt-ban, nem arra vagyok kíváncsi, hogy mit mért nem tudtatok megcsinálni, hanem arra, hogy ténylegesen mit csináltatok?!

  32. ifjútitán szerint:

    Zed:
    LB-nek igaza van, ismét csak azt soroltad fel, hogy a Fidesz mit nem csinál.
    Nehéz így döntenie egy választónak, mindkét párt csak a másikra mutogat, a szimpatizánsok, akik ugye figyelemmel kísérik a pártjuk sorsát, könyebben el tudnak vonatkoztatni az éppen aktuális pletykáktól.
    Nem tudok egyetérteni Veled, hogy az elmúlt 7 évben azért nem történt semmi, mert az ellenzék nem konstruktív. Ez így eléggé kiábrándító érv…
    Még mindig nem válaszoltál a Miért szavazzak az Mszp-re kérdésemre.

  33. zed szerint:

    “A Magyar Szocialista Párt…

    …mint szociáldemokrata párt a magyarság történelme során felhalmozódott nemzeti és baloldali értékek, társadalmi célok örököse és letéteményese.

    …olyan társadalom megteremtését tartja céljának, amely a szabadság, az egyenloség, az igazságosság és a szolidaritás értékein alapul. Törekvéseit a társadalom többségének támogatásával, a természeti és az épített környezetért viselt felelosséggel kívánja megvalósítani.

    …tagja a Szocialista Internacionálénak, társult tagja az Európai Szocialisták Pártjának, mint ilyen segíti Magyarország beilleszkedését az Európai Unió közösségébe. Mindezek során képviseli a nemzet érdekeit, óvja a magyar kultúrát, a magyarság önazonosságát.

    …vállalja a munkavállalók, valamint mindazok érdekeinek politikai képviseletét, akik azonosulnak a párt értékeivel és céljaival. Küzd a szegénység és az elmaradottság felszámolásáért, a társadalmi egyenlotlenségek csökkentéséért.

    …alapvető célja, hogy mindenkinek legyen lehetősége és esélye élete minőségének javítására, a korszerű tudás megszerzésére és hasznosítására, hogy minden ember olyan közösségben élhessen, ahol sorsát tudása és teljesítménye határozza meg.”

  34. LB szerint:

    zed!

    Gratulálok, ez különösen tetszett:
    “A Csepeli Önkormányzat vezetői köszönetet mondanak mindazoknak a személyeknek és szervezeteknek, akik, illetve amelyek a galvániszap eltávolításában részt vettek.”

    Mondd már meg, Nektek – csepeli szocialistáknak – és az önkormányzat vezetőinek ehhez mi köze volt! 🙁

  35. bendegúz szerint:

    LB: Miért ne mondhatna köszönetet valaki valakinek valamiért? Például köszönöm Viktornak az elmúlt nyolc évet. Az elvett kilenc % nyugdíjemeléssel talán az életemet mentette meg! Ha azt is berakom a gégetakarékba már nem élnék!

  36. Huba szerint:

    zed!
    LB azt kérdezte: mit csináltatok 15 évig?
    Te válaszod egy link, melyre azt mondod néhány, én úgy olvastam az összes.
    1. Gerincút többszöri megígérése.
    2. Magyar Gárda kifikázása.
    3. Figyeljünk lakásunk és környezetünk tisztaságára.
    4. Két nívódíj adományozása.
    5. Kerékpáros felvonulás sikeres lebonyolítása.
    6. A Hálózat Alapítvány távhő, csatorna, víz számlához támogatást nyújt
    és ezt az MSZP nem tiltja.
    7. Téli szünet dec.22-től jan.02-ig tart és az MSZP nem tiltakozik ellene.
    8. Parkoló felújítás (egymás után többször) most is sz@r.
    9. Járdák utak foltozása, 2 db víznyelőrács csere.
    10.Csatorna fejlesztés ígérete Királyerdőn.
    11.Jelzőlámpa kanyarodási sáv nélkül: Kossuth-Völgy

    Ez 15 év termése, melyre zed volt szíves utalni. Gratula!

  37. Dr.Szemerő szerint:

    Én csak azt érzem meg,amit a bőrömön tapasztalok Drága Zed,Csepeli,Gulyás! Engem nem érdekel mennyit loptok,hazudtok,ölitek le egymást egy-egy zsíros helyért.Nem érdekel addig,míg minket “mezei” polgárokat hagytok élni és élni hagyni.Kissé jobban éltünk akkor,mint most.Persze a gazdasági válság bla,bla,bla. De mit tudtok tenni azért,hogy rátok szavazzak?

