Jogerős: 20 évet kapott a csepeli gyilkos

24

Életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év letöltendő fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla K. L-t, aki nyereségvágyból megölt egy 57 éves nőt a csepeli otthonában.

A Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte az elkövetőt tavaly októberben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt azzal, hogy legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A hatvanéves asszony számos internetes társkereső oldalra, Facebook csoportba regisztrált a férje halála után, ahol szexuális tartalmú üzeneteket váltott fiatalabb férfiakkal. P. M. így ismerkedett meg a nála 21 évvel fiatalabb, büntetett előéletű K. L. -lel is, akivel többször is lefeküdt. Közel két évvel ezelőtt a fiatalember rátámadta a nőre, hogy megkaparintsa az értékeit. Ököllel többször fejbe ütötte, majd egy 18,5 cm pengehosszúságú késsel nyakon szúrta és elvágta a torkát.

A nő perceken belül meghalt. Az asszony megölését követően a fiatalember magához vette a nő laptopját, mobiltelefonját, fényképezőgépét, készpénzét, ékszereit, majd elhagyta az áldozat lakását.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, ellene az elkövető és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan hatályon kívül helyezésért, harmadsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, a rendelkező rész kisebb pontosítása mellett az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A másodfokú ítélet szóbeli indokolása során elhangzott, hogy a fiatalember a lakásából történő távozásakor az ajtót kívülről bezárta, és magával vitte a kulcsot. Az ajtót másnap az áldozat fia zárva találta, így az erkélyajtón keresztül hatolt be. Ez igazolta azt, hogy a cselekményt olyan személy valósította meg, aki ismerte az áldozatot és akit a nő maga engedett be a lakásba.

A fiatalember mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését. A vallomásai azonban nem voltak végig következetesek, és azokat mindig a megismert bizonyítékokhoz igazította. A tanács elnöke kiemelte, hogy a fiatalember által eldobott telefon feltalálási helye igazodott a vádlott távozási útvonalához és időpontjához. Az elkövetéshez használt késen pedig az asszony vérén kívül kimutathatóak voltak az elkövető biológiai anyagmaradványai. A K. L. állításait cáfoló egyéb bizonyítékok alapján a másodfokú bíróság is egyetértett a fiatalember vallomásának elvetésével.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy a fiatalember pénzszerzés érdekében ment a helyszínre. A nyereségvágy mellett a különös kegyetlenséggel való elkövetés azonban nem volt megállapítható, ezért a másodfokú tanács a határozott ideig tartó szabadságvesztést is elegendőnek tartotta a büntetési célok eléréséhez. Mivel a fiatalember a cselekményét feltételes szabadság próbaideje alatt követte el, a 20 éves fegyházbüntetését teljes egészében le kell töltenie.

Az ítélőtábla döntése jogerős.

Forrás: 24

Egy hozzászólás “Jogerős: 20 évet kapott a csepeli gyilkos” bejegyzésre

  1. csepelikerdezo szerint:

    Továbbra sem értem, miért nem lehet gyilkosságért 200-300 évet adni…
    Szerintem a mostani büntetési tételeknek nincs elrettentő hatása, hacsak nem a kormány előre gondolkozik.

Itt lehet hozzászólni !