Karácsony eldöntötte: nem lesz klíma a hármas metrón

888, Csepel.info

34,8 fokot mért a hármas metróban Karácsony Gergely: a nyugdíjasok majd tartalékolnak belőle télire, mert fűtéstámogatás sem lesz

Az ellenzéki pártok és Karácsony Gergely megígérték a klímát a metrón, így ez sem lesz. Hasonlóan a nyugdíjasok 20 ezer forintos fűtési támogatásához vagy a stadionstophoz, ami helyett kórházépítési stop lett.

Egy dolog viszont folyamatosan megvalósul: miközben a főváros nem csinál semmit, minden olyan munkát próbál megakadályozni, amit a kormány tenne.

Megszavazta Budapest költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, amiből kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása – közölte Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. Mint azt posztjában írja, nagyon sajnálja, hogy ez kimaradt. „Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.”

Hozzáteszi, ennek ellenére ezt meg kell oldani: „Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”

29 hozzászólás “Karácsony eldöntötte: nem lesz klíma a hármas metrón” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    “Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban”

    Azért mert a GFG-féle moslékzabáló közpénzből fenntartott fosblog ezt megpróbálja rátolni a fővárosra vajon miért nem lep meg hogy a csepelinfó nevű szennyblog is átvette?
    Látom nektek sem megy az értő olvasás.

    “EBBEN A CIKLUSBAN”
    Mi lenne ha egyszer az életben vállalnátok a felelősséget és tételesen felsorolnátok ide hogy mi az amit Borbély Lénárd meg az őt mozgató beszélő disznósajt megígért és 10 évi NEM csinált meg.

    A elbaszott orosz szar szétrohadó metrókocsik botrányát azt nem lehet másra tolni.
    Nincs rá lóvé.
    Addig amíg a fityisz 8 milliárdot ad egy kerékpárversenyre a Lánchídra meg csak 6 milliárdot, addig amíg már nettó 200 milliárdot költött eddig a fityisz plakátos meg ilyen-olyan propagandára, adig még Rogán Cilike, Szijjártó meg Nacsa és a társai súlyos százmilliókat kapnak támogatásként, addig itt jobb ha hallgattok.

  2. Nagyapó szerint:

    Boldog Karácsonyt szokásosan trágársággal pótolja ismereteinek hiányát ill. hülyeségét! Gondolom nem utazott még a 3-as metrón (vagy ő is tett fakockát az ajtónyílásba?).
    Vigyori költségvetésében nincs pénz a klímákra, de van a csókosoknak!
    Ja, Vigyori gazdálkodni kell, nem csak dumálni!
    A többi szövege bolsi gyűlölködő propaganda!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Boldog Karácsonyt szerint:

    Gondolj amit akarsz te vén hülye kommunista.

  4. lutria szerint:

    Egyébként meg arról volt szó hogy a ruszkiktól kapott ilyen-olyan okokból járó kötbérből szerelik be a légkondikat,majd ha beérkeznek a százmilliók elkezdik a munkát-talán ezért nincs a fővárosi költségvetésben elkülönítve erre az összeg.

  5. pusssh szerint:

    Nem értem ezt a lármázást. Télen hideg van, nyáron meleg van, a metró ugyanaz, Budapest ugyanaz, az ország ugyanaz, a népe ugyanaz, a nyomora ugyanaz – mi változna attól, hogy épp ki itten műveli ugyanazt?!

  6. Gary Ridgway szerint:

    Mi a faszomból lenne, meséljétek el?
    Amikor tetves színházakkal zsaroltok egy fővárost, az eddigi pénzforrásokat megvonjátok, akkor milyen légkondi legyen a rohadó metrókba? Továbbá valamelyik főbuzi írja már le ide, hogy ezekben az öreg ruszki szarokban melyik országban van légkondi. Várom…

  7. Lili Züllig szerint:

    Ez roppant kellemetlen szitu. Én a HÉV-en ájultam el pár éve, tikkasztó hőségben a Szabadkikötőnél. Borároson várt a Mentő. Nagyon beütöttem a fejem, emlékszem. Úgy emeltek fel négyen, kellett vagy 30p míg jól lettem..

  8. Tóth kati szerint:

    Kedves Geryke!30 milliárddal több a főváros idei bevétele,mint tavaly.Nemhiába kellett gyurcsányièknak annyira,egy aranybánya nekik.Nehogy már azt gondold,hogy a főváros csóró és a magyar kormánytól függ.Nem kellene 5 helyettes plusz Kálmán Olgika havi egy milláért,mert érdekes erre van pénz.Szeretném,ha Tordai Bence nyáron egycszál gatyában utazgatna a 3-as metrón,ahogyctette ezt a kampányban,mert Kamugeri idején is meleg lesz ám a metroban.Az időjárás nem válogat.Klíma vészhelyzet van jól mondta kamugeri.