  38. AntiGulyás szerint:

    Gulyás!
    A 15:17-i bejegyzésedet még te sem hiszed el remélem?
    Még magadnak is hazudsz,nem elég másoknak már?
    Neked egy zárt osztályon a helyed,ott talán még tudsz víritani,ott még lehetsz valaki!
    Sajnálom a családodat és azokat az embereket,akik veled kapcsolatban álltak,állnak és állni fognak!
    Őszinte részvétem.

  39. codec szerint:

    Elolvastam zed meséjét.
    Egy kérdésem lenne: a társadalmi egyenlőtlenségek szerinted csökkentek az elmúlt években?

  40. zed szerint:

    Nyitott szemmel kellene járnotok a kerületben és akkor feltűnne mondjuk, hogy 10 földút kap szilárd útburkolatot, hozzáteszem 2/3 részt uniós pénzből. Másrészt el kellene menni a lakossági fórumokra, ahol az illetékesek beszámolnak az elért eredményekről, a belépés díjtalan. Tájékozódni kellene, mielőtt nekiálltok mocskolódni és személyeskedni!
    Nem vagyok Gulyás Gábor.
    Szerintem a társadalmi egyenlőtlenségek alapvetően nem nőttek hála a felzárkóztató programoknak.

  41. Öreg halász szerint:

    Zed, bevehetnéd a Cavintont: 1994-ben megígértétek a teljes csatornázást és az utak leaszfaltozását. 1998-ban is megígértétek. 2002-ben is megígértétek. 2006-ban is megígértétek.

    Tóth és Demszky még szerződést is kötöttek, amiben garantálták, hogy 2008-re mindenhol lesz út és csatorna, no meg a gerincút is elkészül.

    Miről beszélsz?

  42. Papi szerint:

    Ifjutitán!
    Zed és csepeli szokásukhoz híven megint csak rész igazságokat (nagyon kis részben volt igazuk) mondtak neked. Nem beszéltek az államháztartási hiány növekedéséről nem beszéltek a kb 5,5-6%-os munkanélküliség 10,5%-ra nővekedéséről nem beszéltek arról a rengeteg korrupciós botrányról, sikkasztásról mert ez nem téma nekik! Nem beszéltek GyF aljas hazudozásairól (vizitdíj, ingyenes oktatás gázár energia ár emelések letagadásáról). Nem beszéltek arról a rengeteg törvényről amit meghoztak aztán egy-két hónap után visszavontak. Nem beszéltek az etnikai és vallási ellentétek szításáról. Szóval nagyon sokmindenről nem beszéltek és ha valaki ezt megemlíti akkor rögtön fasiszta, rasszista, nacionalista lesz akit üldözni kell!
    Ne hallgas senkire van interneted nézd meg a két párt kormányprogram tervezetét Az MSzP-SzDSz koalikció 8 éve alatt mit tett és mit ígért. A FIDESZRE ezt nem tudom tanácsolni mert nem ők voltak hatalmon!
    Tudod, Zed beszélt Kaya Ibrahimot és Josip Tóthot meg olajügyről de azt már elhallgatta, hogy ezzekből egy szó sem igaz ezt a bíróság is kihozta az olajügy meg Horn kormány idelyén volt és a leköszönt Draskovics vastagon benne volt!
    Nézd meg az elmúlt évek statisztikai adatait és az alapján tudsz dönteni!
    Azt is tudnám tanácsolni, hogy néz utána 2002-ben hányfajta adót kellett fizetni és mennyit most!

  43. AntiGulyás szerint:

    Jogosnak ítéled azt a cselekményt,amit Gulyás földink tesz és idáig tett az emberekért? Rendben,megfordítom a kérdést!Vajon miért derülnek napról-napra ki ezek a bűncselekmények?Miért támadt az az érzésem,hogy a kettős gyilkosság stb.,azért pattant ki,mert a lopott pénzen,mint a kalózok nem tudtak megegyezni,ezért lelövik egymást,illetve feljelentik a másikat?Gulyás esetében miért halad lassan a behajtás?Ezekre mi a magyarázat?

