Kovács István és Sajgál Erika pódiumestje a magyar kultúráért

csepel.hu

A művészházaspár pódiumestjével köszöntötték Csepelen a magyar kultúra ünnepét a Szabó Magda Közösségi Térben január 22-én.

A vendégművészek szerelmes verseken és dalokon keresztül közvetítették a magyar kultúra értékét a közönségnek.

„Az a szép, régi asszony” című est folyamán magyar költők versei és múlt századi sanzonok hangzottak el. Az előadók tolmácsolásában megszólaltak Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila, Radnóti Miklós és Tóth Árpád költeményei olykor a férfiak és nők közti kacérságot, szerelmet és boldogságot idéző jelenetekkel.

A vendégszereplő művészek színvonalas előadását vastapssal köszönték meg a csepeliek, az önkormányzat ajándékát pedig Ábel Attila alpolgármestertől vették át.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Ennek a jeles napnak állítanak emléket országszerte a különféle kulturális rendezvények. Csepelen is hagyományosan a nemzeti énekünkre emlékeztünk.

A.Zs.

csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Kovács István és Sajgál Erika pódiumestje a magyar kultúráért” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    “A Nemzeti Színház Wass Alberttel vág bele a Trianon-emlékévbe
    Emellett többek között almafa ültetéssel, nemzeti összetartozást jelölő függönnyel, könyvbemutatóval, Trianon-verskoncerttel és zenés irodalmi esttel kínálják meg nézőiket.”

Itt lehet hozzászólni !