Az emberek kezében van a lehetőség, óriási a tét, mindenkinek gondolkodni kell és ennek megfelelően dönteni

www.breuerpress.com

Az emberek kezében van a lehetőség, óriási a tét, mindenkinek gondolkodni kell és ennek megfelelően dönteni

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a miniszterelnök hétpontos javaslatáról, amelyeket a Fidesz kampányát megnyitó rendezvényén mondott el.

A politikus a közelgő választás és az azon való részvétel kapcsán megjegyezte, nagyon jó irányt vett Magyarország, amikor 2010-ben úgy döntöttek az emberek, hogy újraegyesítik a nemzetet, éljenek a szavazók az anyaországban vagy a Kárpát-medencében, de ugyanide sorolták a Nyugaton, a diaszpórában élőket is.

A kormány döntött arról is, hogy a határokon túl élők megszerezhetik egyszerűsített módon a magyar állampolgárságot is, ezt követte természetesen a szavazati jog megadása is. Ez azt jelenti, hogy minden magyar leadhatja a szavazatát az EP választásra, éljen a világ bármely részén.

Németh Szilárd beszámolt a miniszterelnök pénteki beszédéről, amellyel beindította a Fidesz kampányát az EP választásra. Hozzátette, itt Orbán Viktor világossá tette, nem akarnak Európai Egyesült Államokat, nem akarnak egy birodalom részeként élni, de bevándorlókat sem akarnak, meg akarják őrizni azt a zsidó-keresztény kulturális hagyományt, amelyen Európa alapul. Egy hétpontos javaslatot fogalmazott meg a kormányfő, ebben szerepel az is, hogy el kell venni Brüsszeltől a migráció kezelésének a jogát, azt a nemzeti kormányok kezébe kell helyezni. A képviselő azt is megjegyezte, hogy sokszor próbálták meg a kötelező kvótát ráerőltetni az országokra, ezzel kapcsolatban azt is kijelentette a miniszterelnök, az a szándékuk, hogy egyetlen nemzetet, egyetlen államot sem lehessen akarata ellenére arra kényszeríteni, hogy bevándorlókat fogadjon be, akár Nyugatról a szétosztás alapján, akár a határok megnyitásával délről. Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy senki ne kóborolhasson a határoknál megfelelő papírok nélkül, csak az kísérelje meg a belépést, akinek az okmányai rendben vannak. A hétpontos beszédben arról is szó volt, hogy el kell venni a brüsszeli bürokratáktól azt a lehetőséget, hogy kényük-kedvük szerint úgy támogassák a migránsokat, ahogy azt eddig tették. Németh Szilárd példaként hozta fel a migránsvízumot és bankkártyákat.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy nem lenne szabad olyan Soros Györgyhöz köthető ál civil szervezeteket támogatni, amelyek a migránsokat segítik, sokkal inkább azokat a nemzetállamokat, amelyek már bizonyítottak, amelyekre komoly terhek hárulnak az európai határok megvédése miatt. Mellette arról is beszélt a miniszterelnök, hogy ma Európában, aki keresztény, azt hátrányok érik, ez ellen is tenni kell. Mindezek eléréséhez az kell, hogy mind a magyar, mind az európai emberek azt érezzék, váltásra van szükség, így az összes intézmény, az összes politikai testület élére olyan emberek kerülhetnek, akik a bevándorlás ellen vannak.

A politikus hozzáfűzte, semmi újdonság nem volt ezekben a pontokban, a magyar kormány már ezt mondja hosszú ideje, ám most az emberek kezében van a lehetőség, óriási a tét, mindenkinek gondolkodni kell és ennek megfelelően dönteni – mondta el a Fidesz alelnöke.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy az államnak a legfontosabb feladata, hogy az állampolgárainak a jólétét, a biztonságát garantálja, hogy el lehessen dönteni, kikkel akarnak együtt élni.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatban azt jegyezte meg a képviselő, hogy úgy veszi észre, ezek a pártok erősen ütik egymást, véleménye szerint ez is csak azt mutatja, az ellenzék semmi másban, csak a hatalom megszerzésében képes gondolkodni, ahol nem szerepelnek, nem számítanak az emberek. Azt is megjegyezte, ahol eddig az időközi választásokon győzött az ellenzék, ott mint Újpalotán nem képes a polgármester konszenzust teremteni a költségvetés elfogadásához, vagy Hódmezővásárhelyen, ahol inkább egy ellenzéki fészket akar kiépíteni a város vezetője. Véleménye szerint a helyi ügyekkel kellene foglalkozni az önkormányzatoknak, nem országosakkal, a jó példák közt Csepelt és Budapestet emelte ki Németh Szilárd.

www.breuerpress.com

 

Egy hozzászólás “Az emberek kezében van a lehetőség, óriási a tét, mindenkinek gondolkodni kell és ennek megfelelően dönteni” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Németh akkor volt a saját szintjén, amikor napközisekre ügyelt képesítés nélkül!

Itt lehet hozzászólni !