  44. médi szerint:

    Zed!
    Egyre izzadtságszagúbb amiket írsz, nekünk bizonyíték kell, ígérettel már tele a padlás! Azt se tudom, sírjak vagy röhögjek azon, amiket be bírtál írni mostanában. Édes pártod már a nevében is hazudik, hogyan lehetne szocialista valaki, aki a kapitalizmust építi? Gratulálok.

    Ifjútitán!
    Te meg ne a TV-t nézd, ne olvass statisztikákat, csak hallgass a szívedre… Legfeljebb csalódsz, de az a te tévedésed lesz.

  45. baniko21 szerint:

    Papi!
    Annyira még nem vagy idős, hogy Cavingtont szedj. De azért ennyire
    ne legyél feledékeny. Azért a Kaya Ibrahim és Josip Toth dolgot nem
    az mszp találta ki. Az más dolog, hogy a fideszek ügyesebbek voltak,
    jogilag nem lehetett semmi folytatása a dolognak. Egyébként bárki,
    bármelyik pártból visszaélve hatalmával gazdasági büntettet követ el,
    kijárna neki a börtön.
    Azért megkérdezem Tőled, hogy tudsz-e nekem arra példát mondani,
    hogy 20 éve bárkit is lesitteltek volna azért, mert ellopta a nép vagyonát.
    Csak emlékeztetöül : volt mdf, mszp-szdsz, fidesz-kisgazda- kdnp, mszp
    -szdsz kormány. Mindegyik mindent az elődjére fogott, de érdemi számon-
    kérés a rossz döntések miatt egyszer sem volt. Vagy Te tudsz egyet is
    megemlíteni.
    Szegény ifjutitán! Ebben az utvesztőben elég nehéz eligazodni.

  46. zed szerint:

    Anti!
    Gulyás Gábor egy arany tojást tojó tyúk a Fidesz számára! Én már “elengedtem a kezét”, bár megjegyezném, az ügyvédi tevékenységétől függetlenül a képviselői munkájára nem hallottam panaszt -leszámítva a N. Sz.-dal való összetűzésének okát. Az, hogy miért támadnak ilyen-olyan érzéseid, nem tudom megmondani, a kettős gyilkosságot nagy valószínűséggel Kun Tamás követte el, a részletek tisztázása az igazságszolgáltatás szerveinek a feladata. Tudtommal a behajtási eljárás Németh úr esetében megfelelően halad, Gulyás doktor elismerte a tartozását, a fizetési ígéretet aláírta, és a behajtó megkereséseikor kellő udvariassággal a rendelkezésére áll.

  47. Papi szerint:

    baniko21!
    Azt hiszem két malomban örlünk. Más az ha valaki hibázik és más az ha valaki tudatossan tesz tönkre valamit! Tudod Keller mindent elkövetett többek között ő jött Kaya Ibrahimmal is és a bíróság nem talált semmit! Azt írod ők ügyesebbek voltak lehet nem tudom mi az igazság! Nem nagyon tudok számonkérésről ebben igazad van de valahol el kell kezdeni és egyetlen egy kormány sem (Antal, Horn, Orbán) tette így tönkre az országot és nem csak gazdaságilag hanem erkölcsileg is és a nemzetközi téren is ezt tették! Ezt peddig tudatossan előre megfontolt szándékkal ami gyakorlatilag bűntetendő egyszerűen elárulták és eladdták az országot mialatt éppen a baloldal háta mögé bújtak! Ha végig nézed az elmúlt nyolc évet nem látsz mást mint tudatos elszegényítést úgy gazdaságilag mint és az sokkal nagyobb baj szellemileg is!
    Nem tudom (nem vagyok látnok), hogy nyer-e a FIDESZ és ha nyer milyen arányban, ha sikerűl neki a 2/3-os többség úgy van esély az elszámoltatásra én megmondom öszíntén nem bízom a Jobbikban túlsok maszopos most egyszerre Jobbikos lett (lásd Ernőt). Remélem lessz elszámoltatás és akinek vaj van a fején az és csak az menjen sittre aki tiszta az éljen és dolgozzon boldogan tovább!
    Nekem ez a véleményem!
    Egyébként ne félsd a fiatalokat remélem alapossan végig gondolják, hogy nekik mi a jó és asszerint fognak szavazni!
    Egy a lényeg, hogy elmenjenek és szavazanak!
    A nyugdíjasoknak meg azt kéne végig gondolni, hogy mit vett el ez a kormány és még mit vessz el. Ugyan ez vonatkozik mind azokra akiknek jővőre a családi potlék után is adózni kell!

