Csepeli búvársikerek a berlini Eb-n

Csepel.hu

Eredményes Európa-bajnokságot zártak a Csepel Barakuda Búvár SE versenyzői Berlinben. A versenyen tíz ország junior és felnőtt versenyzői indultak.

A csepeli sportklubot Wágner Zsófia, Szász Tamás, Várszegi Vendel, Májer Zsófia és Hofmeister Alíz képviselte az egyhetes versenyen. A magyar csapat egyik legeredményesebb sportolója Szász Tamás lett.

A junior versenyző két arany-, két ezüst-, illetve egy bronzéremmel térhetett haza. Paralel versenyszámban Szász Tamás mellett Várszegi Vendel i s dobogóra állhatott, ezüstérmet szerzett. A válogatott csoportos versenyszámokban is sikeresen szerepelt. Míg a Wágner Zsófia és Hatházi Katalin páros Európa bajnok lett Monk- gyakorlatban, addig a női csapat (Wágner Zsófia, Májer Zsófia, Hofmeister Alíz, Hatházi Katalin) csoportos tevékenység versenyszámban szerzett ezüstérmet.

A férfiválogatott (Szász Tamás, Várszegi Vendel, Balázs Péter, Cséplő Kelen) is remekül teljesített a kontinens-viadalon, második helyen zárta a versenyt.

„Nehéz volt a felkészülés időszaka, ennek ellenére egy jó Európa-bajnokságot zártunk, mind az ifik, mind pedig a felnőtt versenyzők tekintetében. Májer Zsófia újonc volt csoportos versenyszámban, de így is remekül helyt állt, másodikok lettek. Szász Tamásnak is nagyon jól sikerült az Eb-szereplés, jó formában volt. Az egész csapat ügyesen úszott, a csepeli búvárok kiválóan teljesítettek” – értékelte a kontinensbajnokságot Szászné Bundy Erzsébet edző. A dobogós eredmények mellett számos pontszerző hely is született. A versenyszezon az Eb-vel lezárult, de jövőre újabb megmérettetések várnak a csapatra. • PE

Csepel.hu

2 hozzászólás “Csepeli búvársikerek a berlini Eb-n” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Gratulálok a Barakuda versenyzőinek!
    Habár nem tudom nevük honnan ered, mert van egy barrakuda, avagy barracuda nevű ragadozó hal, ami nem tudom miért névadójuk? Talán sikerült néhány versenyzőtárs lábát leharapni? (Fehércápa jobb lenne!)
    Bár nagyon jól néznek ki a Barakuda versenyző a Hungary felirattal, ami olyan “juniós”, mint egy pl. Búvár Kund Magyarország, ami viszont egy igazi csepelinek ciki.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. PU szerint:

    Buvár Kund (mind a két u rövid – legalábbis Vörösmartynál).
    Barracuda spanyolul, a junijós és más nyelveken (főleg szlávok, német) írják egy k-val is (ahogy Zotmund lovagot írják Zottmundnak is).

    Ha már ilyen szokatlanul figyelmes kedvességgel megünnepeltük a búvárokat, gratuláljunk talán nem mellékesen az érmeikhez is! Igazán szép és nemes fémek.

Itt lehet hozzászólni !