Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t

ATV

Gyurcsány Ferenc teljesen bedarálja az MSZP-t – állapította meg az MTI-hez hétfőn eljuttatott elemzésében a XXI. Század Intézet.

Azt írták: Szanyi Tibor kilépése az MSZP-ből már a sokadig példa arra, hogy a szocialisták “komoly válságban” vannak, már egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a párt 2022 után is létezni fog.

Kifejtették, az elmúlt időszakban több helyben, illetve országosan is ismert, meghatározó politikus hagyta ott az MSZP-t, köztük Botka László, most pedig Szanyi Tibor, de Újpesten is több helyi politikus a Demokratikus Koalíciót választotta a szocialisták helyett. Az intézet szerint ez a folyamat, hogy sorra lépnek át MSZP-s politikusok a DK-ba, a következő pár évben minden bizonnyal még inkább felgyorsul majd.

Az intézet szerint a sorozatos kilépések mögött Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó szerepe áll. A DK elnökének célja egyértelmű, egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak – emelték ki.

2019-ben teljes mértékben átalakultak az ellenzéki erőviszonyok és a májusi EP-választás után világossá vált, hogy az egykor az ellenzék vezető pártjának számító MSZP helyét teljes mértékben átvette a Demokratikus Koalíció (DK) – fogalmaztak. Míg korábban az LMP és az Együtt akarta betölteni az MSZP helyét, jelenleg a Párbeszéd, a DK, valamint a Momentum törekszik ugyanerre. A Jobbik és az MSZP gyakorlatilag felszámolta önmagát, “mára semmilyen ellenállást nem tanúsítanak, teljes mértékben feladták önállóságukat”.

Kitértek arra is, hogy az MSZP sokáig megpróbált ellenállni az újabb pártok nyomásának, de mostanra elvesztette ezt a képességét. 

Sem Mesterházy Attila, sem Botka László nem tudta megállítani “Gyurcsány Ferencék közeledését”, hiába igyekeztek önálló identitást adni az MSZP-nek, az a belső és külső ellenállás következtében teljes mértékben kudarcba fulladt – áll az intézet elemzésében.

Forrás: ATV

13 hozzászólás “Gyurcsány Ferenc bedarálja az MSZP-t” bejegyzésre

  1. Várkonyi András szerint:

    Nem vagyok politikai elemző, csak értek és olvasok magyarul.
    A XXI.Századi Intézet által megfogalmazott írás reálisan boncolgatja az MSZP kudarcos útját, melyből egyértelműen kiderül, hogy a szocialisták SAJÁT MAGUKAT darálják be évek óta. Botrányok, téves politikai döntések, rossz és erőtlen politikai vezetés, kapkodás, buta, néha nevetséges politikai akciók övezik ezt a lejtmenetet, míg Gyurcsány és pártja kimarad az ilyenekből, következetesen, “balhék”, felelőtlen döntések nélkül folytatja építkezését. Gyurcsány nem darál, nem ássa alá a szocialisták törekvéseit, nem akadályozza az útkeresést – mindössze létezik, nem veszít harcosságából és politikai tisztánlátásából. Alternatívát jelent, mert a baloldalra bizony nagy igény van, akár tetszik ez az ellendrukkereknek és ellenfeleknek, akár nem.
    Tehát az elemzés közel áll a valósághoz, mindössze a címet “írták el”, mely helyesen így hangozna: AZ MSZP TELJESEN BEDARÁLJA SAJÁT MAGÁT !

  2. Ábel Attila szerint:

    Gyurcsány most bosszút áll az MSZP-n azért, mert nem hívták vissza, nem könyörögtek neki. Jól teszi, és a Fidesz érdekeit képviseli vele. Hiszen Gyurcsányról még a legvadabb ellenzékiek kétharmada is tudja, hogy mindennél rosszabb és korruptabb választás – még az általuk elképzelt Fidesznél is. Gyurcsány volt minden idők legrosszabb miniszterelnöke. Botka és Mesterházy tudták, hogy vele sehova nem jutnak. De szerencsére neki meg maradt annyi embere az MSZP-ben, hogy kinyírja őket.

    Így kétségtelen, hogy egyetlen komolyabb befolyásos elme sem maradt a pártban, az MSZP-nek nincs semmilyen elképzelése sem magáról, sem Európáról, sem az országról. Amúgy amíg Gyurcsány a legbefolyásosabb politikus az ellenzékben, amíg ő határozza meg az ellenzék politikáját, addig a Fidesz esélyei sokkal jobbak a következő győzelemre, mint Gyurcsány nélkül. Bármelyik gyenge ellenzéki politikus vezetésével lenne az összefogás, nekünk gyengülnének az esélyeink. Igaz, mocsokból meg lesz bőven, hiszen a Borkai ügy, a szex fő politikai irányba, kommunikációba emelése minden jel szerint Gyurcsányhoz kapcsolódik.

  3. Várkonyi András szerint:

    Attila, bocs, de nevetségesek érveid! Csak az sül ki belőle, hogy számodra és pártod számára még ma is Gyurcsány az egyetlen, akitől félni kell. Hát jól is teszitek ! 🙂

  4. telepi szerint:

    Tisztelt Ábel Úr!

    Mikor darálják be a Csepel SC MSZP-s alapítványát? Nagyon várja a csepeli közönség, hogy végre fejlesszék a Béke téri komplexumot, szigorúan sportcéllal!

    Továbbá szeretném tudni, mikor folytatódik a csillagtelepi társasházak rehabilitációja.

    Nagyon köszönöm!

  5. Boldog Karácsonyt szerint:

    ” Borkai ügy, a szex fő politikai irányba, kommunikációba emelése minden jel szerint Gyurcsányhoz kapcsolódik.”

    Persze Ábelke, persze.
    Szerintem meg a saját moslék viselkedéséhez kapcsolódik, mert az Isten-Haza-Család jeligét szépen fölcserélte a Közpénz-Kokó-Kurvák jeligére.
    na erre varrjál gombot te semmihez nem értő okostojás. Örülj, hogy egyéniben senki sem szavazott rád, és élvezd ki az utolsó 5 évedet, mert utána bizony el kell menned dolgozni.

  6. kiss istvan szerint:

    Persze karácsonyka!

    Közpénz-Kokó-Kurvák. kiről is beszélsz?

    Tán a Krinyóról v. a főnökéről a polgármesterről Gajda úrról?

    Te semmihez nem értő okostojás.

  7. Nagyapó szerint:

    Nem, Wittinghoff Tamásra is gondolt, az összerottyanás “jeles” polgármesterére!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. kiss istvan szerint:

    Ábel Attila!

    Ja!

    Wittinghof lógatta a f@zát, és még számlát is kért volna!!!

    Azután megválasztották ismét polgármesternek.

    Nem kell az embereknek semmi jó.

    Csak a zorbán mennyen a pcsába. csak lopás, csalás, poltpéterezés, fékek

    és ellencsújok, bedarált bíróságok, minden sz@r, minden kevés, mért nem

    úgy, meg klímavészhelyzet, meg nem kell stadion, meg ct, meg mri, meg

    mégis kell stadion, de nem úgy, meg kell lóvé az egészségügyre, de ha

    nem én osztom akkor nem jó. meg az utcára emberek, a kultúrába meg ne

    pofázzál bele, de aggyá lóvét közmunka megalázó, de emeld a bért.

    rabszolgatörvény( de azóta kuss)

    miért kell ezeket elviselni?

    sztem olvasnodok kellene Aliskyt.

    Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel. Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Támadj, támadj, támadj minden irányból.

    „1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel. A hatalomnak két fő forrása van: a pénz és az emberek. Akiknek nincs pénzük, a testükből kell felépíteniük a hatalmat.

    2. Sose kerülj kívül az embereid tapasztalati körén. Csak zavarodottságot, félelmet és meghátrálást fog eredményezni.

    3. Amikor csak lehet, kerülj az ellenség tapasztalati körén kívülre. Keresd a módját, hogyan növelhetnéd a bizonytalanságát és az idegességét.

    4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának.

    5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.

    6. Az a jó taktika, amit élveznek az embereid. Unszolás nélkül is tenni fogják. El fogják végezni a feladatukat, és még jobbakat is fognak javasolni. Ebben az értelemben a radikális aktivisták semmiben sem különböznek a többi emberi lénytől. Mind kerüljük az örömtelen tevékenységet, de élvezzük azt, ami működik és eredménnyel jár.

    7. Az a taktika, ami túl hosszan alkalmazol, teherré válik. Sose válj unalmassá. Még a radikális aktivisták is elunják magukat.

    8. Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel. Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Ahogy az ellenfél kiismer egy taktikát, vágd lágyékon valami újjal. Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.

    9. A fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga a dolog. A képzelet és az ego gyakran sokkal több negatív következményt képes vizionálni, mint bármely aktivista. És amit valóságnak észlelnek, az azzá válik. A nagy szervezetek mindig a legrosszabb forgatókönyvre készülnek fel, ami talán végtelenül távol áll az aktivista elképzeléseitől. Az eredmény az lesz, hogy a szervezetek hatalmas mennyiségű energiát és időt fognak azzal tölteni, hogy számbaveszik a legszörnyűbb következményeket. Ez könnyen megmérgezi a gondolkodást, és demoralizálja őket.

    10. Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni. Ha a másik oldal erőszakot alkalmaz, könnyen a te oldaladra állítja a közvéleményt, mert az a gyengébb féllel szimpatizál.

    11. A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva. Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással.

    12. Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld. Vágd el a támogatói hálózatától és szigeteld el a célpontot a szimpátiától. Embereket támadj, ne intézményeket, mert az emberek sérülékenyebbek, mint az intézmények.”

    Ha nem kaptok észbe, mehettek a levesbe!

  9. Boldog Karácsonyt szerint:

    Nem süketkém!
    BORKAIRÓL beszéltem. És ha a seggeteket a földhöz veritek akkor is rátok égett az ügy.

  10. Nagyapó szerint:

    Visszatérve a cikkhez, Gyurcsány(i) egy részeges ripacs. Sokan – a régi MSZP-sek – még mindig ájultan hallgatják a pápai proligyerekből lett gyárost.
    Remélhetőleg megtalálja a diplomához szükséges szakdolgozatát!🙂
    Igaz, a 2/3-ot neki köszönhetjük! Gyurcsány(i) nagyon termékeny elme, rengeteg ötlete volt-van-lesz, amik ugyan marhaságok (10, 100, stb. pont), viszont amennyiben a polgárok gondolkodnak marad a 2/3.
    Az MSZP sok tagját – az eszme “megszállottját” – az eszme mellett főleg a pénz érdekli, így megvásárolhatók, ezáltal nő a DK létszáma!!
    Emberek! Ha ők vezetnének minket, hová jutnánk?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. pusssh szerint:

    Még egyszer valamikor a kampány forró pillanataiban írtam le, hogy a Momentum rettenetes dolgokat fog még cselekedni. Most kezdek rájönni, hogy kicsit naiv voltam. Nem számítottam rá, hogy ilyen világvégi primitív módon lesz rettenetes. (Persze, mit is csodálkozom a PISA-felmérések után! Hülyülnek a gyerekek. Nem csoda, hogy kénytelenek kapaszkodni apuka szoknyájába.)

  12. Gyula szerint:

    1-2 hozzászólás megint eltűnt…
    Cenzúra…
    😛

  13. Gyula szerint:

    Attila mit szívott?
    Jó cucc lehetett…
    ))) 😀 (((

Itt lehet hozzászólni !