  48. Papi szerint:

    Ja igen elfelejtettem miért kell bevenem a Cavingtont! 🙂

  49. zed szerint:

    Papi!
    Ha az olajügy (amely nem keverendő össze az olajgate-üggyel) a Horn-kormány számlájára írható, miért tussolta el a Fidesz? Nem azért, mert már az MDF-kormány idején javában folyt az olajszőkítés, és az MDF a koalíciós partnere volt a Fidesznek?
    Keller szerintem nem mondott annyira hülyeségeket: http://www.parlament.hu/irom37/6487/6487.htm

  50. Papi szerint:

    Zed!
    Ugyan mond már el hány feljelentése élt meg és mennyit tett meg Keller!
    Gyakorlatilag az volt a feladata, hogy bármi áron bűnösnek hozza ki az Orbán kormányt!

  51. Papi szerint:

    Zed!
    Még annyit kár volt Kellernek ezt a förmedvényén ide raknod mert erről is kiderült, hogy hazudik! Azért Drazsé még mindig Hornnak köszönheti a szabadságát!
    Én elhiszem, hogy nagyon nehéz elfogadni a tényeket neked, de sajnos az a helyzet, hogy az elmúlt nyolc év nagyon tragikus volt az országnak és ha te ezt nem akarod tudomásul venni akkor félek, hogy te is benne vagy nyakig!
    Úgyhogy vágjátok a centit te is meg csepeli is és még vagytok egypáran de szerencsére egyre kevesebben. Lesz elszámolás!

  52. csepeli szerint:

    Papi, te folyamatosan hisztériázol, és közben nem veszed észre, hogy amit a Fidesz sulykol és amit te is szajkózol, az egyszerűen nem igaz.

    Hülyeség és hazugság, hogy tönkretették az országot vagy a gazdaságot. Marhaság, nincsen tönkretéve a gazdaság. Sajnos nem növekedett a gazdaság olyan mértékben, amilyen mértékben növekedhetett volna, ha meg lehetett volna csinálni az igazi reformokat. Na de hogy tönkrement volna, az úgy hülyeség, ahogy van. Az sem igaz, hogy elszegényedtek volna az emberek, éppen ellenkezőleg: 2002-höz képest 10%-kal nőtt a reáljövedelem, bár az igaz, hogy 2006-hoz képest 2%-kal csökkent, de 2% reáljövedelem-csökkenést (amit praktikusan észre sem lehet venni) tudatos elszegényítésnek meg nyomorba döntésnek nevezni enyhén szólva túlzás. És mielőtt a jövedelemegyenlőtlenséggel jönnétek: a Tárki kimutatta, hogy 1995 óta gyakorlatilag változatlan a jövedelemegyenlőtlenség. Tessék kimenni az utcára: állandó dugó van a sok autó miatt, amelyek többségében egy ember ül, a karácsony közeledtével az áruházakban megint egymást ölik az emberek az LCD-tévéért: ez a nyomorba döntés, az elszegényedés? Ugyan már kérem!

    Ne dőljetek be a hisztériakeltésnek! Az ország nem használta ki a növekedési potenciálját, de a gazdaság ennek ellenére néhány százalékkal minden évben növekedett. Vásárlóerő-paritáson mérve az egy főre eső GDP 2002-ben 14694 dollár, 2006-ban 18023 dollár, 2008-ban 19328 dollár volt. Ha a gazdaság “tönkre lenne téve”, akkor hogyan termelünk meg egyre nagyobb és nagyobb értéket évről évre?

    Egyedül a szellemi elszegényedés hangzik hihetően Papi szájából, az ő esetében ez nyilvánvalóan megtörtént.

  53. AntiGulyás szerint:

    Köszi Zed! Ez olyan,mint valami tartozás elismerő papírka,mint a Dumb és Dumberben?Vicces…

  54. nagyapó szerint:

    Az átlagnyugdíj 2008-ban 85000 Ft volt, 2009-ben78600 Ft.
    A Gyurcsány kormány egyhavi nyugdíjat elvett.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  55. zed szerint:

    “Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság által szolgáltatott adatok szerint a saját jogú nyugdíjak átlagos összege 87 732 forintról 87 785 forintra emelkedett, miközben a jogosultak száma valamivel több mint 2,5 millióról 2,5 millió alá esett”
    http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/09/88_ezer_forint_az_oregsegi_atlagnyugdij/

  56. Jeniszej szerint:

    😉

  57. Huba szerint:

    zed!
    Egy másik “statisztika”: nagyon közeli ismerősöm 2007-töl nyugdíjas.

