A DK bezáratná a Rákóczi Kertet, ha ősszel a baloldal nyer

csepel.hu

A mélyszegénységben élő csepelieknek semmi szükségük nincs olyan „luxusjátszótérre”, mint ami a Rákóczi Kertben épült – jelentette ki Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke. A politikus a „luxusjátszótereket” bezárná: hagyná, hogy mindenki okulására az enyészetté váljanak.

Úgy, ahogy az akasztói stadion.

Horváth szerint a városvezetés pénzügyileg „fogságba ejtette” a csepeli önkormányzatot akkor, amikor kulturált, szép és modern közösségi tereket épített. A nívó ugyanis szerinte túl magas a csepeli igényekhez képest. Fenntartásuk pedig drága, amit nem engedhet meg a szegénységben élő lakosság. „A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?” – fogalmazott a politikus. Horváth sorai miatt sokan felháborodtak, mert nem érzik úgy, hogy a csepeliek többsége mélyszegénységben, putrikban élne. A politikus által leírt, állítólagos nagy tiltakozást sem érzékelni a játszótér ellen. Sokkal inkább az örömöt látni – legyenek akár szegények vagy tehetősek a szülők. A kalózhajós játszótér, a KRESZ-park és a Rákóczi Kert ugyanis van olyan színvonalas, hogy nem kell más kerületekbe utazni ahhoz, hogy a gyerekek maradéktalanul és ingyen jól érezzék magukat. A politikus azon állítása sem állja meg a helyét, hogy ezt a pénzt lehetett volna szociális kiadásokra költeni, mivel nagy részét kifejezetten parkfejlesztésre nyerte el az önkormányzat.

A DK elnöke szerint Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester miatt igazságtalanul sok fejlesztési pénzt kap Csepel. Többet, mint más budapesti kerületek. Megválasztásuk esetén ezért ők bezárnák a „luxusjátszótereket”, hogy ugyanarra a sorsra jussanak, mint az akasztói stadion. „Miből fogja fenntartani az akkori önkormányzat ezeket a túlméretezett alkotásokat? Nem lesz rá keret! (…) Csepelen, és az ország más területén megtalálhatók lesznek majd az elhanyagolt, az enyészet által uralt alkotások (amilyen az akasztói stadion), és megtalálhatók lesznek az ez idő alatt megsokasodott nyomornegyedek (mint Háros egy része) is. Mindkettőt ugyanaz a népet fogságba ejtő, a realitásoktól elrugaszkodott beteges elme okozta” – fogalmazott. • TK

56 hozzászólás “A DK bezáratná a Rákóczi Kertet, ha ősszel a baloldal nyer” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    Horváth Gyula végképp meghibbant. A Főkert által támogatott Tejút utcai családi parkról esetleg lesz hír? Nagyon várják a helyi lakosok!

  2. csepelikerdezo szerint:

    Abban van igazság, hogy a Fidesz bosszút fog állni azokon a településeken, ahol nem fognak nyerni.

  3. admin szerint:

    Kedves Érdeklődők!

    Horváth Gyula számos rágalmat is megfogalmazott abban az írásában, amelyben a Rákóczi Kert és az általa “luxusjátszótereknek” hívott csepeli önkormányzati fejlesztések bezárásáról értekezett. Az egyik legfontosabb rész és a forrás itt van:

    “Mi lesz, ha visszaáll a jog hatalma? Amikor nem a kebelbarát, hanem az egységes elosztási elvek fognak uralkodni? Miből fogja fenntartani az akkori önkormányzat ezeket a túlméretezett alkotásokat? Nem lesz rá keret! (Láttuk a szombathelyi stadion fenntartási költsége elöli menekülést.) Csepelen, és az ország más területén megtalálhatók lesznek majd az elhanyagolt, az enyészet által uralt alkotások (amilyen az akasztói stadion), és megtalálhatók lesznek az ez idő alatt megsokasodott nyomornegyedek (mint Háros egy része) is. Mindkettőt ugyanaz a népet fogságba ejtő, a realitásoktól elrugaszkodott beteges elme okozta. 2019-05-20. HGy.”

    https://www.facebook.com/horvathgyulacsepel/posts/1680004418809960?__tn__=K-R

  4. Dagobert bácsi szerint:

    A narancsördög uralja Csepelt!
    Hazudnak és hazudnak rendületlenül! Erre van a Csepelinfó meg a Csepeli Hírmondó! Az ezt naponta alátámasztó Nagyapó meg nem szégyell templomba járni, bár amióta Németh Szilárd felállíttatta a LIDL-bosszúfeszületet, már minden lehetséges!

  5. Potter szerint:

    Tisztelt érdeklődők!

    Ne aggódjon senki a Rákóczi Kert nem lesz bezárva, majd népszavazás eldönti, hogy azt a sok stadiont akarják fenntartani az adófizetők pénzéből vagy a játszótereket.

    Mert hogy a kettő együtt nem fog menni az biztos!
    😀

  6. Tamás szerint:

    Olvastam ennek az agyalágyult Horváth Gyulának az ömlengését. Katasztrófa.

  7. Putyi szerint:

    A drága Horváth elvtárs mindenhol ezt nyomja. Csak azt írta le, amit mindenkinek elmond személyesen is.

  8. Horváth János szerint:

    Lehet, hogy én fordítva olvastam? Se ömlengés, se rágalmazás! Azt meg majd az idő eldönti,
    hogy valójában mennyibe is kerülnek a játszóterek. Tényleg, a “szurkolói aréna” fenntartása
    mit kóstál? Láttátok már a Mátyás király iskola kerítését?

  9. Nagyapó szerint:

    csepelikerdezo! Emlékeztetem a szocialista Lamperth Mónika miniszter szavaira, aki szerint nem érdekes, hogy az önkormányzati választást a Fidesz nyerte, a pénz nálunk van!!!
    Remélem a Fidesz megtanulta a leckét!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    Potter! Népszavazás? Miről? Kell-e az országnak a fejlődés? Az eredmény borítékolható, Fidesz-KDNP 2/3 felett.
    Hasonlóan, mint az EP választáson, ahol a zellenzéki hazudozások ellenére, hogy hamis a választási törvény, most, hogy egész Európában azonos szabályok szerint történt a szavazás, narancsszínű lett az ország.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Johnny szerint:

    Nem vagyok ám egy Fidesz fun… 😀
    Az OK valóban, hogy egyszer megépítették csilliárdokért, de van is benne anyag, nekem tetszik is. Az, hogy az Önkori saját emberei építetették, még lehet, hogy olcsóbb is volt, mint alvállalkozók hadát közbeiktatni, de, mint tudjuk ennek van ám zsíros fenntartási költsége is. És azt tudjuk, hogy jelen esetben nem az emberi erőforrás kerül majd sokba. 2022 után is lesz rá pénz???
    Persze nem csípné az emberek szemét, ha másra is jutna, mert játszótereken túl is lenne ám mit tenni! Ld.: utak. Aszfaltozzák Királyerdőt, OK, mert ott is emberek élnek, joguk van a normálisabb úthoz, de a főbb útvonalakat is használják, sőt azokat mindenki. Esetleg, ha elkezdték volna a “Popileszku” felújítását, ahogy ígérték, de hazudtak, akkor más lenne ezeknek a beruházásoknak is a megítélése.

  12. v39endre szerint:

    Johnny !
    Ha beleolvastál volna más közleménybe is, értesülhettél volna a “Popileszku” felújításának kezdetéről is. Június 15.-én kezdődik. Nem kellene mindjárt negatívan ítélni. (Hazudtak)

  13. dühös magyar szerint:

    Nagyapó!
    Magyarországnak nem, hogy kell hanem égető szüksége van a fejlődésre. De az elmúlt közel tíz év mit hozott? Milyen téren zárkóztunk fel az EU-s tagországok közelébe? Stadionok, határon túli foci, vizes vb, meg a sok szétrabolt közpénz. A seggünk kilóg a gatyából, de dajdajozunk ész nélkül.
    És nem kell állandóan visszamutogatni a korábbi pártokra, hogy azok miatt vagyunk ekkora szarban. Természetesen csinálták azok is a szokásos szemétségeiket, de könyörgöm, ha vesz egy házat és öt év múlva festeni kell akkor az előző tulajra fog köpködni? Ki hallott már ilyet? Megnézte, megvette és elhatározta, hogy rendbe fogja tudni hozni.
    Ugyanez van az országunkkal is. A fityesz megvizsgálta, megnézte, felmérte a “károkat” feladatokat és megállapították, hogy rendbe hozzák mert ők képesek rá. Nagyapó ugye így van?
    Mi lett helyette? Gyártottak pártközeli felkapaszkodott milliárdosokat, akik nagyban szarnak az ország és a benne élő emberek érdekeire.
    Amúgy meg ha nem képesek az elfuserált országot felvirágoztatni akkor meg nem kötelező indulni a választásokon.

  14. quwick szerint:

    dühös magyar !
    “Nem kötelező indulni a választáson !”
    Nem kötelező rosszakat állítani ! Nem kötelező a Fideszre szavazni !

  15. dühös magyar szerint:

    quwick!

    Konkrétumot kérek: “Nem kötelező rosszakat állítani !”
    Amúgy meg quwick szövegértése egyes!
    Szakítson a hagyományokkal és próbáljon meg tényszerű hozzászólást írni.

  16. Potter szerint:

    Háháhááá!

    “Mégiscsak maradna az Európai Néppártban a Fidesz

    – jelentette be Gulyás Gergely a Die Weltnek adott interjújában: „Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket.” De mondott még ennél is meglepőbbet a Miniszterelnökséget vezető miniszter: szerinte vannak olyan témák a következő Európai Parlament-beli ciklusban, amelyekben kooperálni tudnak a balközéppel, a zöldekkel és a liberálisokkal, vagyis azokkal az erőkkel, amelyekre az EP-kampányban viszonylag gyakran aggatták a fideszesek a sorosista és a bevándorláspárti jelzőket.”

    Állítsukmegbrüsszelt és szerezzünkszavazatokat a bevándorlásellenesjelszavakkal aztán könyörögjükvisszamagunkat a bevándorláspártiakhoz!

    :D:D:D

  17. dühös magyar szerint:

    Észrevették a felettük keringő dögkeselyűket 😀

  18. Nagyapó szerint:

    dühös magyar! A düh mindig rossz tanácsadó. Ha lehiggadt, olvasásra ajánlom a következőket:
    – tavaly 2,2 százalékos államháztartási hiány,
    – a gazdaság a jövőben is 4 százalék körüli mértékben bővülhet (I.n.év 5,3%),
    – 2010 óta 800 ezer emberrel többen dolgoznak,
    – az államadósság 73,4 százalékról 70,8 százalékra csökkent.
    – bérnövekedés, beruházások, stb.
    – a kormány 13 plusz 1 pontból álló gazdaságvédelmi akcióterve.
    Igaza van. A polgári kormány támogatja a hazai vállalkozásokat, azokat a vállalkozásokat melyek itt adnak munkát, itt adóznak és jótékonykodnak (Csányi, Mészáros, Széles,és Gyurcsány?).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

    2010 óta 800 ezer emberrel többen dolgoznak

    A 13 plusz 1 pontból álló akcióterv

  19. dühös magyar szerint:

    Nagyapó!

    Dühöt érez a hangvételemben? Ne tévessze meg a nick nevem. 🙂
    Erre várom válaszát:
    “A fityesz megvizsgálta, megnézte, felmérte a “károkat” feladatokat és megállapították, hogy rendbe hozzák mert ők képesek rá. Nagyapó ugye így van?”

    Amúgy dobálózhat mindenféle statisztikai adatokkal. A saját bőrünkön érezzük a mindennapokat, hogy EU-s tagállamként egyre távolabb kerülünk az EU-s életszínvonaltól.

    A fenti kérdésemre eldöntendő választ kérek. igen vagy nem.

  20. Nagyapó szerint:

    Potter! A Fidesz-KDNP a néppártban a 4. legnagyobb erő. (ha a romániai 2 képviselőt is számolja, akkor a 3.). Ez erő, számít, nem úgy mint a magyar szocik, akik annyit számítanak, mint naptárban a légypiszok! Ha, ha, ha, azaz 😀😀😀!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. csumpika szerint:

    @ dühös magyar:

    nincs olyan, hogy “EU-s életszínvonal”. vagy szerinted az egész EU területén egységes az életszínvonal, kivéve minket, mert mi folyamatosan távolodunk tőle? ha a nyugati színvonalat érted alatta, van egy rossz hírem: SOHA nem fogjuk elérni. mi a németekkel, franciákkal max akkor leszünk azonos életszínvonalon, ha ott valami nagyon nagy gebasz üt be, és hozzánk romlanak. nagyon gondosan ügyelnek ők arra, hogy erejüknél fogva olyan szabályokat diktáljanak, amik az ő verseny előnyüket minimum megőrzik, de inkább tovább növelik.
    úgy érzed, hogy az elmúlt 10-15 évben az életszínvonalad monoton csökken? mert ezt jelentené az egyre távolabb kerülés.
    ..

