Papa a Jobbikra szavaz

Nolblog, Csepel.info

A fenti címmel találtunk egy érdekes publicisztikát az internetes portálok böngészése közben. Akinek véleménye is van róla, az ossza meg velünk, és a többi olvasóval a szokásos módon, a fórum segítségével.

Mint eddig, úgy most is leszögezzük, hogy a “vélemény” rovatba kerülő bejegyzések nem szerkesztőségünk álláspontját, hanem csupán az eredeti szerző véleményét tükrözik.

Papa a Jobbikra szavaz

Megint nem úsztuk meg politika nélkül otthon – bár mit mondok, nem is akartuk. Minden politika, vagy ha nem, akkor ráfogjuk.

A mi balos családunkban történtek azonban változások. Már a második közeli családtag jelenti be – becsszó, nem kérdezgetjük pedig -, hogy a Jobbikra szavaz. Most Papa. Mama hallgat, már nem is akar semmit mondani. Inkább kimegy a konyhából, van neki jobb dolga is.

Papa, a volt munkásőr, nem mond mást, csak annyit, hogy tavasszal a Jobbikra fog szavazni. Nem indokol, hanem minket néz, mit szólunk ehhez. Papa nevelt minket balra, ő még látta a háborút, ismerte a nyomort, elvette a falu egyik legszegényebb lányát egy tízgyerekes családból, egyke létére. A gépállomáson dolgozott, mindenféle beosztásban. Munkásember, nem egy traktort összerakott maga, dolgozott rajta – vele, aztán eladta.

Papa hallgat, de én tudom, mi jár a fejében. Eddig a szocialistákra szavazott, mindig. Ő nem akart se rendszerváltást, se kárpótlást, se nagytőkét, se globalizációt. Talán azt sem tudja pontosan, hogy mi is az. Papa csak a faluban akart maradni, munkát találni a gépállomáson, sörözni a haverokkal munka után, a nagyapja ültette diófa alatt bevégezni. Papa diplomáztatta a két gyerekét, munkára nevelte őket. Még azt akarta látni, ahogy az unokák nőnek. Gondolta, megél a nyugdíjából. Nem akart ő semmi extrát, jó volt neki a Trabant. Az egyik fia fideszes lett, és most – tán – Jobbikos. És Papának nagyon elege van.

Nagyon elege van, hogy húsz éve szégyenli magát. Azóta, hogy elöször elment Ausztriába a Gorenjéért, és észrevette, hogy nem tud kifizetni egy kávét amott. Úgy találta, hogy lenézik őt arra. Megérte a háborút, felépítette az országot. Ő mindig büszke volt a munkájára – munkásember lett belőle, paraszt ősökkel. Papa szerette, hogy a munkásokat tisztelik, hogy a hatalom: munkás-paraszt. És nem tetszett neki, hogy már szégyen, ha kétkezi munkás, szégyen az is, hogy munkásőr volt. Volt már büdös kommunista, tolvaj, aki negyven évet “nem dolgozott”, büdös paraszt is volt. Szégyell ő mást is…barátságos, jószívű emberből, aki 30 éve volt, rasszista lett. Ő, aki cigányokkal dolgozott együtt, aki velük viccelődött, együtt aludt, most nem szólhat egy szót sem. Ő nem mondott mást, mint amit eddig, ő nem változott meg. De nem szereti, ha be kell fognia a száját. A negyven év alatt nem fogta be – csak tudta, hogy hol mit mondhat. Most is tudja. Oda megy, ahol beszélhet. Ahol az ő pártját fogják. Mert most ki védi meg?? Oda megy, ahol végre büszke lehet magára, ahol megint felemelheti a fejét és ralán még énekelhet is.

Aztán csalódott is Papa…ő magának nem kért soha, megvannak Mamával, köszönik, kettőjüknek annyi a nyugdíj, mint máshol egynek, de ott a kert és nem nagyok az igények. De azt elvárta volna, hogy az elvtársak ne tömjék tele a zsebüket. Meg azt is, hogy elvigyék a balhét. Az öszödi beszéd után még hitt Gyurcsánynak. De az ő lemondásával Papa utolsó reménye is elszállt. És most dacol. Megbántották, elárulták, a nevében disznóságokat csináltak.

