Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat

KEOL, Mr.Gabee, Csepel.info

Ismeretlen számokról hívogatják ismét a magyarokat: a csalók +216-tal kezdődő, tunéziai számokról keresik fel őket. A módszer nem új, szeptemberben például +377-tel kezdődő, monacói számokról csörgették a magyarokat.

A trükk lényege, hogy nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak azzal a céllal, hogy azokat a fogadó fél visszahívja, de amiatt nem kell aggódni, hogy az adatainkat ellopják.

A legfontosabb, hogy ha nem ismeri a hívószámot (és az külföldi), akkor ne fogadja a hívást, és semmiképp ne hívja vissza. Az sem árt, ha a hálózati mobilszolgáltatóval kapcsolatba lépünk ilyen esetben és kérjük a konkrét telefonszám blokkolását. Ebben a cikkünkben részletesen írtunk erről a csalási módszerről, melynek lényege, hogy az ún. wangiri-hívások esetében, ha valaki visszahív egy nemzetközi telefonszámot, akkor az adott hívászónának megfelelő percdíjat kell fizetnie a kezdeményezett hívás után. A csalók visszahíváskor bár felveszik a hívást, de kicsengő hangot játszanak be, így akár több percig is tarthat a hívás, miközben a telefonálónak komoly percdíjat kell fizetni.

3 hozzászólás “Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat” bejegyzésre

  1. Antal Béláné szerint:

    Ma engem is felhívtak,szerencsére nem vettem fel.(216 -al kezdődő a szám, Tunézia.)Hívtam a szolgáltatót,a számot szerettem volna megadni és ,hogy tiltsák le .Elutasították a kérést azt közölték ne vegyem fel a telefont és ne hívjam fel a számot.Azt eddig is tudtam,elég furcsa hozzáállás a szolgáltatótól az esettel kapcsolatban.

  2. Lili Züllig szerint:

    Én meg senkit nem érek el. Senki nem veszi fel a telefont nekem, csak 3 ember, akik tudják, ezen nem lehet javítani. Viszont Vater is mondta pénteken, hogy hívta egy ilyen szám…

    2éve szolgáltatót váltottam, mert az előző cég sosem küldte el a számom hálózatban. Azt írta ki Húsvét-szk, Mongólia, Kongó, Venezuela, stb és nemzetközi hívás bizony esetenként pénzbe kerül. Bakki Holdon, meg Marson keresik az életet, de egy kurva európai hívást nem lehet stressz nélkül kezdeményezni? És kajak, ez a szolgáltató se küldi el a számom.

    A rendszer úgy működik, hogy van egy külföldi előfizetés. Európát, Amerikát, és Törökországot Izraellel együtt ingyen hívunk, vezetékes, mobil..mindkettőt, korlátlan sms,mms,korlátlan WA, és 10Gb 4G net.
    A havi díja ennek 39. Frank
    Viszont ők úgy vannak beállítva a túlterheltség miatt, hogy nemzetközi hálózatokra csatlakozik, amik szabad hálózattal rendelkeznek.így ha pl 4 millió ember hívja épp Spanyolországot, akkor a rendszer automatikusan áthelyezi magát egy kevésbé terhelt hálózatra, de így az ottani hívószám jelenik meg, ami nem hívószám, csak a hálózat kódja, visszahívni nem lehet, es nem megy le a pénz számláról.
    Ehhez pedig szokni kell, mert javítani nem lehet rajta. Nekem ezt mondták.

  3. Gyula szerint:

    …ha… Felveszem, akkor mit tud rámverni a szolgáltató? 🙂
    Tehát mi kár érhet, meséljetek… 😛
    Aki meg nem ismeri a hazai formátumokat és visszahívja?
    Az így járt, életképtelen… 😀

Itt lehet hozzászólni !