Orbán Viktor: Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás

Origo

Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kormányfő szólt arról is, hogy kellemetlen, hogy az Európai Néppártban óriási vitát kellett folytatni a csütörtöki szavazás kapcsán, egy centire voltunk a kilépéstől. Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak – tette hozzá.

Izgalommal vártam a V4-Ausztria találkozót – közölte Orbán Viktor kormányfő. Emlékeztetett arra, hogy az osztrák kormánykoalíciót egy titkosszolgálati akcióval szétszedték. Az európai jobbközép a tőle jobbra álló párttal kormányzott, én ezt tekintem egyébként modellnek – mondta a kormányfő.

Szólt arról is két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás. Egyelőre kérdéses, hogy mi sül ki az osztrák néppárti-zöld kormánnyal. Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában – tette hozzá.Másfelől az osztrák gazdaság súlya is meg fog nőni, mivel a német gazdasághoz képest több mint kétszer nagyobb mértékben nőtt az osztrák.Ami rossz hír, hogy az osztrákok továbbra is atomellenesek – emlékeztetett a kormányfő. Az osztrák politikai életet alapvetően változtatta meg az osztrák kancellár fiatal életkora – mondta Orbán.

Az Európai parlamenti szavazásról azt mondta a kormányfő, hogy továbbra is bevándorláspárti többség van, ezért szavaznak ellenünk, és lenéznek bennünket. A balliberálisok szerint jótétemény a muszlimok beengedése, és minket elmaradottnak tartanak. Nem az ész alapján, hanem indulatosan viszonyulnak a magyar állásponthoz – mondta a kormányfő.Kellemetlen, hogy az EPP-ben óriási vitát kellett folytatni, egy centire voltunk a kilépéstől. Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak –mondta a kormányfő. Az utóbbi fejlemény még ad reményt, hogy lehet változást elérni.

Soros nagyon aktív az európai politikában

Orbán Viktor szerint a Soros-hálózat továbbra is nagyon aktíva az európai politikában.A világ első számú oligarchája Soros, és maffiaszerűen gyakorol befolyást az európai politikára –tette hozzá. Szólt arról is, hogy Soros-hálózata is kevert népességet akar. Mindezekről a kérdésekről nem lehet nyíltan beszélni Brüsszelben – mondta Orbán Viktor. Mindennek oka, hogy a szembenálló felet erősnek látják és félnek tőle. Az utóbbi dologtól sok nyugati politikus fél, én egyébként már nem félek ettől a dologtól, mert már többször átéltem – mondta a kormányfő.

Még egy kísérletet teszünk az EPP ügyében –mondta Orbán Viktor. Ha nem áll ki az EPP Magyarország mellett, akkor egy új kereszténydemokrata mozgalmat kell indítani – tette hozzá. Nem fognak a magyar érdekek sérülni, ha esetleg elhagyjuk az EPP-t – ismertette a kormányfő.

Orbán: Minden kifizetést felfüggesztettünk

Orbán Viktor a börtönbizniszről azt mondta, hogy csúcstartó egy olyan 33 éves férfi, aki 8,5 fél év börtön után kapott több mint 8 millió forintot. A börtön nem egy romantikus hely, és ott történhet olyan, ami súlyosan érint egy-egy személyt – tette hozzá.Eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, hogy az európai szabályok a kínzás tekintetében olyan enyhék, hogy erre üzletet lehet építeni –emlékeztetett a kormányfő.

Olyan ítéletek is születtek, hogy azért kapott valaki kártérítést, mert nem süt be a cellába eléggé a nap. Nálunk az elítéltek többsége dolgozik, nem kínozva van. Mivel már több mint 10 milliárd fölé ment a kifizetett összeg, ezért mivel joggal való visszaélésnek minősül az egész, ezért a magyar parlamentnek változtatnia kell Minden kifizetést felfüggesztünk – mondta Orbán Viktor. Minden bizonnyal az egész magyar változtatásba újabb uniós jogvita lesz – tette hozzá.

Orbán Viktor: A magyarok nem rasszisták

Orbán Viktor a gyöngyöspatai ügyről azt mondta, a kiindulópont a magyarok igazságérzete.A magyar emberek támogatják, hogy segély helyett, munkát adjunk –tette hozzá. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is. A magyarok nem rasszisták – tette hozzá. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét. Úgy nem lehet orvosolni a bajt, hogy pénzt adunk a semmiért – tette hozzá.Ha szolgáltatást adunk nekik, az egy járható út. Szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás –vélekedett a kormányfő.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Orbán Viktor: Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás” bejegyzésre

  1. Volt már ilyen szerint:

    Migráció és klímaváltozás. A Húsvét-sziget lakói megtalálták a megoldást! 😉

Itt lehet hozzászólni !