103-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

Révész Máriusz: Elindul a 1357-es adományvonal és a segitunkegyutt.hu

Koronavirus.gov.hu, Origo

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár.

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

Révész Máriusz: Elindul a 1357-es adományvonal és a segitunkegyutt.hu

Elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani – jelentette be Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az akciócsoport vezetője elmondta:az akciócsoport feladata, hogy segítse az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját,felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat, erre hozták létre a https://segitunkegymasnak.hu/ oldalt.

Szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt,a koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai,így például magánszemélyektől nem tudnak fogadni tárgyadományokat, megszűnik a karitatív szervezetek önálló adománygyűjtő vonala és helyét a 1357-es adományvonal veszi át, ahol egy telefonhívás, sms 500 forint támogatást jelent. Elindul az összefogás számlaszáma is: 11711711-22222222.

Egy hozzászólás “103-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Sajnos terjed a koronavírus. Tenni kell ellene minden szinten. Tesz a kormány, tesznek az önkormányzatok. Mit tesz Vigyori? 100 Ft-ért lehet biciklizni Bp.-en🙂. Remek. Bécsben a balliberális vezetésű önkormányzat ingyenessé tette a parkolást, ezzel ösztönözve a tömegközlekedés mellőzését. Vigyori szerint ez rossz (kiesnének a parkolási perselypénzek, meg a Főnök sem járult hozzá).🙂
    Eetásak jó választás volt!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !