Az egész országban leáll a vasút tíztől délig

Velvet

Délelőtt tíztől kétórás, határozott idejű sztrájkot tartanak kedden a vasutasok, mert nem született hétfőn megegyezés a vasutas szakszervezetek és a kormány delegációja között a mellékvonalak bezárásának ügyében. Az akcióban öt szakszervezet vesz részt.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy szinte az egész országban állnak majd a szerelvények. Hétfőn délután egyeztettek a vasutas érdekképviseletek a kormány képviselőivel. Miután nem közeledtek az álláspontok, öt szakszervezet kedden délelőtt 10 órától kétórás munkabeszüntetést tart. Az érdekképviseletek már a tárgyalás előtt azt közölték, hogy ha a kormány nem vonja vissza a vasút átalakításának jelenlegi elképzeléseit, és nem tesz ígéretet arra, hogy hosszú távú közlekedéspolitikai koncepciót dolgoz ki, akár már kedden sztrájkba léphetnek.

Várhatóan az egész országban állnak majd a szerelvények. A Független Hírügynökség által megkérdezett vasutasok szerint a nagyvárosok pályaudvarain a legtöbb vasúti dolgozó csatlakozik a munkabeszüntetéshez. A várakozó szerelvényeken mindenhol lesz fűtés és világítás. A sztrájkban a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, valamint a Mozdonyvezetők Szakszervezete vesz részt.

A szakszervezetek jövő hétfőn tárgyalnak ismét a kormány képviselőivel.

velvet.hu

7 hozzászólás “Az egész országban leáll a vasút tíztől délig” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Mi szükség erre a játszadozásra?

  2. Pomócsik szerint:

    Szénné égette már magát a szakszervezet. Akkor is hiteltelen, ha igaz ügyért áll ki. Elkapcsolom a TV-t ha az ilyenek kezdenek el röfögni. Ennél már csak az feltűnőbb, ahogy az MSZP-s szakszervezetek hallgatnak már hét éve, mert a saját bandájukat nem bírálják.

  3. Kovács Ernő szerint:

    Eladó a menyasszony k.hu

  4. Gordon szerint:

    Most teljesen igaza van a szakszervezeteknek. Össze-vissza variálnak az elvtársak a Máv-val. Be kellene ezt fejezni végre.

  5. Jeniszej szerint:

    Elvtársaknak besegít a szakszervezet? Most még a működő vonalakon sem szállítják az utasokat.
    Miattuk sok egyszerű ember nem tud eljutni munkahelyére ebben az ínséges Magyar világban, sokan lehet, hogy pont miattuk vesztik el munkahelyeiket.
    Hiteles az a szakszervezet, ahol a vezetők több százezres havi jövedelmükkel dicsekednek az ország előtt.

  6. loastman szerint:

    Mutassa már be nekem valaki legyen kedves, hogy miért jó fenntartani egy olyan állami céget ami vastagon korrupt és veszteséges, mióta az eszemet tudom… Miért nem lehet minden vonalat pl kiszervezni egy-egy Kft-re pl?

  7. Jeniszej szerint:

    T.
    loastman:
    Nem megszüntetni kell az államvasutakat, hanem a korrupt bandát elzavarni a büdös francba!
    A teherfuvarozást meg visszaterelni a vasútra. Példa van Európában, – hogyan.
    Rögtön gazdaságossá válna a vasúti közlekedés, miközben a természet is fellélegezhetne a kibocsátott gázok megszűnése következtében.
    Utjaink állaga se romlana ilyen mértékben.
    Kft- be? – kiszervezni? Előtte még jól lerohasztani, hogy az elvtársak jó olcsón jussanak hozzá. Ez az, ami még hiányzik nekünk!
    Persze nem hiszem, hogy még tovább zülleszthető a közlekedés Szép Hazánkban.

Itt lehet hozzászólni !