Így járatják le Magyarországot a Soros-szervezetek

Origo

A korábbi évekhez képest is otrombább hazugságokkal támadja Magyarországot Soros György egyik hazai kitartott szervezete. A Transparency International egyik legújabb “elemzésében” azt állította, hogy az egyajánlatos közbeszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb Magyarországon. Ezzel szemben hazánkban tavaly 25,5 százalék volt ezen ajánlatok aránya (jelentősen csökkent, 34%-ról), míg az uniós átlag 24 százalék volt.

Az elmúlt hat évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma emellett 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Magyarországon tavaly a kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya a 2008-as 39 százalékról 58 százalékra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly.

A magyarországi közbeszerzések rendszere erősen torzított; a koncentrálódást mutatja, hogy a kormányhoz kötődő oligarchák egyre több megbízást nyernek, és az egyajánlatos beszerzések aránya az EU-ban az egyik legmagasabb – minderről a Soros György által alaposan kitömött Transparency International vezetője, Martin József Péter beszélt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a 2019-ben eredményesen lefolytatott 9840 darab közbeszerzési eljárásnak mintegy a fele, 4877 darab eljárás építési beruházás volt. A 4877 építési beruházást 2276 cég valósította meg. Egyértelműen cáfolja Sorosék hazugságát az is, hogy az 50 legnagyobb értékű építési beruházásban a hazai nyertesek számának aránya 56,6 százalék volt, míg a külföldiek szám szerint a beruházások 43,4 százalékát nyerték el.

Sorosék egyik legordenárébb hazugsága az, hogy az egyajánlatos beszerzések aránya Magyarországon az unióban a legmagasabb. Ezzel szemben az egyajánlatos közbeszerzési eljárások aránya 2019-ben 25,5 százalék volt Magyarországon. 2015-ben még egyébként 33,5 százalék volt az egyajánlatos közbeszerzések aránya itthon, tehát négy év alatt nagyon komoly áttörés történt ezen a területen is.

Dániát is előzzük

Fontos azt is kiemelni, hogy  az elmúlt hat évben megindított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások a tizenharmadára csökkentek Magyarországon. 2014-ben még 3626 ilyen eljárás volt, míg tavaly már csak 274. Ez arányosan az uniós átlag fele. Ebben a kategóriában Dániát, Spanyolországot és Csehországot is előzzük.

Magyarországon tavaly a kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya a 2008-as 39 százalékról 58 százalékra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

A Transparency International egy Soros által pénzelt szervezet, amely az egész Soros-hálózattal együtt folytatja a Magyarország elleni támadást. Valójában azért támadják hazánkat, mert a magyarok nemet mondanak a migránsok betelepítésére.

A Soros-szervezet ennek megfelelően hamis és torz jelentést tett közzé, amely az alapvető tényeket sem veszi figyelembe: Magyarországon 2010 óta teljesen átláthatóak a közbeszerzések, a magyar közbeszerzéseken már nem külföldi nagyvállalatok, hanem döntő részt magyar vállalkozások kapnak munkát, a hazai kkv-k által elnyert közbeszerzések értékaránya 39%-ról 58%-ra nőtt. Minden 100 közbeszerzésből 87-et kkv-k nyertek tavaly. Az egyajánlatos közbeszerzések értékének aránya jelentősen (34%-ról 25,5%-ra) csökkent, és az elmúlt 6 évben a hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárások száma 3600-ról 274-re, a tizenharmadára csökkent, ez arányosan az uniós átlag fele. Ezek az adatok megtalálhatóak a Közbeszerzési Hatóság honlapján.

Forrás: Origo

26 hozzászólás “Így járatják le Magyarországot a Soros-szervezetek” bejegyzésre

  1. pusssh szerint:

    Linkelni pro és kontra innen is meg onnan is végnélkül tudnánk, ketten se győznénk, kedves Gyula. De fölösleges is. A linkek nem egymást ütik, hanem a levegőt (jót durran, és büdös). Amikor meg egymást ütnék, kiderül, hogy mind a kettő hazudik, mert kizárólag a szöges ellenkezőjét mondják egymásnak, a valós tényállásra pedig soha többé nem derül fény.
    A nagy információzözönben csak egyvalami semmisült meg véglegesen: a hír.

  2. pusssh szerint:

    Amúgy ezt a Soros-műsort tényleg abba lehetne már hagyni, mert lassan sikítófrászt kap az ország. A végén még megsajnáljuk a Gyuri bácsit magunkkal együtt.
    Nem lehetne kicsit differenciáltabban elmesélni, hogy milyen csapatok játszanak a világnyi pályán és mit?

  3. Jobban szerint:

    “Megerőszakolt egy migráns egy magyar lányt Budapesten – értesült a Ripost. Az újság információi szerint az eset tegnap hajnalban történt, amikor egy VII. kerületi szórakozóhelyről hazafelé induló lányt megtámadott és a nyílt utcán brutálisan megerőszakolt egy színesbőrű férfi.”

  4. Tóth kati szerint:

    Látom Gyulus neked külön feliratozta a labanc magyarul.Milyen rendesekmrégen nem csípték,ga valaki használta a magyar nyelvet.

  5. Boldog Karácsonyt szerint:

    Magyarok erőszakoltak meg egy idős nőt Dominikán
    a megerőszakolt 65 éves amerikai nő épp nászúton volt a Dominikai Köztársaságban.

  6. Jobban szerint:

    Újabb alagutat találtak a szerb-magyar határnál….”nyílt társadalom”….mindenáron ránk akarja-ják erőltetni….”érdekember” csak a saját érdekeit nézi, és aszerint cselekszik.

