Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt

Origo

Csalással vádolta meg a DK Karácsony Gergelyt, mert szerintük hazug automata telefonhívásokkal akarja manipulálni az ellenzéki előválasztás eredményét, ezért jogorvoslatért az úgynevezett Civil Választási Bizottsághoz fordultak (kérdés, hogy a roncsderbit lebonyolító Magyar György vezette szervezet milyen “jogorvoslatot” tud adni).

Gyurcsányék közleményét az ATV idézi, azt állítják, hogy “a DK-hoz az elmúlt órákban tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy félrevezető tartalmú automata hívásról. A hívás úgy állítja be Karácsony Gergelyt, mintha Gyurcsány Ferenc és a DK által hivatalosan támogatott jelölt lenne, ehhez pedig Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévészereplésének hangját is felhasználták”. 

Azt is írják, “a DK a tisztességes verseny híve, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz”. A Népszava azt derítette ki, hogy a szám egy internetalapú vezetékes telefonszám, és az elmúlt napokban többen panaszkodtak arra, hogy erről a számról felhívták őket, de nem szóltak bele. A DK egyik propagandaoldala ugyanakkor azt állítja, hogy a szám “MSZP-közeli”, korábban a nevetségesen manipulatív, a szocialisták javára torzító közvélemény-kutatásokat készítő Publicus Intézet használta.

Kunhalmi Ágnes az ATV Egyenes Beszéd című műsorában összevissza beszélve magyarázkodásba kezdett, aminek az volt a lényege, hogy az MSZP-nek nincs köze a történtekhez. Az ATV azt is közölte, hogy a Magyar György vezette Civil Választási Bizottság (már az is mutatja az egész előválasztás komolytalanságát, hogy ők szervezik) elutasította Gyurcsányék panaszát.

Az ellenzéki roncsderbi újabb botránya egyelőre tehát meglehetősen zavaros: vagy arról van szó, hogy látva a vártnál kevesebb szavazót, az alkalmatlan zuglói polgármester akar kétségbeesetten szavazatokat szerezni, vagy arról, hogy Gyurcsányék vereségre számítanak, és már magyarázni akarják a bukást. 

Egy azonban biztosan kiderült: bármi is lesz a roncsderbi végeredménye, az ellenzéki háború nem ért véget, a balliberális pártok továbbra is ott ütik majd egymást, ahol tudják. A tét ugyanis nem Tarlós István legyőzése, hiszen arra semmi esélyük nincs, hanem az, hogy az ellenzéken belül ki lesz a – relatíve – legerősebb – írja az Origo.

Karácsony nem tudja, az ő kampányának vadhajtásai-e a hívások

De elnézést kér azoktól, akikben félreértést szültek.

Újságcikkekből, telefonhívásokból értesültem a hírről, az elmúlt napom a kampány miatt nem volt alkalmas arra, hogy részletesebben tájékozódni tudjak az ügyben – reagált a Mandiner kérdésére Karácsony Gergely a hírre, miszerint a DK bejelentést tesz az előválasztáson történt csalás miatt.

Ha jól tudom, Gyurcsány Ferenc egyik korábbi nyilatkozatát játszották be, azt gondolom, hogy ez a nyilatkozat már nem érvényes, ezért ez semmiképp sem szerencsés húzás. Az biztos, hogy

én erről nem tudtam, egyelőre nem tudom kinyomozni, hogy ez az én kampányom vadhajtása volt vagy tőlünk teljesen függetlenül történt
– mondta kérdésünkre Karácsony Gergely.

„Én senkit nem kértem erre a feladatra és ilyen utasítást senkinek nem adtam, és jeleztem azok felé, akiknek erre a folyamatra rálátása lehet, hogy ez teljes mértékben kontraproduktív és káros ránk nézve. Azoktól, akikben ez adott esetben félreértést szült, elnézést kérünk!” – fogalmazott a Mandinernek.

Forrás: Origo, Mandiner

7 hozzászólás “Gyurcsányék csalással vádolják Karácsonyt” bejegyzésre

  1. Potter szerint:

    “Roncsderbi” a jó kurva anyátok Origo meg nektek is ha átvettétek!
    Az eddigi 60 ezer ember aki ebben a dög melegben sorba állt, hogy végre egy közvélemény kutatásnál pontosabban is kinyilváníthassa a szavazási szándékát, hát az minden, csak nem “roncsderbi”.
    Ha meg arról pofázik a Taplós Tarlós meg a genya fityiszmédia, hogy mennyire érdektelen az egész előválasztás, mégis naponta 10 cikket írnak róla.
    Ennyire be vagytok szarva?

  2. PU szerint:

    Ritkán szoktam az Origo vagy a “megújult” Mandiner hírszolgáltatásával egyetérteni. De van úgy, hogy igen.

  3. bagoly szerint:

    Szia Potter !

    Ha nem lennének ezek a pöcsök porondon, meg az olyan idegbajos agyamentek, mind Te, halálra unnám magam! Köszönöm – ficsurkám !

  4. Tóth kati szerint:

    Jé nem a dk csalt?El nem tudom képzelni.Feri ne mahinálná meg ezt a roncsderbit?Az ki van zárva.Életében nem csinált még semmit korrektül.Komcsi.

  5. Potter szerint:

    Baszd meg bagoly az anyádat!

  6. Potter szerint:

    Fasszopó moderátor!

  7. PU szerint:

    Érdekes, ez a kommentem két napig fönt vírított Ptter és bagoly fél tucat köködése között, melyeket azóta egy tömbben töröltek:

    PU szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
    2019. június 26., szerda – 19:07
    Potter és bagoly illusztrálnak?

    Most akkor mit is akarnak rajtam moderálni? Azt, hogy vagyok akkora marha, hogy egy pocsadék helyre be-be nézek és befirkálok?

Itt lehet hozzászólni !