Mentőhelikopter szállt le a Görgey Artúr térre

Mr. Gabee, Csepel.info

Sztrókot kapott egy autó vezetője Csepelen a Görgey Artúr téren a Plaza parkolóban kedden délelőtt. Ebből kifolyólag mentőhelikopter érkezett a beteghez – értesítette lapunkat Mr.Gabee.

Információink szerint a beteghez elsőként a Csepeli Orvosi Ügyelet érkezett, akik azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A 60 év körüli férfit végül nem a helikopter vitte el, hanem a 83 as csepeli mentő, mert az állapota annyit javult az ellátás során, hogy már a saját lábán szált be a kocsiba. Az ügyelet és a helikopter fantasztikus munkát végzett.

Stroke alakul ki akkor, amikor valamely agyterület vérellátása olyan mértékben leromlik, ami az ott levő sejtek egy részének pusztulásához vezet. Korai kezeléssel csökkenteni lehet az agy károsodását és a kialakuló életminőség-romlás mértékét. A kezelés későbbi fázisa már kevesebb lehetőséget ad; lényege a kialakult károsodások hatását ellensúlyozni a beteg fokozatos felépüléséig. 

Mielőbbi gyógyulást kívánunk a betegnek!

Mr. Gabee, Csepel.info

8 hozzászólás “Mentőhelikopter szállt le a Görgey Artúr térre” bejegyzésre

  1. Ujhelyi József szerint:

    Mr. Gabee csak hogy tisztában legyen a történtekkel, az ég világon senkit nem vitt el a mentőhelikopter.

  2. Mr.Gabee szerint:

    Köszönöm az információt. Máshonnan is kaptam már infot ezzel kapcsolatosan. Ezekkel az információkkal frissítettem a bejegyzést.
    Üdv.
    Mr.Gabee

  3. Simonné Maglay Gyöngyi szerint:

    És nem Görgey Artúr tér.

  4. lutria szerint:

    A “sztrókos” meg kevesebb mint 10 perccel a mentőhelikopter érkezése után már járkált és el akart menni,az egyik rendőr húzta vissza hogy nem kéne és nem is láttam hogy bármilyen kezelést kapott volna-mivel a kocsija mellett állt és a mentőkkel és a zsarukkal beszélgetett a mentő érkezéséig…
    Amúgy meg az a gáz hogy hétköznap,délelőtt 1/2 11 kor nincs mentőgépjármű Csepelen,a helikopter érkezése után ~30 perccel a harmadik,másik kerületből (vissza)érkező mentő kanyarodott a beteghez,a másik kettő továbbment Csillagtelep felé.
    És mindez történik a mentőállomás és azt SZTK-től 50 métere.

  5. Vargabi szerint:

    Múlt héten is ez volt, délelőtt 10 óra 12 perckor hívak mentőt egy utcai balesethez. Kb. 55 perc múlva érkezett ki, úgy hogy már háromszor is rákérdeztünk, mikor érkeznek.? A válasz az volt, hogy nincs bent mentőautó. Hümm. szomorú…

  6. Qqriq szerint:

    Egyrészt azért nincsen mentő, mert sok hülye van, akik orrvérzéshez vagy egy letört körömhöz is mentőt hívnak. Ahogy a sürgősségire is bemennek olyanok, akik nem szorulnak sürgős ellátásra. Ennél a mentőhelikopteres esetnél mi volt a helyzet? Lehet, hogy csak a vércukra esett le a betegnek? És lehetne beszélni az elsősegélynyújtási ismeretek általános hiányáról is, amely ismeretekbe az is beletartozik, hogy tisztában legyünk vele, hol van a lakókörnyezetünkben egészségügyi intézmény, orvosi ügyelet, gyógyszertár, ügyeletes patika, elsősegélynyújtó hely, és el tudjuk dönteni, szükség van e mentésre. Ha például a közelben található orvosi rendelő és a sérült járóképes, talán a legcélszerűbb oda bekísérni mint várni a mentő megérkezésére. Másrészt vannak olyanok, leginkább szubkulturális körökben élő falusiak, akik ingyentaxinak használják a mentőt, hogy bejussanak vele a városba: kitalálnak mindenféle panaszt, hogy itt fáj meg ott fáj, aztán a kórházba szállítás után hirtelen jobban lesznek és nagyon gyorsan felszívódnak. Harmadrészt vannak a nemnormálisok, akik azzal szórakoznak, hogy segélyhívó számokat hívogatnak és kitalálnak különféle vészhelyzeteket. Ezeknek a hívásoknak a nagy részét kiszűri a központ, de történnek téves riasztások is. Ezekkel a bejelentőkkel általában nem lehet mit kezdeni, mert az elmeállapotuk miatt nem büntethetők.

  7. Johnny szerint:

    Qqriq!
    Rajtad is így segítsenek, hogy nem hívnak mentőt. Konteózzanak csak…
    Aki nem EÜ dolgozó, honnan a faszból állapítsa meg, hogy kit és mi lelt? Erre vannak az orvosok. Aztán majd a szakember eldönti, hogy kapsz-e két kockacukrot, vagy a mentő visz, esetleg a helikopáter.

  8. Lili Züllig szerint:

    Svájcban a mentőautók nem állami tulajdon, magáncégek kezében van. Így egy kiszállás 853 svájci franktól kezdődik.. ha valahová vinni kell az illetőt akkor 1240 frankról szóló befizető-csekket küldenek…, de lehet ebanking is fizetni, paypal is hamarosan elérhető…Érdekes, taxival megy mindenki kórházba, vagy fizet a feleségének 50 frankot benzinre, mert Uliék külön kasszán vannak.
    Erről Hofi tükre jut az eszembe;
    Mivel a Nyugatnak jó, ezért a magyaroknak rossz…

Itt lehet hozzászólni !