A XXI., Hollandi úton a Királyerdő útnál időszakosan félpályás lezárásra kell számítani felújítás miatt

Mr.Gabee, BKK, Csepel.info

Mr.Gabee és a BKK információi szerint a Hollandi úton a Királyerdő útnál (a Horgászcsárdánál) időszakosan félpályás lezárásra kell számítani felújítás miatt egészen szeptember 20. 23 óráig.

Fokozott körültekintéssel közelítsék meg az érintett csomópontot.

10 hozzászólás “A XXI., Hollandi úton a Királyerdő útnál időszakosan félpályás lezárásra kell számítani felújítás miatt” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Nem időszakosan, és nem félpályásan kellene lezárni az utat a Hollandi út-Királyerdő út találkozásánál, hanem VÉGLEG ÉS TELJESEN!

    A buszfordulót néhány tízméterrel északabbra kellene kialakítani, a jelenlegi területet meg parkká alakítani, úgy hogy az átjárás megszűnjön a szigetszentmiklósi Üdülősor felé! Ezzel meg lehetne akadályozni hogy a szigetszentmiklósi átmenő forgalom a Hollandi útra zúduljon! A Hollandi úti lakosoknak van elég zavaró momentum az átmenő forgalmon kívül is! A szigetszentmiklósiak járjanak a kijelölt főútvonalakon, s ne bujkáljanak kerülőutakon (Üdülősor) a csepeliek rovására!

    Javaslom hogy a képviselőtestület nyilvánítsa üdülőövezetté a Hollandi út-Dunadűlő utca vonalat és az egész Kis-Dunapartot! A nevezett vonalon csak csepeli helyi forgalom történhessen!

  2. Sipos János szerint:

    Árulja már el valaki, mi folyik a Tüzóltóság melleti területen. Napok óta nem lehet pihenni a teherautók és a markoló zajától. Állitólag deponálás tőrténik, dehonnan hozzák ide a rengeteg főldet,sittet.Mikor lesz már vége?

  3. Larsen-Nielsen szerint:

    Hallgatnak, mint a sír. A következő levelet írtam hetekkel ezelőtt Ábel Attila alpolgármester úrnak:

    “Tisztelt Alpolgármester Úr!

    Hónapok óta kell a Dunadűlő úton élőknek elviselniük az itt közlekedő dömpereket reggel hét órától este hét óráig. Szombaton is!
    Az itt áthaladó, néha nem kis gázt adó teherautókból áradó kosz, bűz, zaj keseríti az amúgy lakó- és pihenőövezetben élők, köztük nem kevés kisgyerekes család életét. Kérdéseim:

    1) Még meddig kell a volt Csepeli Papírgyár kihúzóvágányára bejáró dömperek zaját, bűzét elviselnie az itt élőknek?
    2) Mi épül a volt papírgyár területén?
    3) Miért hallgat erről a projektről az Önkormányzat? Mikor kapnak végre egy korrekt, hivatalos tájékoztatást az itt élők az említett dömperforgalomról és a papírgyári építkezésről?

    Válaszait előre is köszönöm!”

    A mai napig nem kaptam választ. Szerintem az ex-Csikó iskola törmelékét hordták ide.
    Attól tartok, hogy a Dunadűlő út hamarosan a volt papírgyár
    területén keresztül fog bővülni, s becsatlakozni a Gubacsi-híd felé. (Gubacsi-híd, óh, Istenem!…)
    Ugrik a királymajori lakó-pihenő övezet, a csend, nyugalom. Majd a kígyózó kocsisor között szambázunk át a Daru-dombhoz… A nemrég megvitatott, csak előzetes regisztrációval(sic!) rendelkező érdeklődők számára vitára bocsátott csepeli fejlesztési terven (letölthető a csepel.hu-oldalról) sajnos ez a hosszabbítás is látszódik. Utána lehet nézni. Szép kis jövő…

  4. PU szerint:

    L.-N., nem vigasz, tudom, de előbb-utóbb minden így jár, nem fogunk tudni hova elfutni a “gazdaság” nevő zabáló szörny elől. Legfeljebb a középkorba – akkor meg azon lesz a sírás. De a lényeg: kártalanítani nem szokás az áldozatot.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    A Dunadűlő-Gubacsi híd átkötés 15 évvel ezelőtt is napirenden volt. Akkor azért lett elutasítva, hogy ne nőjön a Hollandi út forgalma! Csepel akkor úgy foglalt állást, ha Szigetszentmiklós az Üdülősoron keresztül akar gyorsabb közlekedést Budapest belseje felé, AZT NE CSEPELEN KERESZTÜL TEGYE! ÉPÍTSEN HIDAT SOROKSÁR IRÁNYÁBA CSEPEL ALATT A KIS-DUNÁN, S AZT KÖSSE BE A GRASSALKOVICS ÚTRA!

    Hatalmas hiba lenne a papírgyári kerülő út megépítése, tönkre tenné a Kis-Dunapart környezetét! ÉLHETŐ HOLLANDI UTAT! Nem kellett a lakosságnak az Ibiza-lakópark, a Birkózó Centrumról, a Napközis Tábori futballpályáról és a kalózhajós játszótérről sem kérdezték meg az ott lakókat! A Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületre és annak elnökére, Horváth Ildikóra most hiába várunk! Van az a minisztériumi állás . . .

  6. Nagyapó szerint:

    Nem tudom mi a probléma a Hollandi út forgalmának növekedése miatt, hiszen azért kell a gerincút is, a budafoki híd is (a Gubacsi híd bővítésével), hogy Csepelen ne falusi, hanem nagyvárosi közlekedés legyen.
    Hejjeslem!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Ábel Attila szerint:

    Mi nem tervezünk ilyen útépítést, pont mert tönkrevágná a Kis-Duna partot. A levél meg elkavarodhatott, mert nem emlékszem rá. A papírgyár gyárterület, a tulajdonosa pedig ebben a működési keretben szabadon dönthet arról, hogy mit csinál. Az irodaházat például lebontotta, hogy ne kelljen adót fizetnie. Ők tudják, az övék, nincs szocializmus. Az irodaház nélkül ráadásul még jobban is néz ki a környék.

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Látszik Nagyapó, hogy Önnek fingja sincs, hogy mi az érték Csepelen! A Kis-Dunapart és környéke az! Meg kell őrizni annak természeti környezetét! Hová menjenek ki a csepeliek ha zöldet akarnak látni? Talán a gyári, kővel kirakott Nagy-Dunapartra?

  9. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! Csepelen van egyéb érték is, mint a Kis-Duna part. Van egy része a lakosságnak, akiknek csak az az érték, ahol ők laknak.
    Dagobert bácsi! Látszik, hogy csak azt a partot ismeri a Nagy-Dunán, amelyik a volt CSM-hez tartozik. Keresse fel az attól délre levő részeket, amit a gerincút tönkre fog tenni, vagy nézzen körül a Sodrin.
    De kitűnő lehetőség lenne a Gubacsi hídtól északra is, csak azt el tetszettek kótyavetyélni (hol a pénz?)!
    Sajnálatos, hogy – mint jó komcsinak – nincs érzéke az iróniához!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Papa szerint:

    Tisztelt Hozzászólók !
    Mi a Hollandi úton lakunk 45 éve. Mikor ide költöztünk kellemes üdülő környezet, kevés forgalommal, vagy szinte csak a busz járt. Ma reggel az autók minta vonat, nem lehet a házakból kiállni. S teherautók, dömperek dübörögnek, szennyezik a levegők. Az ablak párkányok feketék az olaj por piszoktól. Senki nem gondolja át, hogy évente hány súlyos baleset van a
    Hollandi úton. A szülők a kik ide engedik sportolni játszani a gyerekeinket milyen nagy veszélynek vannak kitéve. A kajak kenu kis sportolói ebben a szennyezett levegőbe futnak. A játszótéren játszanak, hiszen Csepel egyik legszebb helyné vagyunk. A Kis Duna természet védelmi terület. A birkózó csarnok , a tenisz pálya, a kispályás foci pálya, a csepeli strand, a kajak kenú telep, egy nagyobb foci pálya , hogy kié azt nem tudni. A hajós játszó tér. Kell ennél több , hogy kb 2 km szakaszon ennyi lehetőség legyen kikapcsolódásra és még
    a Duna part, amit nagyon szépen megcsináltak. Igen is ragaszkodjunk, hogy a Hollandi útról a teherautókat kitiltsák, sebességkorlátozást vezessenek be és szabadidő környezetté sorolják át.

Itt lehet hozzászólni !