Tragédia a Dél-pesti Kórházban: halálba ugrott egy beteg a második emeletről a vizsgálat előtt

Blikk, Mr.Gabee, Csepel.info

Budapest — Sokkoló tragédia történt a fővárosi Dél-pesti Kórházban. Információink szerint egy férfi ugrott le az emeletről, majd szörnyethalt a kórház lépcsőházában.

 Úgy tudjuk, a beteget egy vizsgálatra vitték éppen június utolsó napján, mielőtt azonban a vizsgálószobába értek volna, történt valami. A férfi zavart lett, és esze ágában sem volt együttműködni a kórház dolgozóival.

Kirohant a folyosóra, majd többen utána siettek, ám a következő pillanatban már át is vetette magát a lépcsőház korlátján. A lábát még sikerült elkapni, megtartani azonban nem tudták már, így a férfi a második emeletről a mélybe zuhant.

Bár a sürgősségi osztály alig pár méterre volt a tragikus esettől, de a gyors beavatkozás sem tudta már megmenteni a férfi életét. A kórházban rendőrségi helyszínelés is volt.

Kerestük az ügyben a kórházat, amelynek igazgatósága a következőket írta lapunknak: ,,2019. június 30-án egy férfi beteget intézetünkben vizsgálatra vittek. A beteg a lépcsőházban a korláton átugrott, a mélybe zuhant és életét vesztette. A beteg halálát a kórház dolgozói megállapították és az esettel kapcsolatban a rendőrséget értesítették. Az ügy miatt vizsgálat indult” – írta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet vezetősége megkeresésünkre.

Ennél több információt az elhunytról vagy a tragédiát megelőző pillanatokról nem adtak.

A rendőrség szintén megerősítette a szörnyű hírt.

„Idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.

A dél-pestiben egyébként nem ez az első sokkoló haláleset: öt évvel ezelőtt, 2014 novemberében a negyedik emeletről vetette magát a mélybe egy férfi, akit a fül-orr-gégészeti osztályon kezeltek. 2016-ban pedig egy női holttestet találtak az egészségügyi intézmény 9. emeletén: a váró női mosdójában bukkantak a többnapos hullára.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

5 hozzászólás “Tragédia a Dél-pesti Kórházban: halálba ugrott egy beteg a második emeletről a vizsgálat előtt” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    “A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több éve rossz már a légkondi, nyáron eddig is mindenkiről folyt az izzadság műtét közben. Aztán a rendszer három héttel ezelőtt végleg feladta. A probléma orvoslására mobil klímákat hozattak, így a hat műtőből végül hármat sikerült elindítani. Emiatt le kellett mondani hat műtétet. Végül azt találták ki, hogy a lemondott beavatkozásokat a kötözőhelyiségben bonyolítják le. Itt eredetileg az altatás nélküli kisműtétek zajlottak volna, így az aznapra beírt 12 kisműtétet törölni kellett, hogy a 6 rendes műtétet el tudják végezni. A szereléssel együtt legalább két napig nem működött a műtő – de az is lehet, hogy hosszabb ideig.
    több mint egy tucat beavatkozás csúszott, csak azért, mert két napig nem működött a klíma.

    A Jahn Ferenc Kórház levelünkre írt válaszában azt nyilatkozta: haladéktalanul megrendelték a klíma javításához szükséges alkatrészeket, és nem maradt el sürgős műtét, átszervezéssel oldották meg a többi beavatkozást.”
    Ennyit a kitüntetésesdiről, Kedves PU!

  2. dühös magyar szerint:

    Magyarország jobban teljesít!

  3. PU szerint:

    Johnny! Nem Kásler urat tüntették ki, meg a kormányt.
    Eszemben sincs mentegetni a J. F. kórház igazgatóját, de nem cserélnék vele, kitüntetésesül sem. Mit tud csinálni? Sikítson? – Nem szokták hallani odafönn.

  4. PU szerint:

    És nemcsak a J. F. Kórház…
    Magyar Hang: Klímabotrány: az NNK-nál szabadságra mentek, így nem téma a fertőzésveszély. BODACZ PÉTER 2019. július 10., 16:59

  5. PU szerint:

    És nemcsak Budapesten…
    Magyar Hang: Klímagondok: a pécsi gyermekklinikán halasztották az operációkat, izzadnak az ajkai műtősök. Bodacz Péter BODACZ PÉTER 2019. július 12., 16:44

Itt lehet hozzászólni !