Stabil vállalat, biztos munkahelyek Csepelen

csepel.hu

Csepelen, Salak utcai új konténerterminálján megkezdte próbaüzemét a METRANS, majd néhány hónappal később hivatalosan is megnyitotta kapuit a létesítmény. Mit hozott ez az időszak a vállalatnak, és milyen előnyökkel jár mindez Csepel és az itt élő munkavállalók számára?

Erről kérdeztük Nagy Lászlót, a METRANS Konténer Kft. ügyvezetőjét.

Mi történt az elmúlt két évben a METRANS és a csepeli konténerterminál háza táján?

A METRANS-csoport vezetésében egyöntetűen nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunk tizedik európai konténerterminálját itt, Csepelen, a Salak utcában nyitottuk meg, ahol igazi új otthonra találtunk. Az eddigi eredmények kedvezőek és az új álláshelyek többségét is sikerült kiváló szakemberekkel betöltenünk, sőt már meg is haladtuk a tervezett létszámot.

Milyen munkát végeznek pontosan a konténerterminálon?

A METRANS feladata, hogy különböző vállalatok konténeres küldeményeit segítsünk célba juttatni. Európa különböző kikötőiből vasúti szerelvényeken érkeznek hozzánk az áruval teli konténerek, melyeket a csepeli terminálon a legmodernebb technikával ellátott nagy teljesítményű, környezetbarát bakdaruk és mobil rakodógépek segítségével kamionokra átrakunk. A kamionok azután célba juttatják az árut az ország minden részébe. Ez a legjellemzőbb munkafolyamat, amit végzünk, de fordított irányban is működik ugyanez.

Maguk a vonatok és a kamionok is a METRANS-hoz tartoznak?

A METRANS egy nemzetközi vállalatcsoport része, alapvetően vasúti operátorok vagyunk. Saját mozdonyaink, saját vasúti kocsijaink vannak, ezekkel szállítjuk Európán át a megrendelőink által ránk bízott konténereket. Vasúti szerelvényeink a nagy európai tengeri hajókikötők és saját vasúti termináljaink között közlekednek. A csepelihez hasonló konténerterminált Európa több városában is működtetünk.A kamionos szállítási feladatokat tőlünk független, külső fuvarozó cégek végzik. Az indulást megelőzően voltak, akik aggódtak, mert nem tudták pontosan, milyen tevékenységet, milyen árukat hoz Csepelre a METRANS.

Sikerült-e megnyugtatni mára mindenkit?

Természetes, hogy minden új dolog kérdéseket vet fel az emberekben, és ezeket fontos megválaszolnunk. Voltak olyanok, akik attól tartottak, hogy a nálunk megforduló áruk esetleg kockázatosak lehetnek, de mára teljesen egyértelmű nekik is, hogy ilyenről szó sincs. A vonaton vagy kamionon ide érkező és innen távozó áruk pont ugyanolyan termékeket tartalmaznak, mint amelyek bárhol másutt a közúti-vasúti forgalomban fellelhetők.

Milyen az együttműködésük a kerülettel?

A METRANS számára Csepel különösen fontos és nagyon kedves helyszín. Régi múltra visszatekintő ipari hagyományok, kiváló szakemberállomány jellemzi a kerületet. Korrekt szakmai kapcsolatban, az itt élő emberek érdekeit figyelembe véve tudunk a kerülettel együtt dolgozni.

Köztudottan elég nagy a munkaerő iránti kereslet az országban. Mit tud kínálni a METRANS a csepeli munkavállalók számára?

Az elmúlt időszakban több mint kétszáz dolgozót vettünk fel a METRANS Salak utcai termináljára, akiknek jelentős része csepeli. Ők az otthonukhoz közel, egy hosszú távon megbízható, a munkavállalókra odafigyelő és róluk gondoskodó, versenyképes jövedelmet kínáló munkahelyen dolgozhatnak. Kollégáinknak igyekszünk a legjobb munkakörülményeket, a tanulás és a fejlődés lehetőségét biztosítani.

Van még szabad munkalehetőség önöknél a kerületiek számára?

