Koronavírus: megvan a negyedik fertőzött

888

A kormányzati tájékoztató honlap szerint négy koronavírusos fertőzött van Magyarországon, ez a csütörtök esti 22:23-as frissítésből derül ki.

A honlapon 23:53-kor kiírták, hogy a szerdán bejelentett egyik iráni diák barátnőjét is diagnosztizálták a koronavírussal, ő a negyedik fertőzött. Már ő is a Szent László Kórházban van.

A koronavirus.gov.hu oldal a magyar kormány az összes fontosabb információt közli a COVID-19 vírussal kapcsolatban. Emellett egy hivatalos oldalt is indított Facebookon a kormány. Ez a Koronavírus hivalatos néven érhető el.

Szintén tegnap este történt, hogy tizenöt japán turistát szállított a mentőszolgálat a budapesti Kálvin térről a László Kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával. Valamennyien köhögnek, de mindannyian jó fizikai állapotban vannak. A kórházba szállítás után elkülönítették őket és megkezdődött a kivizsgálásuk.

7 hozzászólás “Koronavírus: megvan a negyedik fertőzött” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Egy szösszenet…
    Ha, mér tegnap este is megvolt a 4. és itt is 09:28-as poszt, akkor a 10:00-kor kiadott WHO jelentésben miért nincs benne? Márcsak ott akad a lemez, hogy az Operatív Törzs is a John Hopkins Egyetem térképét linkelte be, ami 2-3 óránként frissül, köztük a WHO és egyéb járványügyi szervek adatai alapján.

  2. Gary Ridgway szerint:

    …van már egy ötödik is!

    “A március 15-i rendezvények lefújását javasolja az operatív törzs”
    “A döntést a kormány hozza majd meg”

    Mi győz? A józan és, vagy …más…?

  3. pusssh szerint:

    Ridgeway, te fő-fő járványfelelős! Állítólag követed a külföldi híradásokat. Akkor tudhatnád, hogy egy csomó nálunk előkelőbb országban sokkal nagyobb a fejetlenség és következetlenség az adatközlésekben. Többek között a John Hopkins országában is. (Hmmm. Vajon mi lehet az oka?… De nehogy most elkezdjed pánikkeltőleg találgatni! Szerintem bízd rá az emberek fantáziájára. Van nekik.)

  4. Gary Ridgway szerint:

    Én többek között Olaszországban látok töketlenkedést, – a számok magukért beszélnek – az Egyesült Államokat nem veszem sehová, mert milyen ország az, ahol nem tudnak egy állami társadalombiztosítást, egy egységes rendszert létrehozni? Tehát ők rossz példa. 😉 Iránt itt hagyjuk… Dél – Korea ahol hajaz egy kis párhuzam a hazaival, ha jártál arra, akkor tapasztalhattad.

  5. pusssh szerint:

    India lakossága 1,3 milliárd. Tesztelőhelyek száma: 52. Vagyis egyetlen tesztelőhelyre 25 millió lakos jut. Fertőzöttnek minősített esetek száma 34 (volt hivatalosan még szombat este).

  6. Gary Ridgway szerint:

    Ott nem jártam/dolgoztam, szerencsére… Az kérdéses, de, ha összeveted Szingapúrral, ahol a világ legfejlettebb egészségügye található és masszív tranzitország is, akkor ott a 138 is kevésnek tűnhet. Pedig róluk nem gondolok semmi rosszat.

  7. Gary Ridgway szerint:

    pussh!
    Ismét nem linkelhető, hogy a tegnap beterelt két iráni közül az egyik jelentkezett többedmagával tesztre, de mindet elhajtották. Tegnap meg mindet bevitték, egy kórterembe?
    Mikor kiderült, hogy valóban + a csávó, őt különrakták.
    Most ők mászkáltak, buliztak, mittomén, de legalább a helyek és időpontok fellelhetőek lehetnének, mert biztosan voltak ott mások is. Ebből már arra jut az ember, ha szarul van, akkor hazudjon inkább, hogy járt az olaszoknál, vagy akárhol, hogy lenyomjanak egy tesztet?
    Valami ilyesmire akartam rávilágítani.

Itt lehet hozzászólni !