A többség szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés

Magyar Nemzet

A magyarok döntő többsége igazságtalannak tartja a gyöngyöspatai cigányoknak a Soros-hálózat segítségével megítélt százmillió forintos kártérítést – ezt támasztja alá a Századvég Alapítvány felmérése és a Hír TV-n lezajlott szavazás is. Rétvári Bence államtitkár vasárnap arról beszélt: a valós megoldást az jelentené, ha az érintettek megkapnák a boldogulásukhoz szükséges képzéseket.

– Akkor is megfelelő a gyöngyöspatai helyzet rendezése, ha a cigány diá­kokat nem pénzzel, hanem képzéssel segítik – jelentette ki a hét végén a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István emlékeztetett: arra biztatják a helyi roma családokat, hogy fogadják el a kormány javaslatát, és a pénz helyett válasszák gyermekeik oktatását és fejlesztését. A politikus hozzátette: arra kérik a Soros-hálózatot, hogy ne akadályozzák ennek a javaslatnak az elfogadását. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tegnap a Hír TV-nek arról beszélt, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek üzletággá teszik a perindítást a magyar állam ellen.

– Nagyon rossz irányba viszi az ügyet, ha az csak a pénzről szól egy idő után azon szervezetek részéről, akik ezeket a pereket elindítják. Jól láthatjuk, hogy nemcsak Gyöngyöspatán, hanem az ország más ré­szein is arról kérnek adatokat, hogy kik alkották az egyes osztályok névsorát, illetve hogy hányan jártak egy-egy osztályba. Ezzel egyfajta üzletággá teszik a szóban forgó perek elindítását ahelyett, hogy a problémát próbálnák megoldani. A megoldást az jelentené, ha mindenkinek megadjuk azt a képzést, amely biztosítja az életben boldogulás lehetőségét – fogalmazott Rétvári Bence. A 444.hu közben arról számolt be, hogy szombaton gyűlést tartottak a gyöngyöspatai kártérítési ügyben érintett cigány családok, s a kormány ajánlatát elutasítva, természetbeni juttatások helyett továbbra is pénzhez szeretnének jutni. Hozzátették: egyelőre nem mindenki tett hivatalos nyilatkozatot.

A Századvég Alapítvány legfrissebb reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a magyarok túlnyomó többsége igazságtalannak tartja a százmilliós kártérítést.

A Hír TV múlt pénteken indított szavazást a gyöngyöspatai cigányok kártérítéséről, s a vasárnap este fél nyolckor lezárult voksolás eredménye szerinte a nézők 97 százaléka értett egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki szerint igazságtalan munka nélkül milliókat kifizetni.

Forrás: Magyar Nemzet

12 hozzászólás “A többség szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés” bejegyzésre

  1. abc123 szerint:

    Nahát,hihetetlen hogy a fideszes Hírtv nézői ilyen eredményt hoztak össze…
    Ha megismételnék az ATV-n ott is ez lenne a végeredmény?

    Azért olyanoknak akiket a tanáraik szinte még írni-olvasni sem tudtak/akartak megtanítani nyelvtanfolyamot és informatikai képzést ajánlani (kormányszóvivő,Hollik stb.) hogy majd ezek rendbe teszik az életüket azért demagóg.
    Nem inkább valami alaptanfolyamot és utána egy a környéken felhasználható szakmai képzést kellene ajánlani nekik még ha többi is kerülne az államnak mint az az ~1milla fejenként?

  2. Juhászné Horváth Julianna szerint:

    A kormány állásfoglalásával értek egyet

  3. Horváth János szerint:

    Körül-belül ennyit ér a jog Magyarországon.

  4. Nagyapó szerint:

    Dumál a 3% “többség” (bolsevikok).
    Ilyen esetben nem beszélnek az ADÓFIZETŐK PÉNZÉRŐL!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Gyula szerint:

    Az öreg gyökér megint itt csúsztat?
    3%? Ez egy hülye… 😛

  6. Gyula szerint:

    “Botrány a díjátadón: Bessenyei Ferenc özvegye az ünnepségen keményen beszólt Márki-Zay Péternek és visszavonta a férjéről elnevezett díj nevét”
    Nem ciki? 😀

  7. Gyula szerint:

    “Jogerős a Kutyapárt strasbourgi győzelme
    A magyar állam 2018-ban is veszített a viccpárt kvótanépszavazásos applikációjának elmeszelése miatt, a fellebbezés miatt most többet kell fizetni.” 😀

  8. Tóth Ervin szerint:

    Azokban az iskolákban, ahova számos roma gyerek jár, csökken az oktatás színvonala. A roma szülőket nem is érdekli, hogy a gyerek jár e iskolába,vagy sem. A lányom osztályába volt olyan roma diák, aki 5 évvel volt idősebb az osztálytársainál és csak zavarta az oktatást. Könnyen kiáltanak szegregációt olyanok, akiknek a gyerekei magas színvonalú iskolába járnak. Oda ritkán téved be roma diák.

  9. pl szerint:

    Tóth, megdöbbentő amit összehordassz. Ennyire egyszerű vagy?

  10. Nagyapó szerint:

    -Papa azért vagyok jó számtanból az osztályban, mert roma vagyok?
    – Nem kisfia azért, mert okos vagy.
    -Papa azért vagyok tornából az első az osztályban, mert roma vagyok?
    – Nem kisfia azért, mert erős vagy.
    -Papa azért van nekem a legnagyobb farkam az osztályban, mert roma vagyok?
    – Nem kisfia azért, mert ők 10 évesek, te meg 20.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    Jav. nem kisfia, hanem kisfiam!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. pusssh szerint:

    Jó fél évszázada az én hajdani általános iskolai osztályomban 13 túlkoros állami gondozott cigánylegény járt velünk (közbe-közbe lekopogattak és újratöltődött a létszám). Jogi ügyek nem szóltak bele meghitt életünkbe. Az oszályunk jó háromnegyede elvégzett valami középiskolát, (köztük három cigány is), és tizegyen végeztünk aztán főiskolán, egyetemen (immár cigányok nélkül). Kivételes szerencsénknek tudjuk, hogy az oktatásügy bölcsességének hála, kellő időben alaposan megtanulhattunk -fiúk, lányok egyaránt – verekedni. Már csak azért is, mert néhányan közülünk utóbb vidéki iskolában lettek tanárok (míg az oktatási reformoknak köszönhetően ott nem hagyták). Sebaj, eztán még fogjuk hasznát venni bőven e tudományunknak mindenfelé, ha kilépünk az ajtónkon.

Itt lehet hozzászólni !