  7. Jobban szerint:

    “Nagyrészt a migránsokra költi az évi 500 milliós bevételét a Helsinki Bizottság”

  8. Jobban szerint:

    “…a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül 1 milliárd dollárt fektet be oktatási hálózatába, amellyel rátelepül az oktatásra, felvásárol magának oktatókat, hogy kineveljék a világnézetével egyező hallgatókat…a nyíltan, demokratikusan megválasztott politikai vezetőknek tájékoztatnia kell a nyilvánosságot arról, hogy itt egy milliárdos akarja politikai akaratát érvényesíteni.”

  9. Betke szerint:

    Jobban, a II. és VII. kerületben 3 totál magyar(?) férfi támadott nőkre, falhoz szoritották és kirabolták őket! Mintha azt olvastam volna, hogy a szudáni támadó itt tanuló egyetemista, tehát nem migráns! Valami engedélye csak van, ha itt tanul!

  10. Jobban szerint:

    Ömlik a pénz külföldről a Helsinki Bizottsághoz…A szervezet bevételeinek nagy részét migránsokra és „érzékenyítő tanfolyamokra” költi.

  11. Jobban szerint:

    Betke, a cikkek nem írják, hogy itt tanuló a szomáliai.

  12. pusssh szerint:

    A lány volt egyetemista. A 30 éves szomáliai “oltalmazott” státuszban élt itt, vagyis legális menekültként.
    A három magyar egyébként a VII. kerületben egy kínai nőt támadott meg a kapuban.

  13. pusssh szerint:

    Ömlik a pénz, tudatja Jobban. Bizony, ömlik. Használják. Céljaikra. Ki ide ömleszti, ki meg oda.

    No, de ha Jobban ilyen hevesen reaktiválódott, rám már talán nincs is szükség itten…

  14. Gyula szerint:

    Talált az osztrák video?
    Az összes fidesznyik itt visít? Csodálkozom, hogy egyáltalán itt maradhatott.
    A szomáliai csávó oltalmazott, hivatalosan itt tartózkodó menekült, ez nem menti fel semmi alól, így van, a VII. kerületben meg két magyar-magyar rabolgatott, őket sem menti fel semmi, ez is így van. Aki meg felcsapja az internetet és átnézi a “komolyabb” média piaci szereplőket, akkor, ha nem küzd demenciával, akkor láthatja, hogy az írott 80%-a, a TV-k 90%-a, a rádiók 100%-a a kormány “felügyelete” alatt áll. Itt erről van szó, nem másról. Továbbá aki olvasta az angolai elnök lányának “életútját”, párhuzamot lehet vonni az ügy és a hazai politikai elit között. 🙂 Itt is a berendezkedés már nem más, mint kleptokratizmus. 😀

  15. Jobban szerint:

    pusssh, kellenek az emberléptékű hozzászólások bárki reaktiválódásától függetlenül. Minél több normális hozzászólásra lenne szükség.

  16. Jobban szerint:

    Gyula, 2002 és 2010 között gondolom sok balliberális beállítottságút nem zavart, hogy a média óriási százalékban kinek, az akkori kormánynak a “felügyelete” alatt volt. Volt aki a “másként gondolkodók” “levadászását” helyezte kilátásba, ahol lehetett mindent megtettek, hogy a másik oldal tömegtájékoztatása ellehetetlenüljön.

  17. Tóth kati szerint:

    Igazad van Betke,van nekünk elég saját bűnözőnk,nem kell külföldről beengedni mégtöbbet.

  18. Tóth kati szerint:

    A Klubrádió is a 100 százalék része?

  19. Tóth kati szerint:

    Gyuluskám matekórára jártál néha?

  20. Tóth kati szerint:

    Az angolai ügyről nekem egyből Gyurcsányné ugrott be.Hogy is van az az indonéziai bankszámla a Gyurcsány családnál?Miből is van a Kofidis bank , a Gyurcsányné tulajdona?

  21. Tóth kati szerint:

    Bocs: Cofidis Bank!

  22. Nagyapó szerint:

    Nem elegek nekünk saját bűnözőink, meg migráns bűnözők is kellenek??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Igaza van, kurvára elegem van Orbánból, Mészárosból!

  24. Molnár szerint:

    Jobban
    Terelsz. Te is csak vissza mutogatni tudsz ( a 2002 és 2010 közti részt mantrázod, azelmútnyócév stb..) “A szocik loptak, miért ne lophatnának a mostaniak is.” kb ennyi összefoglalva a hozzászólásod a média túlsúllyal párhuzamba vonva.

    Emlékeztetőül pedig:

    Pokorni :
    ” Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni – jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke.

    Ezért az elszámoltatás a jövőről szól – mondta az ellenzéki politikus Ajkán egy lakossági fórumon. Megjegyezte: “a mieink előtt is világosnak kell lenni”, hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: “eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni”.

    Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak “le fogjuk vágni a kezét” – fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva, hogy “ezt kell nagyon világossá tenni”.

    és még sorolhatnám a nagy ígéreteket amikből nem lett semmi.

    A korábbi nagy fideszes Fábry-t idézve:
    “Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása….
    Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz”

    2010ben szavaztam a Fideszre. Utoljára. Azóta senkire. Becsaptak, megloptak.

    Én nem kívánom, hogy ilyen ellenzék váltsa a kormányt 2022-ben, mint ami most van, de előbb utóbb ez lesz.

  25. Betke szerint:

    Bocs. tévedtem, nem a szomáliai férfi, hanem a 25 éves magyar lány az egyetemista! De nem is értem, mire gondolt a hölgy, eszébe sem jutott, hogy éjnek idején nem csak egy füves cigire lesz meghivva egy parkba? Hova lett a barátnője? Nagy felelőtlenségre vall! Bár ez nem mentség a férfi cselekedetére!

Itt lehet hozzászólni !