Negyven éves a Tátika Tagóvoda

csepel.hu

Népi gyermekjátékos műsorral készültek az ovisok a Tátika Tagóvoda 40. születésnapjára március 6-án. A jubileum alkalmából a fenntartó önkormányzat díszoklevelét Borbély Lénárd polgármester adta át Kakuszi Imréné tagóvoda vezetőnek.

Az ünnepségen részt vett Morovik Attila alpolgármester és Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője.

1980-ban nyitotta meg kapuit az óvoda a Csepel Városközpontban létesült új lakótelepen akkor még 6 csoporttal. Jelenleg 4 csoportban összesen 93 gyermeket nevelnek az óvodapedagógusok. „Az intézmény 2012 óta ellátja a sajátos nevelési igényű beszédfogyatékos gyermekeket, majd később az egyéb pszichés rendellenességgel küzdő gyermekeket is. A nevelőtestület az integrált nevelésben elkötelezett a differenciált fejlesztés fontos feladatának tekinti a tehetséggondozást is” – olvasta fel Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető köszöntő leveléből a tagóvoda vezetője.

Kakuszi Imréné 1982 óta dolgozik a kerületben a csepeli gyermekekért s az óvodát 2015-től irányítja. Vezetőként büszke arra, hogy a kerületi óvodák felújítása során elsőként újulhatott meg a játszóudvaruk s az épület belső helyiségeinek kialakítása, átalakítása (felnőtt öltöző, logopédiai szoba, pszichológus szoba, gyermekkonyha, tárgyaló, mosókonyha, sószoba) is megvalósult. Köszöntő beszédében elmondta, hogy a gyermekek a vallásoktatás mellett a zeneovi, néptánc, ovifoci, drámajátékok, kézműves foglalkozások és a birkózás területén is kipróbálhatják tehetségüket.

A visszaemlékezések után egy retró kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők, ahol múltbeli játékok, könyvek, babák, meselemezek, műszaki tárgyak engedtek bepillantást az elmúlt évekbe. A folyosó falán pedig óvodai kirándulásokat, neves összejöveteleket, óvodás csoportképeket felidéző fotókat helyeztek el a szervezők.

Végül az ilyenkor elmaradhatatlan születésnapi tortázással zárult a negyven éves jubileum.

A.Zs.

csepel.hu

 

3 hozzászólás “Negyven éves a Tátika Tagóvoda” bejegyzésre

  1. Kitiltott szerint:

    Szep kerek evfordulo.
    Annak kulon orulok hogy a szemet atkosban letrehozott 6 csoportbol ebben a kanaanban legalabb 4 megmaradt.
    Az ironiat felre teve.
    Orulok hogy a gyerekek boldogan szep es jo korulmenyek kozott elik meg ezt a nehany evet az oviban.
    Tovabbi sok sikert az ovi dolgozoinak.

  2. Lili Züllig szerint:

    Én a Schönherz-be jártam, a Zalkával szemben.

    Tök mindegy hova jár az Ember, ha az ovipedagógus alapjáraton egy fasszopó kommunista rendszerben tanult senkiházi, akinek magának is házassági problémái vannak, ugyanolyan degenerált kölyökkel a hóna alatt, mint amit ő naponta el kell hogy viseljen ott. De azért a kaját mind hazalopja a gyerek elől.
    Hány baleset történt a mi időnkben is, mert szartak ránk. Mérleghintáról gerincre való érkezés, szartak rá, mókuskerékről leestél? Selberschuld. Felszakadt szemöldök ugrálasnál? Ahhh kutya baja (jahh b+ csak majdnem kiesett a szemgolyója te hyundai getz-i)
    Akkor kezdődött, hogy az elvált szülők gyerekei voltak előtérbe helyezve, aztán a cigány gyerekek, utána jöttek az alkoholista szülők gyerekei, aztán a kicsit mongó felfogásúak, aztán utolsó sorban a keresztény-konzervatív értékkel bíró szülők gyerekei. Ez voltam én. Mivel mi nem vagyunk fasszopó kommunisták, minden apróságért bűntettek. CSAK ENGEM, SENKI MÁST. És újra írom, nem voltam több 3-4 évesnél, de ha a Családod lepukkant arisztokrata vér, az gáz egy kommunista fertőországban. És ha az Apukád a kommunista rendszerben királylányként emelt a magasba, mikor jött érted, és még el is vitt ide-oda óvi után, na másnap borítékolható volt, hogy a sarokban kell a csendespihenőt töltened. Apámat lefasisztázták az Irodában, mikor megjegyezte miert nem alakítanak ki egy haladó csoportot, hisz a legtöbbje értelmileg le van maradva a korosztályához képest, és attól a pár jóeszűtől nem kéne elvenni az esélyt a fejlesztésre. Ezek a majmok csak a képeket látták, én 5évesen már olvastam.
    Katonában halálra untam magam 1.2.osztályban. amíg ezek keresték a Csepel újságban az a betűt, velem már IQ tesztet csináltattak, mert túlszárnyaltam egy negyedikes tudását is.
    Én, aki már 3 évesen angolt tanult faszom kommunista orosz nyelv helyett, és én már úszni tanultam, míg mások még mindig behúgyoztak. És őket kellett sajnálni, meg a kisnövésűeket. Tőlem meg csak LOPNI TUDTAK, mert az egyke hogy el van kényeztetve. Ezek még háromkerekű trottin nyáladzottak, meg felmosónyélt raktak be hátra nekik, hogy tanuljon meg egyensúlyozni, amíg én már görkoriztam (régi design, cipővel lehetett még felhúzni, kétkerekű piros dudás cangám volt, és nem tanítottak rá. Belökte Vater hátulról, na menjél Lányom keressed az egyensúlyt.

    89-ben Balatonon, amikor a németek sátrat vertek ott, mi is ott voltunk. Nem értettük egymás nyelvét, de életemben nem éreztem olyan jól magam, mint ezekkel a lengyel, német gyerekekkel. Anyámat kérdeztem, miért nem értik, amit mondok? Anyám mondja, mert ők németek. De én olyan akarok lenni, mint ők, mert ők kedvesebbek, mint a magyarok. Isten meghallgatott.

    Sokat agyaltam, akarjam-e az én kölykömet is Magyarországon ovi, vagy 1-2 év suli….SOHA AZ ÉLETBEN NEM ENGEDEM MAGYAR OVIBA, SE MAGYAR ISKOLÁBA. Épp elég bűntetés lesz szegény Gyerekemnek majd elmesélnie, hogy az ő Anyukaja egy koszos kelet-európai magyar kurva. Viszont a neve legalább svájci. Nekem ennyi maradt meg óviból, meg a verekedések, harapás, támadás nénike…ugye? Meg a kerítésen való tapadás, járókelőkkel való beszélgetés; tessék engem innen elvinni magával…ugye? Meg a “nincs több” amikor éhes voltam. Ugye Jucika nénike? De Lakatos Mariannak mindig lett adva egy szelet lekváros kenyér, előttem tetszett kenni, mikor csorgott a nyálam, és korgott a gyomrom. Nem baj, én ezektől lettem erős, jég hátán is túlélő csótány.

    Azóta, hogy dolgozom azóta jó az Életem. Nincs iskola, nincs kommunista rendszer körülöttem, nincs szenvedés, nincs teher, nincs félelem, nincs több borzalom, nincs több meglopás, nincs több verés, nem kell többet az ablakból Nyugatot néznem, mikor lehetek már én is ott, ITT VAGYOK NYUGATON ♡♡♡♡♡ elegánsan, jóhiszeműen, bizakodva, BOLDOGAN!!

    Igazából 23 évet úgy leélni egy országban, hogy ebből mind a 23 ellopott idő volt? És én már 18 évesen menni akartam, menni el a picsába Németországba, Fekete erdő, dolgozni, élni. Német lenni. Hozzámenni egy némethez, és a Deutschland über allest énekelni minden városban Még faszom 5év felesleges egyetem, amit sehol nem fogadtak el külföldön, úgyhogy evvel csak kitörölhettem a seggem.
    Ha újra születhetnék csakis Svájcban, USA-ban, Ausztráliában, Kanadában szeretnék születni.

  3. Kitiltott szerint:

    Belegondolok hogy ilyenek szavaznak a sorsunkrol…….

Itt lehet hozzászólni !