Az inga kilengett és visszaindult. Az egyensúlynak be kell állnia, mindenhol. Ha elég ideig nyomják lefelé a fejedet, fel akarod majd emelni. Minél inkább, annál jobban. És nincs választás – Papa még nem hallott a Mebalról. Neki van a Fidesz, a Jobbik, az MSZP. A többi túl kicsi. Hát szavaz majd a Jobbikra.

A Jobbikra szavaz, mert talált pár jólhangzó mondatot és mert ott büszkék a magyarok. Ennyi elég is Papának. Nem vesz észre minden nüanszot, ő nem asszociál rosszféle történelmi alakulatokra. A mában él, neki most kéne, hogy sürgősen jobb legyen. Kétnaponta viszi a mentő dialízisre, öt éve. A saját szemével látja, ahogy az egészségügy tönkremegy, megvan erről a véleménye, és megvan a bűnös is. Látja, ki dolgozik, ki nem. Látja, ki lop és ki hazudik. Van szeme neki. Hát persze, hogy felfelé mutogat, hova mutogatna máshova. És bosszút akar állni: az elmúlt húsz évért, az összes visszafojtott mondatáért.

Most mondjam neki, én, hogy nincs igaza?

nefelejcs.nolblog.hu

41 hozzászólás “Papa a Jobbikra szavaz” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Igaza van az öregnek!

    “És bosszút akar állni: az elmúlt húsz évért, az összes visszafojtott mondatáért.”

    Könyörgöm, mindet …………… fel!
    Milyen szép lemnne az ország fája.

  2. miska72 szerint:

    HAJRÁ JOBBIK!
    ÉLJEN A GÁRDA!

  3. tóth maria szerint:

    nagyon igaz cikk, gratulálok !

  4. Csepel-sziget szerint:

    Ez egy aljas, hátsó szándékkal átitatott cikk. Arra próbál utalni, azt a gondolatot próbálja felébreszteni az olvasóban, hogy a Jobbik szavazótábora csupa lecsúszott, csalódott munkásőrből, meg ÁVO-s palántából áll. Tévedés. Ilyeneket az MSZP és az SZDSZ holdudvarában tessék keresni.

  5. Vica szerint:

    Szóval ez itt a reklám helye! Hol a kutya és a gyerek, vagy egy félpucér hölgyike? Akkor jobban bejön! Jön a választás, csináljunk egy kis reklámot a Jobbiknak. Még jó, hogy nem egy új náci pártot reklámoztok!

  6. hlajos szerint:

    “de ott a kert és nem nagyok az igények”
    Na igen, kérem. Itt-ott inkább vetőmagot meg kapát kéne osztogatni, nem segílyt. Mert ha a papa meg a mama tud kertet művelni, akkor a “többiek” is.
    (márha nem adnák el azt is az első adandó alkalommal)

    Vica: inkább meglepődni kéne, hogy jobbikos, öhm “reklám” a te szavaiddal élve megjelenik egy ilyen kifejezetten fideszpárti oldalon.

  7. baniko21 szerint:

    Csepel-sziget!
    Nagyon ki vagy akadva, de méltatlanul.Minden parlamenti párt soraiban
    feltalálható az általad emlitettek. Nincs kivétel! Gondolkoztál-e már azon,
    hogy a jobbiknak honnan van pénze a különböző akcióikra. Nyerték a
    lottón? Ki pénzeli őket? Látszik, hogy csak olyan hasonszőrüekkel tár-
    gyalsz, mert salynos a fenti cikk nagyon igaz. Sok-sok ember csömör-
    lött meg az elmúlt húsz év “eredményeit” nézve. Nem veszitek észre,
    hogy azzal, hogy egymást marjátok, bunkózzátok, stb. nem a lényegre
    koncentráltok. A demokrácia nem ezt jelenti!