Új feladatok, új pozíciók mindig vannak, ezért továbbra is örömmel fogadjuk a csepeliek jelentkezését. A szabad álláshelyeket a www.metrans.hu oldalon és az allas.csepel.hu kerületi állásportálon is folyamatosan meghirdetjük a csepeliek számára.

Fotó:Thies Rätzke

 

 

csepel.hu

 

13 hozzászólás “Stabil vállalat, biztos munkahelyek Csepelen” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    …milyen előnyökkel jár mindez Csepel….

    A Corvin csomóponti tili-tolin kívüli “előnyről” nem beszélhetünk nagyon, mert a létrehozott 200-300 (ejj de optimista becslés) munkahely és a dugóban érintettek számának aránya eléggé nagy mértékben különbözik, értsd: sokkal többet szívnak, mint ahányan a Metransnál dolgoznak.

    Elvileg e szerint (https://www.ceginformacio.hu/cr9310074487) 134 fő dolgozik a Metransnál (2019.02.05-i adat).

  2. K szerint:

    Alvállalkozókról hallottál már?

    De abban igazad van, hogy infrastruktúra fejlesztés nélkül betelepedtem ide, munkát adni a csepelieknek… nincs elég baj az agglomerációban élő, hévig bejövök kocsival polgártársakkal még jöttek ők is…

  3. Vazul néni szerint szerint:

    Metrans = naponta 50 db kamionnal több a csepeli utakon 🙁 évente 36000 teherautó és 60000 db konténer http://www.herceghalom.hu/index.php?module=docs&action=getfile&id=3161

  4. Vazul néni szerint szerint:

    helyesbíttek 50 belépő és 50 kilépő =100 teherautó naponta lásd 11 pont

  5. V..J. szerint:

    A kamionok által tönkretett utakról a hatalmas kamionforgalomról a zajártalomról miért nem beszélnek ezt is adták a cspelieknek. ☹

  6. Johnny szerint:

    Arról meg ne is beszéljünk, hogy a sok szlováknak milyen jó munkahelye lett! 😛
    Hülyeorság, hülyepolitikusai tesznek be egy lakott terület közepére egy logisztikai céget, de remélem a sok-sok bosszúságot Csepel értelmesebbje, majd meghálálja választásokkor.

  7. Tündér Ilona szerint:

    Amennyiben ez az Önkormányzat vezetői szerint is egy sikertörténet, akkor a kampányban be kell ígérni még 1-2 ilyen cég Csepelre költöztetését.
    Biztos nagy siker lenne. 😀

  8. kerdezo szerint:

    Kedves K!

    Hallottam alvállalkozóról, csakhogy B. Lénárd munkahelyet ígért. Igaz, a 200-nak a 134 pont a kétharmada 😆

  9. Jobban szerint:

    Ezzel szemben az MSZP-s kórházbezárás minek minősül?

  10. Johnny szerint:

    Jobban!
    Mikor nyitjátok újra ki?
    Mesél, Öreg!
    Ti igértétek meg!

  11. Dagobert bácsi szerint:

    Kérdező, Borbély Lénárd 5000 csepeli új munkahelyet ígért 2014-ben!

    http://www.facebook.com/borbely.lenard.fidesz/posts/927926947220897
    ” FOLYTASSUK KÖZÖSEN – CSEPEL JÖVŐJE 35 PONTBAN – polgármesteri program
    MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!
    1.) A Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek. “

  12. Mr. M szerint:

    Sajnos olvastam a fenti kommentekben, hogy 50 kamionnal több van az utakon naponta. Eme komentre annyit tudnék válaszolni, hogy pontosabban már 500-650 van naponta ami megfordul a terminalon.

  13. Dagobert bácsi szerint:

    Hazudnak és hazudnak rendületlenül! Erre van a Csepelinfó meg a Csepeli Hírmondó! Az ezt naponta alátámasztó Nagyapó meg nem szégyell templomba járni, bár amióta Németh Szilárd felállíttatta a LIDL-bosszúfeszületet, már minden lehetséges! A narancsördög uralja Csepelt!

Itt lehet hozzászólni !