    2007: 13 x 147.800,-Ft = 160.117,-Ft/hó = 654,54 Euro (245,-) jan.
    2008: 13 x 158.400,-Ft = 171.600,-Ft/hó = 647,55 Euro (265,-) jan.
    2009: 12 x 166.630,-Ft = 166.630,-Ft/hó = 534,07 Euro (312,-) jan.
    2010: 12 x 173.462,-Ft = 173.462,-Ft/hó = 626,21 Euro (277,-) 2009.dec.

    2007 = 7.854,48 Euro/év
    2008 = – 83,88 ”
    2009 = – 1.445,64 ”
    2010 = 339,96 ”

    Négy év emelkedése: – 1.869,48 Euro = – 517.846,-Ft

    Közeli ismerősöm köszöni a maszop-nak!

  58. zed szerint:

    Huba!
    Ez a te nyugdíjas ismerősöd euróban szokta elkölteni a jövedelmét? Az átlagos havi nyugdíj vásárlóértéke nem csökkent, ha a 13. havit nem számítjuk bele! Ha a Fideszen múlott volna, a nyugdíjasok egyáltalán nem kaptak volna “prémiumot”, 2003-ban nem szavazták meg a bevezetését. Egyébként Orbán Viktor a nyáron egy interjúban kifejtette, hogy nem állítanák vissza a 13. havi nyugdíjat, mert az ország pénzügyi lehetőségei ezt nem engedik meg, és igaza van. Nem mellesleg több Fideszes/KDNP-s képviselő is megszavazta az eltörlését. A gazdasági válságnak mindannyian isszuk a levét, meg kell húzni a nadrágszíjat!

  59. ifjútitán szerint:

    Lehet, hogy én vagyok egy kicsit naív, de választások előtt úgy kezdeném a kampányolást, hogy felsorolom az embereknek azt, hogy mit valósítottam meg, milyen kézzelfogható eredményeket értem el.
    Rossz tapasztalatom, hogy senki nem mer vagy tud konkrétumokat felsorolni az elért eredményekről, pedig az alapján könnyebb lenne dönteni.

  60. Huba szerint:

    zed!
    Rossz a válasz. Ülj le! Elégtelen!
    Ha nem akarnánk bevetetni mihamarabb az eurot és kiadnánk a parancsot: lestrapált vén nyuggerek nem hagyhatják el az ország területét, még lehetne is “valamennyi” igazad. De lehet, hogy ezt akarjátok? Persze hogy ezt, hisz a D-209-es is bevezethette volna az eurot 2006-ra.
    Ezt Ő mondta, mikor megismerte az átvett ország gazdasági helyzetét. Na ez volt az “ország gerincútja” nevü hosszúcumi. A csepeli már csak “hal a tortán”.

  61. LB szerint:

    zed!
    Sajnos nem! De 2004-ben még azt gondoltam, hogy 2007-ben, de legrosszabb esetben 2008-ban már euróban fogom kapni a fizetésemet.
    Hála az öszödi böszmének és elődje szociális csomagjának, ebből semmi se lett! 🙁
    Ha vezetőitekben lett volna egy csepp tisztesség és a saját érdekeik helyett az ország érdekeit tartották volna szem előtt, akkor a gazdasági válság is sokkal kisebb terhet jelentett volna számunkra.

  62. zed szerint:

    Az újraelosztási hányad csökkentésével, és a -nagyobb részt EU-s pénzből finanszírozott- nagyberuházások felfüggesztésével lehetett volna hozni a maastrichti kritériumokat, de a Fidesz ezt nem hajlandó kimondani. Másrészt ez a véleményem: http://csepel.info/?p=7331#comment-38474

  63. csepeli szerint:

    Huba!

    Ismerősöd rosszul számolt. 2009-ben már megkapták a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első felét. Még márciusban. Ezt ismerősöd elfelejtette hozzáadni az összeghez. Azonkívül az euróárfolyam év közben is változik, nem korrekt mindig a januárival számolni, ha már mindenáron euróra akarsz konvertálni.