  22. dühös magyar szerint:

    csumpika!

    Részben egyet értek Veled amit írtál. Természetesen nem mindenhol egyforma életszínvonalon élnek az EU-s országokban az emberek. És valóban hiú ábránd a nyugati országokhoz történő felzárkózásról álmodozni. Nem is erre utaltam a hozzászólásomban.
    Ha azt veszem alapul, hogy az orvosi ellátásunk elérte azt a szintet amikor az orvosi kamara is bilit borít és személyes tapasztalatok alapján egy egyszerű hasi ultrahangos vizsgálatra is hónapokat kell várni. Orvosaink, mérnökeink, szakembereink az elmúlt években tömegesen hagyták el országunkat. Fiataljaink jó része nem itthon tervezi a jövőjét. Több rendőr szerel le, mint fel. Nem akarom folytatni, mert ezek olyan tények, amiket csak az nem vesz tudomásul aki homokba dugja a fejét.
    Az életszínvonal minősége sok összetett dologból áll. Ezért úgy gondolom, hogy első körben EU-s tagállamban élő adófizető magyar állampolgárok egészségügyi, oktatási és közigazgatási helyzetének felzárkóztatása lenne az első cél.

    Szóval csumpika, bizonyára most sokan nekem esnek de igen, romlik az életszínvonalam.

  23. dühös magyar szerint:

    csumpika!

    Ezt még hozzátenném: “ha a nyugati színvonalat érted alatta, van egy rossz hírem: SOHA nem fogjuk elérni.”
    De lehet rá törekedni!

  24. PU szerint:

    “A Fidesz-KDNP a néppártban a 4. legnagyobb erő. (ha a romániai 2 képviselőt is számolja, akkor a 3.)”. – Csak hát az európai néppárt még mindig olyan nagy erő? Magában már semmire sem elég. Akikkel meg koalálhatna, azok egyelőre fintorognak némely tagoktól. Nem biztos, hogy elég lesz bele is zöldülni az igyekezetbe. Még a végén szivárványszínt is öltünk?

    “nincs olyan, hogy “EU-s életszínvonal””. – Bizony, nincs. De van luxemburgi (na, jó: mondjuk csak osztrák) meg példul bulgár életszínvonal. És bizony, dobálóznak mindenféle statisztikákkal, de mi valahogy minden dobálózás végén inkább az egyik végére pottyanunk. (Nem árulom el, melyik végére.)
    Bulgár ismerősöm, aki harminc évvel ezelőtt tanult Budapesten, minap erre járván sírva fakadt: Krisztusom! mit te csináltatok? – Én csak koplaltam, vallottam be neki szerényen. (Tény, hogy nemcsak az eemúút 8 évben, hanem az eemúút hatvan évben, de egyenletesen csökkentve a diétaadagot.)

  25. Nagyapó szerint:

    Csak csodálkozom! Nincs EU-s életszínvonal? Akkor nincs EU-s minimálbér és nincs EU-s nyugdíj sem, akkor a DK megint átverte a rá szavazókat!
    Orbán miniszterelnök célul tűzte ki, hogy 2030-ra elérjük az osztrák szintet. A miniszterelnök 8 éve 1 millió új munkahelyet ígért. 800 000 már teljesült.
    Csak így tovább!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. dühös magyar szerint:

    Nagyapó!

    Javaslom hagyjon fel az ígéretek olvasgatásával és innen-onnan össze ollózott adatok elemezgetésével. Kelljen fel a karosszékéből, lépjen ki az utcára, nyissa ki a szemét, nézzen körül, tájékozódjon és beszélgessen az emberekkel.
    Ne a különböző újságcikkekből és a kormány által kiadott hitegetésekből próbálja idealizálni helyzetünket. Statisztikát meg bárki tud gyártani.
    Természetesen vannak kivételezett , jó pozícióba került emberek, akik saját helyzetük alapján állapítják meg a nagy többség életminőségét. Mit sem tudva azok mindennapjairól. És ha tetszik hanem, egyre több elkeseredett és kilátástalan helyzetű ember lesz napról napra.

  27. Betke szerint:

    Nagyapó, kérem sorolja fel azokat az iparágakat, ahol érdemben több százezer munkahely létesült! Közmunkás munkahely nem érdekel. Tényleg, hova lettek a kerület közmunkásai? Felveri Csepelt a gaz, kivéve a kiemelt elbirálásban részesülő parkok, játszóterek. 8 éve tömegével jöttek-mentek, 4 éve alig lehet látni őket, vagy köztereseket a Sétáló utcában!

  28. PU szerint:

    Valahányszor elmondom a Sparban vagy a Tescoban a panaszaimat az árúkihordóknak vagy a pénztárosnak, sértett undorral förmednek rám, hogy mit képzelek, miért nekik mondoml? – Valóban. Csak hát ők vannak OTT. És én KINEK mondhatnám? Az még senkiben föl sem merült, hogy, hogy “fölfelé” meg merjen szólalni. És tulajdonképpen bennem se merül föl, hogy kaphatnék tőlük mást förmedést, mint a főnökeiktől. Úgy hogy mit méltatlankodom? – Tényekről valahogy sosem esik szó.
    (Ez csak egy példabeszéd óhajtott lenni.)

  29. Nagyapó szerint:

    dühös magyar, Betke! Hagyják ezt a demagóg szöveget! Persze, aki nem lát, nem olvas, nem hisz annak bármit be lehet dumálni (l. Gyurcsány(i)). Nézzék a beruházásokat Záhonytól Szentgotthárdig, ezekben automaták dolgoznak? Nézzék az Eurostat adatait, ja azokat is Orbán irányítja! Nézzék a GDP növekedését – hazudik az Eurostat? Nézzék az államadósság csökkenését – hazudik az Eurostat? Nézzék a minimálbér emelkedést – hazudik az Eurostat? Nézzék a munkanélküliséget-hazudik az Eurostat? Nézzék az átlagbérek emelkedését – hazudik az Eurostat?
    A “Közmunkás munkahely nem érdekel.” persze, mert megérdemelt jó nyugdíja van, a kádári jó munkájuk után! Azonban a borsodi, nyírségi kistelepüléseken, ahol a közmunkából (egyáltalán tudják mi az??) élnek, a Fidesz-KDNP-re közel 100%-ban szavaztak! Ja ez is hazugság, mondják a Bolsi kocsmában.

    Az ellenzék csak fanyalogni, fikázni tud. Ami épül, le kell bontani, persze, mert komcsikat váró réteg igényének ez a megfelelő.LEGYEN HIDEG VIRSLI, MEG LANGYOS SÖR!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Betke szerint:

    Nagyapó, Ön azt írta, hogy a miniszterelnök azt ígérte 2010-ben, 1 millió munkahelyet hoz létre, amiből 800ezer teljesült. Erre kérném a konkrétumot. Azt is kérdeztem, hogy hova lettek kerületünkben a közmunkások? Nem terelni kell, hanem a konkrét kérdésre konkrét választ várok! A munkanélküliség számitásánál a külföldön dolgozókat ugye nem számítják be? Ez is demagógia?
    Már csak egy kérdés, miből gondolja, hogy nyugdíjas vagyok, pláne, hogy jól fizető állásban dolgoztam a Kádár érában? Ön mikor és hol szocializálódott?
    Még csak annyit, hogy nem eszem virslit és a sört, ha iszom, csak hidegen!

  31. dühös magyar szerint:

    Nagyapó nem tud elszakadni a statisztikától. Szó sincs itt fikázásról, csak érezzük a való életet nem úgy mint az, aki jó nyugdíjat kap a jelenlegi rendszertől és karosszékből osztja a vélt igazságát.
    Ha majd megtapasztalja saját bőrén azt amiről itt beszélünk, akkor ott fog sírni ahol senki se látja.
    Csepeli lakosként Ön is a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházhoz tartozik. Egyáltalán nem kívánom, de ha egyszer rászorul és mentő viszi majd oda, akkor nyugodtan vegye elő a statisztikáit és olvasgassa. Attól jobb lesz. Amúgy ott találkozna olyan emberekkel is személyesen akiket leszocizik, lekomcsizik és leprolizik. Tudja Ők látják majd el, Ők tolják, cipelik egyik vizsgálóból a másikba stb. Igazi hétköznapi emberek, akik küzdenek a fennmaradásért. Akkor majd kitisztul a látása.
    De gondolom nagyapó a jó nyugdíjából majd magán klinikára megy majd. Nem érintik a hétköznapi gondok. Hisz ezt tükrözi minden írása.

  32. Potter szerint:

    Senki ne húzza fel magát Nagyapó hozzászólásain. Szokás szerint csak hazudik és terel ezerrel, pont úgy mint a pávatáncos nagy bölcs vezére!
    😀

  33. Nagyapó szerint:

    Betke (szerda – 19:23) Nem szeretek oktatni, tessék az adatoknak utánanézni! De a foglalkoztatottság 2009-ben 3 747 800 fő, 2018-ban 4 457 000 fö. A különbség 716 efő. Igaza van, lehet röhögni, még nincs 800 000 fő.
    Azért megkérdezem, aki külföldön dolgozik az nem magyar? Avagy nem hallott még a szabad munkaerő-áramlásról (belépéskor megszavazta, “lehet Bécsben cukrászdát nyitni, tessék, el lehet menni!”)?
    A virsliben, sörben igaza van, bár én szeretem a virslit.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. Nagyapó szerint:

    dühös magyar! Ha már tények nélkül írogatunk. Tavaly voltam a Jahn F. kórházban (igaz nem mentő vitt) betegségemet nagyon jól diagnosztizálták (vannak műszereik), majd a SOTÉ-n operáltak. Szobatársaim között voltak szocik is, de amikor eljöttem 2-vel kevesebb. Tényleg voltak problémák, pl. el volt törve a WC ülőke és csak 3 nap múlva cserélték. Az egyik neon meg villogott a fürdőben.
    Jött egy nővér és újságolta, hogy az egyik szobát kiürítik, mert jön Orbán nagynénje. Kérdeztem is, hogy ilyen jó kórház ez? Igen, mondta itt vannak a testőrök is. Másnap kérdeztem, hogy hol fekszik a nagynéni, de nem tudta, majd megkérdeztem mekkora fizetésemelést kapott? Erre elrohant.
    Abban igaza van, hogy vannak komoly szaktudású alkalmazottak, akik a betegeket tologatják vizsgálatra és nincsenek megelégedve, mert e doki többet keres, de valamiért mégsem mennek nyugatra.
    Viszont a prolik nem közöttük vannak. Gondolja tovább…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. Johnny szerint:

    Betke!
    Az öreg Moszkvában szocializálódott, ott tanult Kádár alatt!
    Tehát a hitelesség önmaga! 😀 🙂 😛

  36. dühös magyar szerint:

    Én azokat az embereket végtelenül tisztelem! Nagyapó szójárása a prolizás, szocizás, komcsizás.
    Szóval Ön gondolja tovább.
    Gondolja, hogy tények nélkül irkálnék? Szintén nagyjából egy éve Édesapám rosszul lett és délután négykor beszállította a mentő. Hajnali kettőkor elhoztam onnan, mert délután négy és hajnali kettő között nem látta orvos. De nem csak Őt, hanem kb. 20 betegtársát sem. Mert a környéken orvos sem volt. És nem Édesapám volt ott a legrosszabb állapotban. Még a padon fekve is hörgött pár beteg a váróban.
    Épp nemrég omlott össze hétvégén a sürgősségi betegellátás. Emlékezzen csak vissza.
    Közlöm nagyapóval, hogy nem mindenki tud elmenni nyugatra. Ez nem azt jelenti, hogy nem is menne, ha lehetősége lenne rá.
    További tény, hogy másik neves budapesti kórházban Anyósom feküdt olyan ágyban másfél napig, amin nem volt huzat. A foltos mocskos párnán és matracon. Mi vittünk be ágyneműt, mert utána se lett volna. És nem Ő volt az egyetlen akién nem volt. Volt aki másfél hete feküdt olyan ágyon. És jelzem megint, NEVES BUDAPESTI KÓRHÁZRÓL VAN SZÓ.
    Szóval hiába ringatja magát abban a tévhitben, hogy gazdaságunk erősödik és egyre jobban teljesítünk.
    Ideje lenne felébredni és mint említettem korábban nem mindenféle adatokkal hadonászni az orrunk előtt. Vegye le a szemellenzőt és lássa meg végre a valóságot.

  37. PU szerint:

    Hát igen, kedves proli akadémikus urak és hölgyek! Van az az emberfajta, amelyik azt hiszi, mindent tehet, mert szavak jönnek ki a fejiből, és ezeket valóságnak hiszi (még inkább meg azt hiszi, hogy mások ezt valóságnak hiszik). És vannak azok az emberek, akik – olykor nagyon is pontosan -tapasztalják, ismerik és megítélik a valóságnak legalább azt a részét, amelyikkel érintkeznek, és ennek megfelelően viselkednek. Ez a két emberfajta nehezen fog elboldogulni egymással…

  38. dühös magyar szerint:

    Nagyapó akar még tényeket? Szóval hova is fejlődünk????
    https://nepszava.hu/3038570_egymastol-raboljak-az-orvosokat-a-surgossegik

  39. […] A DK bezáratná a Rákóczi Kertet, ha ősszel a baloldal nyer […]

  40. Betke szerint:

    Nagyapó, “MUNKAHELYTEREMTÉS”, teremtés, ami még nincs, nem volt, valami új! Ebbe nem számítható be a külföldön dolgozók hatszázezres tömege! Ezért érdekelne még mindig, hol létesült az a 750ezer ÚJ MUNKAHELY!

  41. Nagyapó szerint:

    Betke! Cáfolja meg az EUSTAT adatait, vagy ne hazudozzon!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  42. dühös magyar szerint:

    Admin!

    Mi a helyzet? HVG-s hírek linkjeit szűritek? Mit moderálsz már két napja?

  43. Betke szerint:

    Nagyapó, én kérdeztem, amire Ön nem tud vagy nem akar válaszolni! Semmit nem állítottam, tehát nem is hazudtam! Azért csak tud a kijelentő és kérdő mondatok között különbséget tenni! A lényeg az, hogy konkrét, egyenes válaszokat nem kaptam!

  44. Nagyapó szerint:

    dühös magyar! Ne terjesszen ilyen hazugságot, hogy “Épp nemrég omlott össze hétvégén a sürgősségi betegellátás.”. Nem omlott össze, ilyet csak egyes újságírók találnak ki.
    Különben könnyezve olvastam meséit – Berecz András irigykedett. Hasonlókat egy időben rendszeresen olvashattunk hol egyik, hol másik kórházról, főleg a Jahn Ferencről.
    dühös magyar! Mikor, melyik kórházban történt?

    Mikor és melyik betegjogi képviselőnek jelezte problémáit?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  45. dühös magyar szerint:

    NAGYAPÓ! MAGA EGY IGAZI ROSSZINDULATÚ, AKARATOS, TUDÁLÉKOS, OSTOBA VÉNEMBER!!!!!!! EZEK UTÁN NEM TUDOK MIT REAGÁLNI, HA AZZAL RÁGALMAZ MEG HOGY ARRÓL HAZUDOK AMIT SAJÁT MAGAM ÉLTEM ÁT.
    SZÓLJON AZ ADMIN HAVERJÁNAK, HOGY ENGEDÉLYEZZE A BELINKELT CIKKEKET. AZTÁN OLVASGASSON. NEM IS FOGLALKOZOK MAGÁVAL TÖBBET, MERT EGYSZERŰEN MINDEN MÁSODPEREMÉRT KÁR AZ ÉLETEMBŐL AMIKOR KULTURÁLT VITÁT PRÓBÁLJAK MEG KEZDEMÉNYEZNI ÖNNEL.
    MAGÁNAK VÉGLEG ELMENTEK OTTHONRÓL!!!

    Ceterum censeo… Nagyapó, ha kinyitja száját, hazudik…

  46. Nagyapó szerint:

    Betke, amit nem tud, arról ne engem kérdezzen! Voltak itt hasonló kérések pl. felix részéről – aki azóta eltűnt/átalakult – ő volt akinek nem véleménye volt, hanem kérdezett, mint egy óvodás.
    Betke! Nézzen körül az országban, hol és milyen beruházások voltak, vannak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  47. PU szerint:

    Nagyapó szereti szemtől szemben meghazudtolni saját személyes tapasztalatainkat is. Ne haragudjon, de teljesen elvesztette a fejét. Mit gondol, hogy a minden tartalom nélküli illetve eszement módon valótlan fenyegető fröcsögéseinek mi a hatása? – Dühroham és/vagy röhögés. Ezt várja ősszel a szavazóktól? Ott a gumibot nem használ.
    ,

  48. PU szerint:

    dühös…! Megértelek, de nyugi, kíméld az egészséged. Az én apámat is a délpestiben emésztették el, anyámat a Margitban meg a 2-es belen. De meg kell mondjam, volt nagyon pozitív és szerencsés tapasztalatom is, jellemzően olyan ügyben, ahol az intézmény alig játszott szerepet, csupán a (halálra hajszolt) orvos szakértelme és tisztessége számított.

    Nekem is vagy három napig lebegett a moderálóban egy HVG-linkes hozzászólásom, nem is tudom, ott aszalódik-e még, vagy kivágta végre az admin. De linkeket általában is kicenzúráznak. – Az országos pártsajtó nemes egyszerűséggel csak hallgat az ilyen nemkívánatos hírekről, vagy hazugságnak minősíti őket, legalább olyan hiteles érvekkel, mint Nagyapó szokta. Remélik, hogy az ember nem olvas tiltott irodalmat, csak hitbuzgalmi cikkeket.

  49. dühös magyar szerint:

    PU!

    Természetesen mint korábban írtam az egészségügyben (is) dolgozó embereket végtelenül tisztelem. Nekem is vannak pozitív tapasztalataim, de ezek nem kormány szintről érkeztek, hanem a közvetlenül ott dolgozó emberektől.
    Amúgy orvosi szemszögből is tisztában vagyok a helyzettel, nem egy orvos van a családban és baráti körben. Tehát nagyon is tisztában vagyok azzal, hogy emberfeletti erővel dolgoznak és műszakjaik végén hulla fáradtan, teljesen kikészülve kerülnek haza.
    Amúgy teljesen igazad van, nem érdemes időt és egészséget pazarolni primitív, szűklátókörű, szellemileg leépült emberekkel vitatkozni.

  50. Horváth János szerint:

    Nem szeretném untatni a társaságot a saját történetemmel, elég csak annyi, hogy amikor
    2-3 hónapra kapok CT időpontot, bizony átveszem Bangóné jelzőit, az olyan kormányra,
    amelyik stadion meg kisvasútat épít a polgárok egészségvédelme helyett. És bizony az is
    felötlött bennem, hogy ilyen kormányt csak hasonszőrűek tartanak hatalomban!

  51. PU szerint:

    H.J. Részvétem.
    Én is tudok Bangónéval káromkodni, még rondábban is, sok olyan dolgon, amin te is. Csak én nem a parlamentben teszem (és mellesleg közszerepló sem vagyok, csak privátim folytatok rendzavarást), egyébként nem vagyok rá büszke, és időnként meg is tudom fékezni magam.
    Az utcákon skandáló tömeg se politikai közszereplő, így készségesen visszaadhatja a patkányozást annak, akinek visszajár, viszont akire ő ragaszt bajszot, az – ha vetted volna észre – nem válaszolhat. Mindezt csak azért teszem hozzá, hogy jelezzem: ha a közbeszéd véghetetlenül elaljasodott, arra aligha gyógyszer, hogy a politika is átveszi ezt a záptojás-hajígáló lincs-stílust, és mint menő jópofaságot legalizálja a tömeg és az utca embere számára. Ez vonatkozik fokozottan az újságírókra is, beleértve első helyen az udvari koszorús dalnok lovagot.

  52. PU szerint:

    Ps.:
    “…felötlött bennem, hogy ilyen kormányt csak hasonszőrűek tartanak hatalomban!” — És milyen szőrűek tartanak életben ilyen ellenzéket?
    (De azért szebb így, ugye, hogy én sem emlegettem semmilyen rágcsálót. Az embert hagyjuk meg embernek.)

  53. Johnny szerint:

    Nagyapó!
    Na ezt kapd ki, vagy be? 🙂
    Jobban teljesít, mi?
    http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far1905.html

  54. Horváth János szerint:

    PU!
    Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy miért is kell nekem visszafogni magam? Nem
    lehetséges-e, hogy pont erre bazíroznak sokan, okádják a hazugságaikat a képembe, tudván,
    nem küldöm el őket a jó édes ……. . Mennyire jó nekünk, ha mindent a szőnyeg alatt tartunk?
    Döngethetjük a mellünket, hogy úriemberek vagyunk, ezek az önjelölt Messiások /politikusok
    csak a nyilvános felelőségrevonástól félnek.
    Az ellenzéket nem életben tartják, az van, különben egypártrendszer lenne. Nem vagyok párt-
    tag, csak ellenzéki, elég furán hangzik a felvetés, milyen szőrű legyek, hogy életben maradjak.

  55. Betke szerint:

    Johnny, Nagyapó csak azt a statisztikát hiszi el, amit ő hamisitott😊Churchill után szabadon……..

  56. Nagyapó szerint:

    Betke ismét hazudik! Churchill ilyet soha nem írt/mondott, hogy “csak annak a statisztikának….”. Kérem közölje a forrást, ha talál!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !