Pintér Sándor belügyminiszter Csepelen: Magyarország biztonságos hely

Csepel.hu

Nekünk Magyarország az első – üzeni a Fidesz-KDNP, amely az ország egyik legfontosabb kérdésének tekinti a nemzetbiztonságot. Az önkormányzati választásokra készülve a kormány politikusai országjáró körúton folytatnak párbeszédet az emberekkel. Ennek jegyében látogatott Csepelre Pintér Sándor belügyminiszter, akit vendéglátóként Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára, országgyűlési képviselő köszöntött lakossági fórumon a Királyerdei Művelődési Házban szeptember 18-án. A belügyminiszter biztonsági kérdésekről, az elért eredményekről tartott előadást.

Borbély Lénárd azzal köszöntötte a vendéget, hogy a belügyminiszter meghívása jól mutatja azt az eredményes együttműködést, amely a kormány, valamint a fővárosi és a csepeli önkormányzat között megvalósult. Csepel a közbiztonság terén az utolsók között szerepelt a budapesti kerületek összehasonlításában 2010-ben, de mára ez teljesen megváltozott: Csepel a legjobbak között van. Ez köszönhető a csepeli önkormányzat és a rendőrség, rendvédelmi szervek jó munkakapcsolatának. Ezt kell folytatni a jövőben, ezért érdemes a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavazni az október 13-ai választásokon – mondta Borbély Lénárd.

Németh Szilárd arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP folyamatosan tartja a kapcsolatot az emberekkel, hiszen a nemzeti konzultációk során rendre megkérdezi a polgárok véleményét csaknem másfél évtizede. A tavalyi országgyűlési választáson a fő kérdés az volt, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e – az emberek túlnyomó többsége pedig erre szavazott. A másik jelentős feladat, hogy az Európai Unió megőrizze a keresztény gyökereit és hagyományát. A mostani önkormányzati választások egyik legfontosabb kérdése a biztonság. A Fidesz-KDNP az, amely képes garantálni az ország és az emberek biztonságát.

Pintér Sándor elmondta, hogy a Belügyminisztériumhoz a közbiztonsági feladatok ellátásán kívül még tizennégy terület tartozik. Az egyik az önkormányzatokra való odafigyelés. Magyarországon mintegy 3200 önkormányzat működik. Az új kormány 2011-ben több mint ezermilliárd forinttal konszolidálta az eladósodott önkormányzatokat, Csepelnek 800 millió forintot juttattak. Csepel jó irányba fejlődött azóta, jócskán nőtt a polgárokra jutó GDP aránya.

A katasztrófavédelem terén komoly fejlesztések történtek: 2011-ben tűzoltóautó-gyárat építettek, ami azt jelenti, hogy a járművek felépítményét hazánkban készítik. Új tűzoltóautókat kapott Csepel is. A 112-es segélyhívószám tárcsázása után 10 percen belül a helyszínre érnek a rendőrök és a mentők Csepelen. Országosan nyolcezerrel nőtt a rendőrök létszáma 2010 óta. Jelentősen javult a közbiztonság. 2010-ben 430 ezer bűncselekményt követtek el az országban egy év alatt, tavaly ez a szám 187 ezerre apadt. Csepelen különösen szembetűnő a javulás: a bűncselekmények száma kétharmaddal esett vissza, a bűnelkövetők 70 százalékát pedig elfogták.

Az országban magas volt az ittasan elkövetett balesetek mértéke. A korábbi 15-ről 9 százalékra csökkent az arány, miközben megduplázódott a gépjárművek és a vezetők száma az elmúlt évtizedben. A büntetés-végrehajtás terén nemcsak büntetik, hanem hiányszakmákra is tanítják az elítélteket, hogy szabadulásuk után tisztes megélhetést találjanak. A közfoglalkoztatás célja, hogy ne segélyekből éljenek a munkanélküliek, hanem munkából pénzt keressenek. A közfoglalkoztatással a bűnözés megelőzését is erősítik. A foglalkoztatottak száma 240 ezerről 100 ezerre esett vissza.

Az ország külső biztonságának megőrzése különösen fontos, a migráció kockázatot jelent. Amikor 2015-ben Magyarországot elárasztották a migránsok, összesen 108 országból érkeztek. Vajon tényleg valamennyien háborús menekültek voltak? Biztosan nem, hiszen ennyi országban nem dúlt háború. Brüsszel azt akarja, hogy minden bevándorlót korlátozás nélkül beengedjenek az unió országaiba, majd osszák szét őket. Magyarország azt mondja: csak a kijelölt határátkelőkön és a megfelelő okmányokkal léphetnek magyar földre. A 28 uniós országból egyébként csak öt szavazta meg a kvótás szétosztást. Kerítéseket pedig más országokban is építenek, legutóbb például Dániában. Magyarország biztonságos hely, és az is marad, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz.

A közbiztonság és a rendőrség munkájának megítélése lényeges szempont. A Belügyminisztérium minden évben megkérdezi az önkormányzatokat, iskolákat, szülőket, mi a véleményük erről. A csepeli rendőrség kimagaslóan magas értékelést kapott a megkérdezettektől.

Pintér Sándor kérdésre válaszolva elmondta: a Terrorelhárító Központ eredményes tevékenységét jelzi, hogy Magyarországon minden fegyveres bűnözőt sikerült élve elfogni. A központ munkatársai sikeresen vesznek részt a nemzetközi versenyeken, tavaly az összes első helyet megszerezték.

 

Cs. A.

Csepel.hu

10 hozzászólás “Pintér Sándor belügyminiszter Csepelen: Magyarország biztonságos hely” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Hol hirdették meg a fórumot?

  2. Csepeli Kérdező szerint:

    A hallgatóság átlag életkora a bemutatott fényképek alapján, az az érzésem, hogy itt bizony Erzsébet utalvány is fogyott :mrgreen:

  3. B Mária szerint:

    Csepeli kérdező! Valóban azt hiszed, hogy csak Erzsébet utalványra mozdul Csepel politika iránt érdeklődők tábora? Nem volt és nem erről szólt a lakossági fórum! Színvonalas előadást hallottunk a Belügyminisztérium munkájáról, az ország , a főváros, valamint Csepel biztonságpolitikai helyzetéről!

  4. Csepeli Kérdező szerint:

    Kedves B Mária,

    Biztonság, vagy biztonságpolitika?
    A kettő nagyon eltérő jelentéssel bír.
    A biztonságtechnikával nem szeretném megzavarni 😉

  5. csak úgy szerint:

    B Mária!

    Mozdultam volna, de nem tudtam róla. Ön honnan értesült?!

  6. Borostyán szerint:

    Ahogy elnézem azokat, akik ültek az előadáson, csak a szokásos fidesz-hívők többsége: a jövő nemzedéke! Vagy, várjunk… 😀

  7. Dagobert bácsi szerint:

    A lakossági fórumot nem hirdették SEHOL! Németh Szilárd automatán keresztül hívta meg a Kubatov-listán szereplőket! Nem merték másképpen közzé tenni! Egyébként mindig ugyanaz a 200 ember vesz részt a Fidesz rendezvényein! Bátram mondhatjuk, a rendezvény nem érte el a célját, hiszen azok biztosan a Fideszre szavaznak rendezvény nélkül is! S miért kell Németh Szilárdnak automatán keresztül hívnia a hallgatóságot? Azért hogy jó elvtársak legyenek ott, s ne azok akik esetleg kérdeznének, netán nem tapsolnának, vagy kifütyülnének! Mert akkor kiderülne a fideszes magasabb körökben is, miért szavazták le Németh Szilárdot már kétszer is Csepelen! Jobb ez így! Ha nem úgy sikerül a választás, majd hibáztatják a rohadt csepeli panellakó komcsikat, ahogy szokták!

  8. pl szerint:

    Borostyán: “fidesz-hívők többsége: a jövő nemzedéke!”…
    Nem! Ők a kiárusítói.
    -1db Erzsébet utalvány = egy darab unoka
    -1db Rezsi utalvány = újabb egy darab unoka
    – 1kg krumli = újabb unoka
    – 1kg alma = életemet, véremet, déd uncsimat
    Mondjuk már az elején beadták közmunkásnak gyermekeiket…

  9. Jobban szerint:

    Dagobert, “kilóg a lóláb…” amiről szó volt, annak bizony lehet is tapsolni, aki kifütyül ilyen eredményeket, az távol áll a józan észtől…persze tudjuk ilyen emberek is vannak.
    Igen, ki fog derülni, hogy a kerület lakosságának fontos-e az elmúlt 9 év fejlődése vagy jobb a 16 év, azaz 4 ciklus, sajnos nem találok jobb kifejezést, posványa?
    Dagobert, jó tanács: ön “Németh Szilárd” fóbiában szenved folyamatosan, ezzel kellene kezdenie valamit…

Itt lehet hozzászólni !