  64. tibor szerint:

    A Vasárnapi Hírekben az új reménység, Mesterházy nyilatkozatát olvastam arról, hogy a nyugdíjkorhatár emelést megtárgyalták az Idősügyi Tanáccsal ( akinek tagjai persze 60 évesen mentek nyugdíjba).
    Szóval, a Tanács támogatja a korhatár emelést.
    Arról nem tájékoztatott, hogy mikor szándékozza megtárgyalni a tartósan munkanélküli 50 évesekkel. Pedig érdekelne a válaszuk.

  65. Nagyapó szerint:

    A KSH (nem Népszava, Index) adatai szerint az átlagnyugdíj 2008. jan. 1.-én 85874 Ft, 2009. június 15.-én 79306 Ft. Miről beszélünk?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  66. zed szerint:

    Átlagnyugdíj = Összes kifizetett nyugdíj / Nyugdíjasok száma

    Az átlag igen csalóka mutatószám, a statisztika tudománya ezért alkalmaz más helyzetmutatókat is, mint pl. módusz, medián, kvartilisek. Ezen kívül javaslom megtekinteni a módszertant is!

  67. cseppetsem szerint:

    Nagyapó!

    Többféle átlagnyugdíj van, és te itt összekevertél kettőt.

    A 85874 Ft, amit írsz mint 2008. januári adatot, az az öregségi és öregségi jellegű nyugdíjak átlaga. A 79306 Ft viszont, amit 2009. júniusi adatként írsz, az összes nyugdíj átlaga, amelyben benne vannak a nem öregségi nyugdíjak is, például a korhatár alatti rokkantsági és az özvegyi nyugdíjak.

    A teljes átlagnyugdíj 2008 januárjában 74096 Ft volt. Vagyis 2009 közepére több mint 5000 Ft-tal nőtt az átlagnyugdíj.

    Az öregségi és öregségi jellegű nyugdíjak átlaga 2009 januárjában 91455 Ft volt. Ezzel kell a 2008-as 85874-et összehasonlítani. Tehát ez is több mint 5000 Ft-tal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

    Nohát, erről beszélünk.

  68. Papi szerint:

    csepeli!
    Ha nem tudnád a statisztikai adatok pont az ellenkezőjét mutatják annak amit te itt állítasz! Már 2008 második felében sem fizették ki a 13. havi nyugdíj másik részét! Sőt egy bizonyos összegű nyugdíj felet az első részt sem fizették ki 2009-ben meg semmit!
    Ennyit a teállításaidról!
    Nem baj vágjátok a centit már nemsokáig lophat a bandád mert megy a sittre mind!!!!!

  69. baniko21 szerint:

    Cseppetsem!
    Igazad van! Valamelyest valóban emelkedtek a nyugdíjak. Akkor most
    beszéljünk egy kicsit az alaposan megemelkedett közüzemi díjakról,
    élelmiszerről, a napi megélhetesről. Szerinted ezek hány százalékkal
    emelkedtek meg? Az átlag nyugdíj kiszámitásnál ,(mivel, hogy átlag!)
    benne vannak a 3-400 ezres nyugdíjak is, meg a 40-50 ezer forintosak
    is. Tégy különbséget vajon melyik az amelyikből nem lehet a mai árak
    mellett megélni? Csak vegetálni.
    Emlékeztetöül, pár éve arról volt szó, hogy a 13. havit beépitik. Ez a bi-
    zonyos 13. havi arra szolgált, hogy a téli hónapok igen magas költsé-
    gét a csóró nyugdíjas kicsit könnyebben vészelte át. Ha belegondolok,
    hogy hány semmirekelő kap havi 1-2 millió forintot a “tisztes” munká-
    jáért, akkor felháborit, hogy a kis nyugdíjasok pénze huzta, vagy huz-
    za ki az országot a bajból. A sok millió Ft hallgatási pénzről már nem
    is beszélek. Éljen a demokrácia!!!

  70. baniko21 szerint:

    Cseppetsem!
    Igazad van! Valamelyest valóban emelkedtek a nyugdíjak. Akkor most
    beszéljünk egy kicsit az alaposan megemelkedett közüzemi díjakról,
    élelmiszerről, a napi megélhetesről. Szerinted ezek hány százalékkal
    emelkedtek meg? Az átlag nyugdíj kiszámitásnál ,(mivel, hogy átlag!)
    benne vannak a 3-400 ezres nyugdíjak is, meg a 40-50 ezer forintosak
    is. Tégy különbséget vajon melyik az amelyikből nem lehet a mai árak
    mellett megélni? Csak vegetálni.
    Emlékeztetöül, pár éve arról volt szó, hogy a 13. havit beépitik. Ez a bi-
    zonyos 13. havi arra szolgált, hogy a téli hónapok igen magas költsé-
    gét a csóró nyugdíjas kicsit könnyebben vészelte át. Ha belegondolok,
    hogy hány semmirekelő kap havi 1-2 millió forintot a “tisztes” munká-
    jáért, akkor felháborit, hogy a kis nyugdíjasok pénze huzta, vagy huz-
    za ki az országot a bajból. A sok millió Ft hallgatási pénzről már nem
    is beszélek. Éljen a demokrácia!!!

  71. Papi szerint:

    Zed!
    Téves a nyugdíj átlag számításod mert te csak havi szinten számoltál és nem éves szinten! Egészen más számokat fogsz kapni
    Tehát 2007= Összes kifizetett nyugdíj éves szinten / Nyugdíjasok száma
    (ebben benne van a 13. havi nyugdíj is)
    2008= Összes kifizetett nyugdíj éves szinten / Nyugdíjasok száma
    (ebben benne van a 13. félhavi nyugdíj is egy bizonyos nyugdíj
    összeg felett )
    2009= Összes kifizetett nyugdíj éves szinten / Nyugdíjasok száma
    (és itt már nincs semmi más)
    Egyébként úgy vettem észre, hogy te erős baloldali embernek tartod magad.
    Ugyan áruld már el mitől vagy te és a pártod baloldali?
    Komolyan érdekelne!

  72. Huba szerint:

    csepeli!
    Az én közeli ismerősöm jól számolt. Nem kapta meg 2009-ben a 13. havi első felét sem, egy fillért sem. Te számoltál rosszul. A 2009-es 13. havi nyugdíj első felét csak a 80.000,-Ft alattiak kapták meg, a felettiek csak 40.000,-Ft-ot kaptak, abban az esetben ha betöltötték a 62 évüket.
    Tehát az 57 éves korukban korkedvezménnyel nyugdíjazott: bányász, mozdonyvezető, buszsoför, villamosvezető akkor sem kapott egy petákot sem, ha a megállapított nyugdíja nem érte el a 80.000,-Ft-ot.

  73. cseppetsem szerint:

    Papinak!

    2008-ban kifizették a 13. havi nyugdíj mindkét részletét, és 2009-ben is kifizették az első részletét.

  74. zed szerint:

    Papi! A nyugdíjszámítás módjának is érdemes lehet utánanézni, hogy tiszta képet kapjunk.
    A baloldali pártok gazdaságpolitikáját összemérve mondjuk a liberális pártokéval, szociálisan érzékenyebbnek, emberközpontúbbnak jellemezném, az öngondoskodás helyett a szolidaritást helyezik előtérbe, amely a magasabb arányú állami újraelosztásban is megnyilvánul.

  75. codec szerint:

    A távozó kormánykoalíció szociális érzékenységéből vajmi keveset éreznek azok, akik az idén mentek el nyugdíjba. Az induló nyugdíjak sokkal alacsonyabbak, mint évekkel ezelőtt.
    Még rosszabbak a kilátásai azoknak, akik majd évek múlva készülnek nyugdíjba. a jelenleginél is alacsonyabb kezdő nyugdíjra számíthatnak.
    Így néz ki a szocialista párt magas fokú érzékenysége, nyugdíj ügyben.
    (zed betanított szövege helyett)

  76. Papi szerint:

    Zed!
    Én is valahogy ehhez hasonló módon gondoltam volna de saját magaddal kapcsolatban nem válaszoltál! Aztán elmondom miért kérdeztelek!

  77. zed szerint:

    Codec! Szándékosan általánosítottam, de csak nem sikerült elvonatkoztatnod a kormánypárttól. A magyar jóléti rendszer méltányossága nem fenntartható. Szlovákia azért tart előrébb, mert az adóbevételek kisebb hányadát fordítja jóléti kiadásokra. Ezt a Fidesz is tudja, és szerintem a szlovák mintához kíván majd közelíteni. Csak nehogy nyugdíjaslázadás legyen a vége!
    Papi! Magammal kapcsolatban annyit mondanék, hogy még az ún. átkosban szívtam magamba a baloldaliságot. Minél idősebb az ember, annál kevésbé hajlamos a változásra.

