Vuhanban járt lázas beteget különítettek el Ferihegyen

Pesti Srácok

Nem bizonyult koronavírus-fertőzöttnek

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren koronavírus-gyanújával különítettek el egy lázas utast az index információi szerint. A kiszivárgott információk szerint az utas nem kínai állampolgár, ugyanakkor a közelmúltban járt a fertőzés kiindulópontjaként nyilvántartott kínai Vuhanban.

Az értesülés szerint az utas az Emirates gépével, Dubajból érkezett valamivel déli 12 óra előtt. Beszámolók szerint délután két óra magasságában mentő érkezett a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, amely megkülönböztető jelzést használt és a sofőr fehér védőruhát viselt.

Korábbi cikkünk:

Így terjed, ezek a tünetek, így védekezhet: ezt kell tudni a koronavírusról

2020. január 28. kedd

Drinfo, Csepel.info

Cseppfertőzéssel emberről emberre és állatról emberre is terjed. Átlagosan 1-2 hetes lappangási ideje van, de már a lappangási idő alatt is tovább terjed. A fertőzést több mint 10 országban regisztrálták, a fertőzöttek száma az utolsó adatok szerint 4481 – ami rohamosan nő -, a halálos áldozatok száma pedig 107.

A vírus komoly hatással lesz a kínai, és azon keresztül a világgazdaságra, ami közelebb hozhatja vagy elindíthatja a közgazdászok által két éven belülre jósolt világgazdasági válságot. (tovább…)

13 hozzászólás “Vuhanban járt lázas beteget különítettek el Ferihegyen” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    “az index információi szerint”
    “Pesti Srácok”
    Lopkodunk? 🙂

  2. Gyula szerint:

    Valós, – mármint amennyire Kína azt szolgáltat – frissített számok ott:
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  3. Gyula szerint:

    https://www.flightradar24.com/airport/wuh/departures
    A wuhani reptér sem annyira van lezárva!

  4. Gyula szerint:

    “Vasárnap délután megérkezett a francia állampolgárok második csoportját és más külföldi állampolgárokat, köztük magyarokat is szállító repülőgép a koronavírus epicentrumának számító Vuhanból a dél-franciaországi Istres katonai repülőtérre.
    Az MTI a BFM francia hírtelevízió információ nyomán azt írja: a 250 utas közül 65 francia, a többi további 30 ország állampolgára.

    Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter az RTL kereskedelmi rádióban elmondta: az érintett országok nagy része lehetővé teszi, hogy az utasok azonnal hazatérhessenek saját országaikba, ugyanakkor nem pontosította a külföldi utasok átvételének technikai részleteit és helyszínét.
    Az utasok megérkezése után Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az MTI-vel közölte: a Vuhanból elhozott magyarok mindannyian tünetmentesek.
    Még indulás előtt két orvosi vizsgálaton is átestek. Mindegyik magyar jól van. A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozza Budapestre még vasárnap
    – mondta Menczer a telefonba.
    Menczer Tamás közölte: nem sokkal fél 3 után érkezett meg Franciaországba az a repülő, amely mások mellett azt a hét magyar állampolgárt is hozta, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból”

  5. Qqriq szerint:

    Szerintem a CIA szupertitkos laboratóriumaiban fejlesztették ki, majd terjesztették el a koronavírus jelenleg pusztító változatát. Ugyanazon okból, amiért az USA felmondta a klímaegyezményt is és kereskedelmi háborút folytat Kínával. Egy elemzés szerint 2032-ben Kína lesz a vezető világgazdasági hatalom. Hacsak például egyebek mellett egy járvány nem járul hozzá a kínai gazdaság növekedési ütemének visszaesésének. Ez azt is jelenti, hogy az ellenszer már most is rendelkezésre áll. Valamint az is valószínűsíthető, hogy létezik valamilyen akcióterv Kína gazdasági növekedésének feltartóztatására. Könnyen lehet, hogy a harmadik világháborút már nem fegyverekkel fogják megvívni…

  6. Gyula szerint:

    A gyíkemberek voltak! ))) 😀 (((
    Ne nézz többet History 2-t! 😛

  7. Volt már ilyen szerint:

    A Föld mint szuperélőlény elkezdte regenerálni magát! Ki kell pusztítania azt az organizmust, amely szinte bekebelezte, átalakította a Föld élővilágát! Az egyre erősödő viharok, áradások, tüzek ennek a jelei! S ennek az eszközei azon kis lények is, amelyek elbánnak a leghatalmasabb élőlénnyel is! Visszaszabályozás indul!

  8. Gyula szerint:

    https://www.flightradar24.com/C130/23bbef5d
    A fenti C130 HERCULES kellett 7 emberhez???
    A Falcon direktben megjárta volna!
    Ez így biztosan nem volt gazdaságos, de legalább bonyolultabb?
    A FlyBe sem hiszem, hogy ingyé’ ment az A380-al, de 250 főre akadt volna kisebb gép, igaz ezt a franciák intézték…

  9. Volt már ilyen szerint:

    Kína is aláírta a Trianoni Szerződést, a többi aláíróval és a haszonélvezőkkel együtt méltó arra, hogy megemlegessék annak századik évfordulóját!

  10. Gyula szerint:

    …de ez nem csak őket érinti, sebaj…

  11. Gyula szerint:

    Elfértek ezek szerint a 140 férőhelyes A319-en, ami transzponder nélkül repült, a C130-as is kikapcsolta, az Bécsbe mehetett… …más nem volt útban.

Itt lehet hozzászólni !