  8. Vica szerint:

    Tény, hogy sokan keresgélünk harmadik alternatívát, de azért erősen remélem, hogy nem a Jobbikba tömörülnek a keresgélők. Nekem pl. eszembe sem jutna, a jó Isten mentsen meg tőlük!

  9. Kovács Ernő szerint:

    Menjetek már a ……! Tele vagytok kommunistákkal, miről beszéltek?

  10. Vica szerint:

    Csak arról, hogy úgy tűnik ez itt egy Jobbikos reklámszöveg. Nekem nem tetszik, ehhez a cikkhez ez volt az utolsó hozzászólásom.

  11. CsepeliXXI szerint:

    Szóval a papa bosszút akar állni?Nigen:ha!Ha életben marad!

    Figyeld lejjebb Kopp Mária kijelentését!!!!!

    http://premier.mtv.hu/Hirek/2009/10/12/08/Miert_gondoljuk_hogy_Nyugat_Europaban_konnyebben_lehet_boldogulni_mint.aspx

    “ha egy idős beteget kezel egy orvos, akkor azért esetleg fegyelmit kap,
    mert ezt úgy előírják, hogy már nem szabad.”

  12. Kovács Ernő szerint:

    Aki igaz Magyar, az október 23-án ott lesz a Deák téren! Hajrá Jobbik!!!

  13. bhu szerint:

    lesz itt még jobbik-mszp koalíció, nehogy meglegyen az a 2/3. bár nekem mindegy, ne legyen igazam.

  14. vermes szerint:

    Kovács Ernő írta 2009. október 20-án:
    “Menjetek már a ……! Tele vagytok kommunistákkal, miről beszéltek?”
    “Aki igaz Magyar, az október 23-án ott lesz a Deák téren! Hajrá Jobbik!!!”

    Kovács Ernő írta
    2008. március 21-én:
    “Csak a BAL!!!!!”
    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=77429394&t=9151102

    “A baloldalnak is ki kell menni az utcára! Május 1-én meg kell mutatni a világnak, hogy Magyarországon nem csak a jobboldal van!”
    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=77420126&t=9151102

    Igazság szerint Ernő, ez a cikk szinte rólad szól… Csak szerintem te nem voltál alkalmas még munkásőrnek sem.
    És Papáról igazából nem derül ki, hogy intelligens-e, de rólad tudjuk, hogy nem vagy az…

  15. Papi szerint:

    Vermes!
    Kovács Ernő csak akkor tud normális lenni ha közvetlen Csepel (XXI.ker)-ről van szó egyébként egyszer MSzP egyszer Jobbik! lehet válogatni mindenkinek csak egyben stabbil következetes: A Fideszt szídni kell!
    De egyébként ez az egész cikk borzalmassan gusztustalan és hazug! Nem tudom kiírta de ………. alak lehet!

  16. Öreg halász szerint:

    Ez a cikk tudtommal a Népszabadság blogján jelent meg, ahol jobbikos reklámot szerintem nem közölnek. Ez maximum elgondolkoztató, ha igaz. Tehát legfeljebb valóban egy vélemény a sok közül.

  17. Vátesz szerint:

    A Jobbiknak nem kötelessége közreműködni abban, hogy a Fidesznek meg legyen a 2/3-a. Tetszettek volna nem gyávák lenni 2002-ben és azóta is. Orbán létrehozta a polgári köröket, s mondta majd ha kell mozdulni, akkor szól. Azóta se szólt, pedig volt Öszöd, s szemkilövetés. Mondhatom úgy is, hogy nemcsak az MSZP, az SZDSZ, de a Fidesz felett is eljárt az idő. A tehetetlenségi nyomaték még kormánypozícióba tolja a Fideszt, de már előre mossa kezeit, ha csalódnának benne. Nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a nemzetközi nagytőkét és a magyar lakosságot. Aki a Likud testvérpártja, az már választott.
    Csókoltatok mindenkit, aki kombinál a Jobbik háttere okán, azért teszi, mert el se tudja képzelni, hogy vannak akik önzetlenül a hazájukért tenni akarnak. Hát persze, akinek nincs hazája, csak lakóhelye. Végül is mindenki magából indul ki.
    Amennyiben a Fidesz belebukik a kormányzásba, a Jobbik készen áll egy minden tekintetben magyar ízlésű kormányzásra, sápítozzon ahogy akar a kozmopolita oldal. “Járjatok emelt fővel atyáitok földjén, mert különben sosem látjátok meg az Istent!” (Wass Albert)

  18. Jeniszej szerint:

    Teljesen mindegy! Ami most van a nagyon, de nagyon sz@r.
    És sajnos a múlt nem szívódik fel minta harmat. EZ SZ@R ÉS NEM PÁROLOG CSAK BÜZLIK.

