Gyermekképek és iskolatörténeti tárgyak a Kölcseyben

Csepeli Hírmondó/ Facebook

„Az év gyöngyszemei” címmel képzőművészeti és iskolatörténeti kiállítás nyílt a Nebulart Diákgalériában május 22-én. A szakmai anyagot a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulóinak legszebb munkáiból, valamint az iskola 60 éves történetéből válogatták össze a szervező tanárok. A tárlatot Geisbühl Tünde festőművész-tanár nyitotta meg.

A gyerekek a színes képeket porpasztell krétával, akvarellel, grafittal, tussal, temperával és zsírkrétával készítették. Láthatunk többek között reneszánsz és barokk festő műhelyekben készült portrékat, Benedek Elek meséiből részletet vagy különböző játékokat lerajzolva.

Az iskolatörténeti kiállítás az intézmény 60 éves múltját idézi fel különböző játékok, taneszközök, régi tárgyak, újságcikkek nyomán. Megtekinthetők itt például őrsi zászlók, tolltartók, iskolakönyvek, füzetek, fényképezőgép, diavetítő és iskolatáska. Az utókornak fennmaradt az első osztálynapló is az 1958/1959-es tanévből. Az egyik legbecsesebb darab pedig az iskola tanárait régi fényképekkel ábrázoló tabló. A kiállítás megtekinthető a tanév végéig.

Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !