Javában zajlik az ellenzéki osztozkodás Karácsonyéknál

Az elmúlt években folyamatosan urambátyámozó ellenzéki politikusok az önkormányzati választás óta szemrebbenés nélkül juttatják zsíros állásokba családtagjaikat.

Legutóbb a szexbotrány miatt lemondott Gréczy Zsolt fiáról derült ki, hogy kommunikációs tanácsokat ad Újpest momentumos polgármesterének. Jutott pozíció Tordai Bence feleségének, és Németh Angéla gyurcsányista polgármester fiának is.

Az októberi önkormányzati választást követően az ellenzék politikusai sutba dobták korábbi nézeteiket, és szemrebbenés nélkül juttatták zsíros állásokba családtagjaikat. A prímet ráadásul azok viszik, akik eddig a leghangosabban bírálták a vélt összefonódásokat. Ilyen például a DK lemondott országgyűlési képviselője, a többek által szexuális zaklatással vádolt Gréczy Zsolt, aki azzal is bekerült a hírekbe, hogy fia, Gréczy Márton közvetlenül a polgármester mellett dolgozva ad kommunikációs tanácsokat az újpesti önkormányzatban.

A kerület momentumos vezetője, Déri Tibor az ügyről azt hangoztatta: nem volt politikai nyomás az önkormányzaton az ifjabb Gréczy alkalmazására. Elmondása szerint Gréczy Márton „feladatai a Facebook-megjelenésekhez köthetők, és fontos tagja volt az önkormányzati választás kampánycsapatának”.

Tordai felesége sem járt rosszul

Immár Tordai Bence sem lát semmi kivetnivalót abban, hogy felesége posztot kapott a II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságában külsős szakértőként. A párbeszédes országgyűlési képviselő a történteket azzal magyarázta, hogy  ez nem egy munkahely, hanem egy politikai tisztség, ahová a köztársaságpárti többség döntése alapján olyan embereket kerestek, akiknek fontos a zöldszemlélet.

Saját fiát jutatta pozícióba a DK-s polgármester

A családtagok egzisztenciájának biztosításáról elsőként egyébként ugyancsak egy Gyurcsány-párti politikus, Németh Angéla gondoskodott.  A XV. kerület DK-s polgármesterének fia, Mihály Gergő ugyanis az önkormányzat népjóléti bizottságának külsős tagja lett.  Németh magyarázata szerint nem a családi kötelék, hanem az alkalmasság döntött fia megválasztásakor. „Jelenleg szociális munkásnak tanul az ELTE-n. Hosszú évek óta dolgozott a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestereként. Rendszeresen részt vett kerületi eseményeken, szervezett ilyeneket” – hangoztatta.

Németh Angéla fiának esetében a DK elnöke immár úgy vélekedett, hogy „ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna”.

Szombathelyen is pozícióba kerültek a családtagok

De nem csak a fővárosban kerülnek ellenzéki politikusok családtagjai fontos vagy éppen nehezen értelmezhető és számon kérhető munkakörökbe. Szombathelyen például a polgármesteri kabinetvezető, Kovács Előd felesége, Kovácsné Takács Klaudia lett a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. első embere,  míg László Győző alpolgármester felesége, Lászlóné Urbán Valéria a Haladás Sportkomplexumhoz került mint „sales event manager”.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Javában zajlik az ellenzéki osztozkodás Karácsonyéknál” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    “Gréczy Zsolt fiáról derült ki, hogy kommunikációs tanácsokat ad Újpest momentumos polgármesterének.”
    Adhatna tanácsot a “kedves” exhibicionista papának !😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Boldog Karácsonyt szerint:

    És te kinek adtál tanácsokat jó pénzé’ Noékám?
    Ne röhögtesd már ki magad!

  3. pusssh szerint:

    Hát, ha valamin, akkor ezen ne a Fidesz méltatlankodjon, hanem a zemberek, akiket meglopnak.

  4. Gyula szerint:

    Öreg Fasz!
    A gyereknek mi a faszom köze van az apja cselekedeteiért?
    Gyere, mesélj már, te álnemzeti barom…

Itt lehet hozzászólni !