  19. toto szerint:

    olvastam a blogbelyegyzést (átfutom a NOL-t néha), érdemes megnézni a hozzászólásokat. A szocik le vannak konyulva, mint a bili füle, egyetlen mentsváruk a Jobbik, mert minden jobb, mint a Fidesz, még a zs***** felett is hajlamosak szemet hunyni.

  20. Attila szerint:

    Jézusom! Ki az az idióta, aki nem tudja ezt a cikket értelmezni? Ez nem reklám, ez arról szól, hogy Papa, aki egy rendes munkás ember, több nemzedékre való kommunista ideológiával, most a Jobbikra szavaz, “mert talált pár jólhangzó mondatot…”
    Ez a bejegyzés koalícióban készült. Szeressük egymást gyerekek, kivéve azt aki mást akar.

    Vica!

    “Tény, hogy sokan keresgélünk harmadik alternatívát, de azért erősen remélem, hogy nem a Jobbikba tömörülnek a keresgélők. Nekem pl. eszembe sem jutna, a jó Isten mentsen meg tőlük!”
    Akkor ölelkezz össze az mszp-vel és az szdsz-el, úgy biztos szebb jövő vár rád, és az szdsz mellett a jó Isten is megsegít.

  21. baniko21 szerint:

    Attila!
    Nem kell összelelkezni senkivel, csak nekünk embereknek van tele már
    a puttonyunk a sok hazug politikával. Szerinted a Jobbik hozna valami
    változást? Már fentebbi hozzászólásomban firtattam, hogy mindenhez
    pénz kell. Megkérlek, ne mond, hogy a Jobbikat nem pénzelik, mert
    a Móricz Zs. körtértél fiatal egyetemistákkal beszéltem, amikor a Jobbik
    nevében szórólapoztak, és pénzért csinálták. Szólamokat zengedezik itt
    minden párt, csak olyanok, hogy vizet prédikálnak és bort isznak. Ha
    mi emberek nem hagynánk, hogy a politika a médiumokon keresztül mér-
    gezze a lelkünket, talán megjönne a józan eszünk. Ezeket az óriási gon-
    dokat, amik kis hazánkat sulytják, politikai dumákkal nem lehet megol-
    dani. A hülye a maga kárán sem tanúl. Hát most ebben leledzünk.
    Ha nem kezdődik el a munkahely teremtés, a fiatalság elött nem lesz jö-
    vő, a mezőgazdaság nem kezd el fejlődni, nem lesznek munkahelyek,
    akkor szerinted miből fizetjük meg a tömérdek adósságunkat? A szabad-
    rablásból aligha!

  22. atlétaa szerint:

    Vannak dolgok amiket nem csak végnez vinni,
    de túlzásba vinni is érdemes……
    Hajrá.Szenteczky……………………

  23. atlétaa szerint:

    Hajrá-CSEPEL FC………..

  24. ... szerint:

    na, előkerült atlétaa, és ismét letette a névjegyét egy értelmes, témához kapcsolódó hozzászólással.

  25. nagyapó szerint:

    Úgy örülök, hogy “vannak, akik önzetlenül a hazájukért tenni akarnak”. A Jobbik már tett is. Fölforgatták Brüsszelt is, az EU retteg Krisztinától (és micsoda fizetést kap!), Ficot megleckéztették, de már gondolkodtak azon is, hogy tüntessenek Gulyás háza előtt, de mikor megtudták, hogy a Fidesz foglalkozik a témával, gyorsan takarodót fújtak (na meg megijedtek, hogy a törpe megveri őket).
    A Jobbik az MSZP kreálmánya. Lesz még több jobboldali párt is. „Feltámad” a Centrum, a MIÉP, csak hogy minél jobban gyengítsék a jobboldalt.