  78. csepeli szerint:

    A nyugdíjak reálértéke 2000 óta mintegy másfélszeresére emelkedett. Eddig a nyugdíjasok mindig kivételezett helyzetben voltak, a szocialisták fő szavazóbázisát képezték, és nem lehetett hozzányúlni a nyugdíjakhoz, ellenkezőleg, állandóan a gazdaság teherbíró képességénél nagyobb mértékben emelték a nyugdíjakat. Szerencsére az MSZP most szakított ezzel a felelőtlen hozzáállással. A nyugdíjasoknak is meg kell szokniuk, hogy nem nőhet a nyugdíjuk gyorsabban, mint amennyire az ország gazdasága növekszik. Ahogyan a keresetek sem. Ez van. Nem vagyunk gazdag ország, nincs kolbászból a kerítés, öregszik a társadalom, egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb az aktív kereső. Ebből csak a nyugdíjkorhatár emelése a kiút, ahogyan egész Európában.

  79. Papi szerint:

    Zed!
    Akkor viszont nem értelek rendben van, hogy véded az általad baloldalinak vélt értékeket! Ez tiszteletet érdemel de akkor miért véded annyira ezt a kormányt amikor még köszönő viszonyban sincs a baloldalinak mondott elvekkel! Az elmúlt nyolc évben nem sok olyan kormány intézkedést tudsz felmutatni ami a te általad baloldalinak vallott baloldali értékeknek megfelelne! Ezt nem én mondom én most csak általam nagyon becsült baloldali érzelmű emberektől hallottam! Ez a párt még a saját alapító okiratával is ellentétes dolgokat cselekszik. Ha megnézed a szabályzatukat ott világosan benne van az ország és állampolgárainak védelme, szembe megy a magyar alkotmánnyal gondolj az egészségügyre. Lehetne még folytatni de minek! Valahogy az az érzésem már ne haragudj de vagy fogalomzavarban vagy vagy pedig még saját magadnak sem mondasz igazat! Nem tudom, hogy melyik eset jellemző rád de ezt neked kell eldöntened!

    Amit a Codecnek írtál már megint a kormány hazug szólamait veszed elő. Ugyanis ez azért nem igaz mert többek között Szlovákiában is az iparba fektettek a te kormányoddal ellentétben ahogy az egész világon az ipart támogatták, hogy minél előbb vége legyen a válság okozta károknak és ha megnézed gyakorlatilag minket magyarokat kivéve mindenhol lassú gazdasági növekedés jellemzi míg nálunk pont fordítva van! (Ezt Bajnai mondta a magyar gazdasággal kapcsolatban).
    Csepeli butaságával meg egyszerűen nem érdemes foglalkozni mert olyan elképesztő demagóg az már tragédia! Nem tudom és nem is érdekel, hogy hány éves de remélem komoly megélhetési problémája lesz! Nem szoktam ilyet kívánni senkinek de neki ezt kívánom!

    Tudod Zed azért az a kormány amelyik még a családi pótlékot is megadóztatja azért nem igazán baloldali és még annyira sem szociális!
    Ha annyira baloldalinak vallód magad aki a Kádárérában lett baloldali hát elgondolkodhatnál a dolgon!

    Nem kegyeletsértésnek szánom de Kádár forog a sírjában ettől a “baloldali” kormánytól!

  80. Barkóczy István szerint:

    Lehet, hogy bolond vagyok, de szerintem azok loptak kevesebbet akik egy ciklus alatt nagyobb maradandó értékeket alkotottak. Pl.:kétszer háromsávos hidak, autópályák, árvizvédelmi gátak, viztározók, és utoljára de nem utolsósorban az ország gáz ellátását több mint három hónapra elegendő gáztárolókat gázzal feltöltve építettek, ( Európában ez egyedülálló ) ha mégis többet loptak megérdemelték. Az elmult 8évalatt többször volt mindenidők legmagasabb vízállása de árvíz egyszer sem.

  81. miska72 szerint:

    Te hülye vagy barátom.

Itt lehet hozzászólni !