Szigorítások a lakók nyugalmáért

csepel.hu

Szigoríthatják az Airbnb-t érintő hazai szabályokat – ez derült ki a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egyik beszélgetésén, ahol Borbély Lénárd polgármester is részt vett, s felvette a nemzeti dohányboltok előtti alkoholfogyasztás témáját.

A beszélgetés során Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere elmondta: a következő félévben létrehozzák azt a szabályrendszert, ami „elviselhetővé teszi az Airbnb-t a többi házban élő számára is”. Bajkai István parlamenti képviselő szerint, ha egy külföldi turista hajnalban hangoskodik, hiába fordulnak a lakók a jegyzőhöz birtokháborítás miatt, hiszen mire oda kerül az ügy, a turista már régen hazatért. A politikus dolgozik a társasházi törvény átalakításán. Ennek része lenne az is, hogy felelőssé tenné a szállásadókat a vendég viselkedéséért, és növelné a házban élők beleszólását.

Borbély Lénárd polgármester hozzátette: hiába külső kerületről van szó, náluk is felütötte fejét ez a gond. Szigorítana a teljes birtokvédelmi eljáráson, aminek jelenleg a gyakorlati haszna – véleménye szerint – szinte egyáltalán nincs. A jegyző hoz egy határozatot vagy végzést, de nincs további eszköz a kezében – ha turistákról van szó, ha nem. Borbély Lénárd ugyanakkor más problémát is felvetett. „A nemzeti dohányboltok úgy működnek, mint a kiskocsmák. Küzdünk ellene” – hangsúlyozta. Úgy látja, hiába szabályozzák, hogy 22 vagy 23 óra után nem lehet alkoholt árusítani a kerületben, az italra vágyók a nemzeti dohányboltokból szerzik be az alkoholt, majd a közterületen fogyasztják el. „Ezen kell változtatni” – tette hozzá Csepel polgármestere.

csepel.hu

6 hozzászólás “Szigorítások a lakók nyugalmáért” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Köszönjük a kerületért tett fáradozását, de ez azóta probléma, amióta beengedték az alkohol árúsítását a nagy nemzeti dohányboltokba!

  2. PU szerint:

    És a nemzeti dohányboltoknak hála cigarettát beszerezni is sokkal körülményesebb – nemcsak sokkal drágább – még a teljesen absztinenseknek is. Arról nem is beszélve, hogy az átláthatatlan ajtó mögé a vásárló is félve lép be: zajlik-e bent éppen kasszafosztás, kinyírják-e ott benn, vagy megússza?

  3. Csepeli Kérdező szerint:

    Csepelen nincs airbnb-s kiadó lakás, mert mit láthat itt a turista? Egy szakadt 132 éves szarral tud a belvárosból ide jönni…

  4. Nagyapó szerint:

    Csepeli Kérdező! Mi az a “132 éves szar”, amivel a Belvárosból ide jön a turista? Konflis, vagy echós szekér?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Csepeli Kérdező szerint:

    Röviden: H7 (ne az izzóra gondoljon szenilis öreg!)

  6. Potter szerint:

    Nagyapó már csak önmaga paródiája.

Itt lehet hozzászólni !