    Megjegyzem, nincs harmadik alternatíva, ugyanis az alternatíva két lehetőség közötti választás.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Lexon szerint:

    “A Jobbikra szavaz, mert talált pár jólhangzó mondatot és mert ott büszkék a magyarok. Ennyi elég is Papának. ”
    Ez a baj. Meg hogy a jól hangzó pár mondat mögött nincs tartalom. SEMMI. Csak üres szavak, ideológia, demagógia.
    Az a baj, hogy nincs harmadik alternatíva. A Jobbik nem az, csak egy lufi.

  27. Jeniszej szerint:

    Egyik kutya a másik eb most kezdenek összeveszni a koncon.
    A falka most éhes és vad – vicsorgnak egymásra, majd szépen megnyugszanak, amikor beveszik a sok hülye kampány dumát.

  28. Gordon szerint:

    Jeniszej már nem éhes, bezabált a kádárapánk 3,60-as kenyeréből. “Milyenjóvót!” 🙂

  29. Jeniszej szerint:

    Gordon:
    Látom nagyon, foglalkoztat kedves barátom ”kádárapád” – helyesen, nem, úgy ahogy írtad! – kenyere.
    Te ugye ebben az országban születtél, itt nőtél fel vagy gyáva rokonaiddal együtt élted a világodat valahol megbújva nyugaton és álmodtad a szebb jövőt. Vártátok a lehetőségeket, – majd, hogy mások kikaparják a gesztenyét számotokra is.
    Vagy mégis itt éltél családoddal a sanyarú időkben, kisztitkárok netán pártitkár barátaid, hozzád tartozók hátszelében.
    Most cikized a társadalom szegény többségének kenyerét.
    Ez nagyon megvetendő, bár inkább sajnálatra méltó!

  30. munkásököl szerint:

    Vica!

    Te tényleg inkább ne menj szavazni legközelebb, mert úgy látom annak az egyszerű ténynek a felfogása sem sikerült, hogy ez a cikk a Jobbikot akarja lejáratni, nem pedig reklám. Innentől kezdve nem gondolom, hogy bonyolultabb – akár gazdasági, akár politikai – kérdésekben fel kellene vállalnod a döntés felelősségét, mert a végén ismét rossz helyre teszed az ikszet, aztán sopánkodsz megint, hogy átvertek a szemetek. Vannak ilyen alkatú emberek, nincs ezzel semmi baj, csak ne akarj bizonyítani. Abból csak baj lesz, hidd el.

    baniko21!

    És téged ki pénzel? Egyébként a sajnos az pontos j. Imádom, amikor Ti oktatjátok ki a népet demokráciából. Olyan ez, mintha a süket magyarázná el, hogy miről szól a hangverseny.

  31. atlétaa szerint:

    …: igazad van sajnos ennyire futja,de ez sem semmi…………
    mindet ……….fel,milyen szép lenne az ország fája,
    hajrá jobbik,éljen a gárda,maffia önkormányzat,ennek van értelme…….
    de ez még jobb,ha kinyitja a száját hazudik,ha kinyújtja a kezét lop…..anyád…..

    Hajrá Szenteczky-Hajrá-CSEPEL FC………

  32. munkásököl szerint:

    Olvastam egyszer egy könyvet, egy autista jegyezte le a gondolatait, amolyan “belső beszéd” stílusban. atlétaáról jutott eszembe.

  33. Papi szerint:

    T! munkásököl!
    Kérlek ilyen tanácsokat ne addj senkinek, hogy ne menjen el szavazni mert azzal éppen a most hatalmon lévő gazember bandát támogatnák az emberek!
    Igenis mindenkinek el kell menni szavazni ha nem ért eggyett eggyikkel sem akkor jelőljön többet igaz, hogy rossz lesz a szavazat de akkor legalább nem támogatja ezt a bandát!
    Kedves Vica! és baniko21!
    Nem személlyekre hanem párt programokra kellene szavazni az Interneten megtalálhatóak ezek a témák csak el kell figyelmessen olvasni és aztán lehet dönteni!

