Edzések, játék, szórakozás – véget ért a CSUSE focitábora

csepel.hu

Sikerrel zárult a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) napközis tábora, mely sok-sok sporttal, rengeteg élménnyel, izgalmas programokkal várta a résztvevőket. Idén három turnus indult, összesen 75-80 gyermek aktív kikapcsolódásáról gondoskodtak a szervezők, az óvodásoktól a tinédzserekig valamennyi korosztály képviseltette magát.

„Egyesületünk harmadik alkalommal rendezte meg focis napközis táborát. Ebben az évben az önkormányzat segítségével egy szociális városrehabilitációs projektben vettünk részt.

A programban elnyert pályázati összegből finanszíroztuk a nyári tábort, amely étkezéssel együtt ingyenes volt valamennyi résztvevő számára. Idén több jelentkező volt, mint az elmúlt években, ezért heti váltásokkal, három turnust indítottunk. Elsősorban az egyesületünknél sportoló gyerekeket vártuk, de a tábor kapui a külsős érdeklődők előtt is nyitva álltak” – mondta Kálcsics Ferenc, a CSUSE alelnöke. Kiemelte: igyekeztek a gyerekek életkorát is figyelembe venni, így az első két hétben főként az óvodások és a kisiskolások voltak többségben, az utolsóban pedig inkább a 13-16 éves korosztály kapott helyet. Bár a táborba főként fiúk jelentkeztek, de turnusonként két-három lány is bekerült a csoportba. „A gyerekek jól érezték magukat, a nagy meleg ellenére is lelkesen fociztak, sportoltak edzettek. A szülőktől is pozitív visszajelzéseket kaptunk. A családoknak óriási segítséget jelentett, hogy a gyerekek hasznosan tölthették az időt, figyeltünk rájuk, ingyen biztosítottuk számukra a programokat”- tette hozzá.

Freestyle bemutató, strandolás

A három hetes táborozást igyekeztek a szervezők változatossá tenni – emelte ki Ányos Zoltán szakosztályvezető. Elmondta: a gyerekek minden nap két edzésen vettek részt, reggel illetve délután. Külső helyszínekre is ellátogattak, például a Rákóczi Kertbe, ahol erőnléti edzést tartottak, de szabad programként az agárdi és a csepeli strandra is eljutottak. Vendégek is érkeztek a táborba, a freestyle bemutatón rengeteg trükköt leshettek el a gyerekek. Az első két turnust a Lajtha László Általános Iskolában bonyolították le, az utolsóra pedig a Hollandi úti ifjúsági táborban került sor.

Nyári táborok a kerületben

Borbély Lénárd polgármester a táborozás alatt többször is meglátogatta a gyerekeket, így az utolsó napon is. A polgármester hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy az egyesületen keresztül az önkormányzat segíteni tudott a családoknak, megkönnyítette a szülők helyzetét az ingyenes táborral. Ugyanakkor kiemelte, július 1-e és augusztus 16-a között az önkormányzat napközis tábora két helyszínen, az Arany János és a Mészáros iskolában várja a gyerekeket. Emellett a Királyerdei Művelődési Házban pályázati forrásból egy helytörténeti tábort is szerveznek a rászoruló gyerekeknek, de a Rákóczi Kertben is többféle táborozási lehetőséget kínálnak a nyár folyamán. A kerületben működő egyesületek is rendszeresen szerveznek programokat, ilyen például a Csepeli Öttusa és Vízi-Sport Egyesület napközis úszótábora is.

(keret, kép)

Jakabó-Szentpétery László: „Nagyon jól éreztem magam a táborban. Tavaly is voltam és jövőre is szívesen jönnék. A programok közül talán a strandolás volt a legszórakoztatóbb, de az edzéseket is szerettem.”

Sinkó Nikolett: „Idén márciusban kezdtem el focizni az egyesületnél, nagyon megtetszett ez a sportág. Bár a tanulás és az atlétika mellett vágtam bele a fociba, hosszú távon is szeretném folytatni. Itt a táborban a meccseket kedveltem a leginkább, de a strandolás is remek program volt.”

Potondi Eszter

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !