Civil szemmel az ajánlásgyűjtésről

Csepel.hu

Az új jelölt első megmérettetése a támogatóialáírások összegyűjtése, amennyiben saját maga végzi és nem címlistákkal felszerelve, aktivistacsoportok által. Komoly tapasztalatszerzésre ad alkalmat ez a néhány nap, amíg a jövendőbeli szavazókkal találkozik a jelölt. Meglepő módon a civil szervezetünk létrejöttét és indulását a választáson az idősebb, hatvan feletti és a legfiatalabb, huszonéves generáció fogadta a legnyitottabban.

Bár szép számmal kaptunk ajánlást többgyermekes családfőktől, akik kilátástalannak tartják a jelenlegi helyzetet, a régit pedig nem szeretnék vissza. Elszomorító, és hazánk egy sötét korszakát idéző tapasztalat, hogy gyakran kaptuk válaszul azt, a megkérdezett senkinek nem írhat alá, mert a munkahelyén nem néznék jó szemmel, esetleg gyermeke olyan állami cégnél dolgozik, hogy még a szülőket is figyelik. Szavazni viszont elmennek majd, és tudják, hová tegyék az X-et. Ami szintén gyakori válasz volt, hogy „elvből nem ír alá senkinek”, de elmegy szavazni. Ez számunkra érthetetlen magyarázat, ezért rá is kérdeztünk egyszer-egyszer, hogy mégis milyen „elv” ez? Ha mindenki így gondolkodna, a jelöltek nem tudnának indulni, és neki nem lenne kire szavazni, hiába megy el. Erre legtöbbször csak kerek szemmel néztek, és érdemi válasz nem akadt.

Dr. Bükkösi Ferencné, a 1 2. v álasztókerület képviselőjelöltje elmondta: „Szívmelengető dolog volt az ismerőseim között ajánlókat gyűjteni. Elmondtam, miért alakultunk és mik a céljaink. Sokszor mondták, hogy elég az, hogy én felvállaltam ezt az ügyet, mert a személyem a garancia arra, hogy helyes úton jár a civil szervezet.” Többen írták nekünk, hogy kormánypárti aktivisták megtévesztő módon még az ajánlóíveik leadása után is gyűjtöttek úgynevezett támogatói aláírásokat, azonban csak úgy írhattak alá, ha megígérték, hogy szavazni is rájuk fognak. Így születnek a listák, amiket aztán ajánláskor, szavazáskor mozgósításra használnak. Mi nem kívánunk ilyen piszkos eszközökkel élni. Pákozdi József polgármesterjelölt szerint, aki megméretteti magát egyéniben is a 10. választókerületben, nagy az igény a civilekre, a pártok játékaitól mentes, tisztán a kerületért dolgozó képviselőkre és vezetőkre. Sokan írtak alá azzal a kommentárral, hogy el sem mentek volna szavazni, ha csak a két rossz közül lehetett volna választani. Nem hiába váltották le 2010-ben a baloldali vezetést, amely hatalmas károkat okozott a csepeli kórház számos részlegének bezárásával, gépeinek és felszereléseinek ellentételezés nélküli átadásával többek között. Most ezen emberek akarnak visszajönni a hátsó kapun keresztül. A nekünk aláírók le akarják váltani a mostani vezetést a pénzherdáló, tervszerűtlen tevékenysége és arroganciája miatt, de nem akarják az egyik bábot egy másikra cserélni. A tavalyi országgyűlési választás is sok emberben mély sebeket ejtett. Rengetegen akartak, akarnak otthon maradni, mert nem látják értelmét pártokra szavazni. Számukra adunk hiteles alternatívát és lehetőséget, hogy valódi képviseletet kapjanak.

Kérdéseikkel, problémáikkal keressenek minket bátran akár a Facebookcsoportunkban is, vagy személyesen, kitelepüléseink alkalmával!

 

 

 

 

Csepel.hu

4 hozzászólás “Civil szemmel az ajánlásgyűjtésről” bejegyzésre

  1. Csepeli Kérdező szerint:

    Jó lenne ez a cikk, amit ide bemásoltatok a csepel.hu-ról, de ott sem derül ki, kiről/miről van szó :mrgreen:

  2. PU szerint:

    Csak nem fogják ide kiírni az ellenség nevét?! “…a megkérdezett senkinek nem írhat alá, mert a munkahelyén nem néznék jó szemmel, esetleg gyermeke olyan állami cégnél dolgozik, hogy még a szülőket is figyelik…”

    (Arról nem beszélve, hogy más megváltó pártocskák lemásolhatják az aláírását a saját listáikra. Van ilyen népszokás is.)

  3. concept szerint:

    Nahát,az állami cégeknél úgy megfigyelik a dolgozókat hogy még azt is tudják hogy a rokonok kinek írnak alá (elvileg titkosan kezelt iratokon) és ezért büntetik a dolgozót?Vajon minden alap nélkül gondolják így a dolgozók?

  4. PU szerint:

    concept! Sajnos akár okkal, akár alaptalanul gondolják így a dolgozók, ezzel a félelemmel ők hozzák létre és ők tartják fenn a terror-hangulatot. Minden “elnyomáshoz” szükség van az elnyomatást vállalókra is. Magyarán: betojt társadalom ne hőzöngjön sutyiban.

Itt lehet hozzászólni !