Figyelem: filmet forgatnak a Kossuth Lajos utcában

Csepel.info

A helyszín

Filmforgatás miatt zárták le a csepeli Kossuth Lajos utca sétáló utca melletti részét – értesült a Csepel.info.

A lezárás péntek éjfélig fenn fog állni, a forgatás konkrét időpontjáról és arról, hogy milyen filmhez készítenek Csepelen jeleneteket, nincs információnk. Sajnos a csepeli önkormányzatot nem értesítették a lezárásról, holott az Omega koncert miatt az időpont finoman szólva sem szerencsés.

A magyar és a magyarországi filmgyártás a váratlanul elhunyt Andy Vajnának köszönhetően a 2010-es években zárkózott fel ismét a világ élvonalába.

Csepel.info

12 hozzászólás “Figyelem: filmet forgatnak a Kossuth Lajos utcában” bejegyzésre

  1. Csaba szerint:

    Az elég fura lenne, ha az önkormányzat nem tudna erről – nem megyek bele a részletekbe, és ezt több mint egy évtizedes filmes háttérrel mondom… ha Csepel Önkormányzata nem tud erről, akkor ez illegális filmforgatás.

    Másrészt … a hazai filmipar nem igazán Vajna úrnak köszönheti a fellendülését… hanem annak, aki ezeket a külföldi filmprodukciókat elhozta Magyarországra – és ez főleg a Pioneer és méretét tekintve elsősorban a Mid Atlantic filmes szervízcégeket jelenti. Ez utóbbi két cég foglalkoztatja a hazai filmesek 90%-át több, mint tíz éve.

  2. Betke szerint:

    Ez nettó hülyeség, ugye nem hisszük el az engedély hiányát? Reméljük a Sétáló dzsuvás buszmegállója is rajta lesz a felvételen! Ha balkáni állapotokat szeretnének bemutatni a pék és környéke adott!

  3. Ábel Attila szerint:

    Kedves Csaba, a Kossuth Lajos fővárosi út, tehát nem a csepeli önkormányzat engedélyezte a filmforgatást, és érthető módon nem is hozzánk jött be a kérelem.

  4. Larsen-Nielsen szerint:

    T. Ábel Attila!

    Már kérdeztem egy másik bejegyzés alatt, de vélhetően elkerülte a figyelmét:

    A Dunadűlő úton lakóknak még meddig kell elviselniük azt a dömperáradatot, s az ezzel járó port, zajt, bűzt, amely az ex-Csikó sétányi iskola bontási törmelékét szállítja – hónapok óta – a volt Papírgyár kihúzóvágányára?
    Erről miért nem tájékoztatták időben és korrekt módon az itt élőket?
    Válaszát köszönöm!

  5. Ábel Attila szerint:

    Jelenleg is tucatnyi helyen van felújítás, új fejlesztés vagy karbantartás Csepelen. Nem tudtam merre viszik el volt Görgey épületének törmelékét. Utána nézhetek, de ésszerűen nézve addig viszik arra törmeléket, amíg be nem fejezik a teljes bontást és a terület megtisztítását. Utánajárok. Az lenne a legjobb, ha küldene egy e-mailt az abel.attila@csepel.hu-ra erről.

  6. Kérdés szerint:

    Milyen időtartamban lesz a lezárás?
    Ki a felelős azért, hogy az Önkormányzat nem értesült róla?

  7. Kérdés szerint:

    Közterület használat mindenképpen közterület-használat iránti kérelem előterjesztés elbírálása alapján jogszerű.

  8. Kérdés szerint:

    Melyik szerv engedélyezte a közterület használatot?

  9. Johnny szerint:

    MUNKANAPON, mint a KONCERT!
    Ehhez az észnélküliséghez, csak gratulálni tudok!
    Azt meg hagyjuk már, hogy a helyi Önkorinak nincs beleszólása! 😀
    Ha leparkolok a Kossuthon, szabálytalanul és joggal megbüntet a Közterület (már, ha rámhívja valaki őket?! 😉 ) akkor mindjárt Csepelé lesz az a qrva utca?!
    Lehet magyarázkodni! 😛

  10. Ábel Attila szerint:

    Kedves Johnny: lehetséges, hogy a filmesek is dolgoznak munkanapokon? Kedves Kérdés: ha pénteken éjfélig lesz a lezárás, akkor vajon meddig lesz a lezárás? A Kossuth Lajos fővárosi úr, így a fővároshoz adták be a kérelmet, és a főváros döntött róla. Viszont bennünket sajnos nem értesatettek, ami ez esetben nem szerencsés.

  11. Betke szerint:

    Ábel Attila, a főváros és a kerületi polgárm.hivatal között semmi kontakt nincs? Akkor értjük, hogy miért mostohagyerek kerületünk!

  12. Ábel Attila szerint:

    De van, csak most elfelejtettek szólni. Csepel soha nem kapott annyi pályázati pént, fejlesztési forrást, mint 2010 óta, tehát ez nem éppen mostohagyerekség.

Itt lehet hozzászólni !