Újabb forgalmirend-változás az M0 autóút déli szektorán

Útinform, Mr.Gabee, Csepel.info

Megnyitják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának lehajtóját 2019. július 21-én, és ezzel egyidőben megkezdődik halásztelki csomópont felújítása is. A munkálatok ideje alatt, tervezetten 2019. őszig megszűnik a lehajtási lehetőség a csomópontban, így Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül közelíthető meg.

A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Az üzemi átjáró kiépítésére 2019. július 20-án szombaton 20:00 órától kerül sor, így 2019. július 21-től az 51101 j. út körforgalmi csomópontja, a Shell üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland vendéglátóhely is elérhetővé válik közvetlenül az M0 autóútról.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a halásztelki csomópont valamint az azt megelőző útszakasz pályaszerkezeti felújítása, így 2019. július 21-én 20:00 órától megszűnik a lehajtási lehetőség ebben a csomópontban. A tervezetten őszig tartó munkálatok ideje alatt Halásztelket a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül érhetik el a közlekedők.

Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően kezdődhet meg a pályaszerkezet felkészítése az új betonburkolat fogadására. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken. Ezen felül pályavilágítási-, forgalomtechnikai-, forgalombiztonsági- és vízelvezető rendszerek rekonstrukciójára is sor kerül.

A korlátozás az M5 autópálya irányába történő fel-, és lehajtást nem érinti.

A terelések kiépítéséről a szakemberek folyamatosan tájékoztatást adnak, az egyes tervezett ütemek és a várható korlátozások, illetve az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában STR M0 Konzorcium (STRABAG Építő Kft. és STRABAG AG) kivitelezésében valósul meg.

Itt lehet hozzászólni !