  34. miska72 szerint:

    atlétaa, neked KUSS a neved!
    Nald ki a szenteczky pics@ját!

  35. baniko21 szerint:

    Papi!
    Szeretnélek megkérni, hogy ha módod van rá, vedd elő a parlamenti
    pártok választások elött szórólapokon megjelentetett párt-programjait.
    Olvasd el ujra, hasonlítsd össze az igéreteket és azok beteljesülését.
    Figyelmesen, hogy azután tudjál dönteni a pártprogramok szavahihető-
    ségéről.
    Bizom benne, hogy az emberek elöbb-utóbb ráébrednek, ne a sok
    hazugságoknak higyjenek, csak saját maguknak. Itt a nép bőrére megy
    minden disznóság, az “elitt” miniszterek, képviselők, és hölgyek a nagy
    pénzért, semmiért sem vállalják a felelősséget.

  36. Papi szerint:

    Kedves Baniko21!
    Ne haragudj de egykissé írreális a Fideszen számon kérni az ígéreteit! Nem gondolod? Ha 2006-ban a Fidesz került volna hatalomra és nem teljesíti az ígéreteit akkor jogos lenne a számonkérés. Nem gondolod? Azt nem tudom megérteni, hogy azért mert a jelenlegi kormány (MSzP-SzDSz) össze-vissza hatudozott, korrumpálodot, sikkasztott letne még felsorolni de hát te is tudod miért kell mindjárt másokra is ezt mondani? PL.: Ha te el esel és sáros lessz a ruhád akkor más is sáros lessz! Ha ilyen jól emlékszel a 2006-os ígérgetésekre akkor talán a TV1-en leadott Gyurcsány – Orbán vitára is emlékszel. Na ki is hazudozott már akkor is? Nem azt mondom, hogy a Fidesz egy ártatlan bárányok gyűlekezete de ehhez a gazember bandához képest mint ami most van hatalmon tényleg csak kis cserkészek!

  37. baniko21 szerint:

    Papi!
    Félreértettél! Nem csak a 2006-os, hanem úgy visszamenőleg gondoltam
    a dolgot. Nem a fideszre gondoltam, hanem valamennyi pártra, hiszen
    ahogy én, úgy gondolom a Te levelesládát is tele volt minden párt anya-
    gával. Az új időszámitás nálam 1989 után kezdődött. Hidd el az áttanul-
    mányozás felér egy jó “kabaréval”. Még nevetni is lehetne a sok-sok
    be nem teljesűlt igértetéseknek, ha nem volna annyira szoromú.

  38. atlétaa szerint:

    rizska73—Admin- haverok vagytok……..nald ki pics@ját
    Hajrá-Szenteczki-Hajrá-CSEPEL FC……..

  39. Papi szerint:

    baniko21!
    Nem értettelek félre elő veheted a 2002-est is 1998-ast is még mindig a Fidesz van hátrányban az ígérgetések terrén visszont jelentős előnyben van a teljesítések terén! Az MSzP-SzDSz koalikció gyakorlatilag csak azt az egy ígéretét hajtotta végre amikor a közalkalmazottaknak 50%-os béremelést ígért! (Egyszere a Fidesz ugyen ezt ígérte 4 részletben ha valaki utána számolt volna rájön, hogy az nem 50 hanem jóval több lettvolna) Más ígéretét semmit nem teljesített a kormány 8 év alatt!

  40. miska72 szerint:

    atlétaa látom te is kezdesz leépülni. 🙂 🙂 🙂 🙂

    NEM 73! 72!
    Nem rizska! MISKA! 🙂 🙂 🙂 🙂

    Továbra is fenntartom a Szenteczkyvel való kapcsolatodat.

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  41. miska72 szerint:

    hajrá atlétaa! nyald! nyald! Nyald!

Itt lehet hozzászólni !