  9. Kitiltott szerint:

    Mikor irjatok meg hogy egy fideszes kepviselot ittas vezetesen ertek?
    Ha mari neni puzott egybol vezercikk mert a szomszedjanak a sogora latott tavolrol egy ellenzeki kepviselot

  10. Betke szerint:

    Tóth Kati, emlékezzen az előző főpolgármester kijelentésére: “étkezőkocsi nem kéne?”

  11. Csabó szerint:

    Mióta nyertek ezek a gyurcsánybábok, csak több pénzt kérnek és kapnak. Ehhez képest semmit nem tesznek meg abból, amit megígértek.

  12. Tóth kati szerint:

    Betke remélem arra is fogsz emlékezni mit tett Tarlós úr Budapestért és mit tesz majd kamugeri szintén Budapestért.Most legalább lesz összehasonlítási alap.Persze idáig is volt,lásd Demszkáj éra,de a komcsi szavazó hamar felejt,a komcsi szavazót mindig fejbe kell vágni a valósággal,hátha tanul belőle.Szerintem nem tanul belőle soha.Nem is érdekli a valóság,csak amit a retek klub mond.Észre sem veszi a különbséget Demszkáj éra és a Tarlós éra között,a gyűlölet sötét köde nem engedi,hogy lásson is,gondolkodni meg fárasztó.

  13. pl szerint:

    Aranyhalak!
    Eddig másról nem szóltak a hírek, gazdátok mi mindent vesz el a fővárostól… Mérhetetlenül pofátlanok vagytok!

  14. Tóth kati szerint:

    Van miből,azt hallottam csak adósság maradt.Szegény karigeri,gyűjtsetek neki,még a végén felkopik az álla.

  15. Betke szerint:

    Tóth Kati, Tarlós úr lekezelő, kioktató stílusa, amit a közgyűléseken és neki nem tetsző média képviselőkkel megengedett, valóban felejthetetlen! De meg is kapta jó magaviseletéért a jutalmat, beültették a MÁV igazgató tanácsába is! Most már sínen van, csak nehogy vakvágány legyen!

  16. pusssh szerint:

    A pénz megvan – Karácsony szerint is – csak a műszaki megoldás a kérdéses. Azon megy a vita, hogy a kivitelezőn behajtható kártérítésként valósuljon meg a beszerelés, vagy fizessük a saját kasszából mint az urak, miközben a selejtgyártó kivitelező köszöni, és röhög a markába. – Én speciel nem kárhoztatom a városvezetést, hogyha nem hajigálja el a pénzt, hanem jogot formál a jussára.

    Az egész ügy ezzel szemben arról szólt – a szokás médaihergelde és a pártok dühöngője jóvolotából -, hogy reggeltől-estig gazemberezik egymást szaftosan szembe a paprikajancsik.
    Mert a népnek ez kell, mert a népnek ez bőven elég a megvalósított fejlesztések és a nyomorúságát csökkentő intézkedések helyet.

    Szégyentelen vagyonokba kerül ez a csőcselékhergelő pótcselekvés, kedves rongyrázó uraim! És teljes bizalomvesztésbe.

  17. Nagyapó szerint:

    Vigyori Zuglóban már bizonyította hozzá nem értését. Most a Fővárosnál folytatja! Gratulálok a rá szavazóknak. Szívnak, de sajnos mi is szívunk velük!
    A metrókocsik klimatizálása megoldható, az előző BKV vezetés letárgyalta, csak a forrás kérdéses. Ezt most Vigyori nem tette a költségvetésbe, pedig pártja -a 0%-os Párbeszéd – még 2017. június 28-án ugyanis emlékezetes flash mobot tartott: „Tarlós szauna” feliratú táblákkal 😛! Azóta Vigyori biciklivel jár egészen klímás szolgálati autójáig.
    A Főváros 6 milliárdos kártérítést nyújtott be a Metrovagonmassal szemben az ajtók záródási hibái miatt, csakhogy az oroszok sem hülyék, ismerik a fakockás ellenzéki játékot, így saját forrásból kell megoldani a klímát, de meg lehet oldani.
    Kíváncsi vagyok, mikor korszerűsítik Vigyoriék a Táncsics utcát? Remélem kis tétel, hátha nem érdemes ellopni😛!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. werthan szerint:

    Hajrá, Nagyapó! Mindenben igazad van!

    Ughy beterjesztette, szemkilövetőék leszavazták, nem lesz semmi légkondicionáló.
    Csodálatos ahogy a ballib sajtó végzi a szerecsenmosdatást ebben a nyilvánvaló ügyben!! 🙂

  19. pl szerint:

    Mindig elképedek azon, mekkora egy vén gazember vagy!

  20. pusssh szerint:

    Itt most már a kedves politikusok és a médiájuk elintézték a primitív troll-szinvonalukkal, és a szájtépő fan-csordákkal, hogy MINDENKI szerecsenmosdató, hozzá nem értő, sunyi, pénzhajhász gazember. Állhattok a fejetek tetejére, csak a köpködés fokozható, normális ember többé nem foglalkozik ezzel a hányadék, “politikával”, ami lassan az egész országot mocsadék disznóóllá alázza. És normális ember nem vár többé senkitől semmit, csak cinikus átverést és szemberöhögést.

  21. pusssh szerint:

    Újabb hírverzió:
    Népsava, Koncz Tamás, Publikálás dátuma 2020.02.27. 17:04
    “Kiderült, miért szavazták le Karácsonyék a 3-as metró klímáját (videó)”
    A felújított metrókocsik nem bírják el a klímagépek súlyát, ezért kell valami használható műszaki megoldást keresni. “Mindez másként történt volna, ha Budapest korábbi vezetése nem a felújítást, hanem az új metrók beszerzése támogatja, vagy ha a tenderből nem zárják ki az olcsóbb ajánlatot benyújtó észt vállalkozót, aki eleve klímával látta volna el a kocsikat”- mondta a főplgármester.

    Mi volna, hogyha a hírszolgáltatás egyből pontos és részletes híreket szolgáltatna, nem legelébb is hangulatkeltésre kihegyezett manipulatív féligazságokat és hazugságokat, hogy aztán idővel, mire minden fej vörös az össznépi üvöltözéstől, lassan összeszedjék végre, hogy mi is az ábra – mert ezt a végén már senki sem hallja a gutaütéstől?
    A tisztelt magyar “média” elsüllyedhetne végre szégyenében a slendrián, pontatlan, manipulatív sz@rkeverései miatt.

  22. Gary Ridgway szerint:

    Még egyszer kérdezem:
    – az orosz metrókocsikban hol van légkondi, bárhol is járjanak?
    – van több ország, de nem segítek.
    – nem lehet hová szerelni.
    A vagonokat meg nem Karácsony vette meg, szétrohadtan. 😉

  23. Gary Ridgway szerint:

    Még egyszer kérdezem:
    – az orosz metrókocsikban hol van légkondi, bárhol is járjanak?
    – van több ország, de nem segítek.
    – nem lehet hová szerelni.
    A vagonokat meg nem Karácsony vette meg, szétrohadtan. 😉
    Munkásőr!
    Ott volt nektek a Kossuth, feleslegesen, abból biztos leesett valami? 😉
    A Táncsicsra meg volt TÍZ ÉV!
    Mi meg a Borbély – Németh duó ígéreteit várjuk.
    Szevasz…

  24. Gary Ridgway szerint:

    Mi van veled blog??? 😀

  25. Aggastyán szerint:

    Jajj, ezt úgy bírom, amikor a fidesznek volt valamire akár 10éve, nem tette meg, aztán amikor már nem fideszes van valaminek az élén, akkor meg hirtelen ha fideszes maradt volna akkor és PONT akkor tudták volna megoldani a problémát. Ez nem szánalmas egy kicsit? 😀

  26. pl szerint:

    Aranyhalak
    Nem az döntötte ezt el, aki a felújítás mellett döntött, majd elfogadta a papírból készült, évek óta eladhatatlan újakat?

  27. Nagyapó szerint:

    “sorozatgyilkos” Gary Ridgway sorozatosan hazudik! Nem ismétlem csütörtök – 15:34-i beírásomat, de ajánlom az index.hu írását! (/index.hu/belfold/2020/02/27/3-as_metro_klimatizalas_karacsony_gergely/

    Vigyoriék igyekeznek eljátszani Demszky trükkjét, amit az M4 metróval eljátszottak (164 milliárd ellopása!). “Újra kell tárgyalni” versenyeztetni a klímagyártókat!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. tothrobert szerint:

    Végül a Galvani-híd épül meg, nem a Budafoki. Pedig büszke voltam az ellenzékre, hogy jobban számít a lakosság, mint a fejlesztési terület.

  29. Nagyapó szerint:

    tothrobert! A Galvani híd, az előzetes számítások szerint, napi 40-55 ezer gépkocsi forgalmat vesz át Bp. hídjaitól. Ez minket csepelieket kevésbé érint.
    A budafoki híd esetében hasonlóan 30-50 ezres forgalomra lehet számítani, mert szívóhatása lenne az M0-ról.
    Jó ez nekünk csepelieknek, 50 000 jármú/nap Csepelen keresztül, rázúdulva a Gubacsi hídra (még, ha bővítik is)???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !