Szenteczky János ítélete jogerős

csepel.hu

A 24.hu című ellenzéki lapban megjelent egy cikk, mely szerint Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP-frakció vezetőjét, a fővárosi MSZP elnökségi tagját felmentették abban a perben, amelyben bűncselekmény elkövetésével vádolták. A szerző úgy állítja be a történteket, mintha ez csupán egy politikai adok-kapok játék lenne a frakcióvezető ellen.

Szenteczky Jánossal szemben eddig egy jogerős ítélet született. Az MSZP politikusát aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazások miatt ítélték el.

Ez az ítélet nem változott. Az MSZP politikusa ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt folynak büntetőperek. Ezekben részben Szenteczky időhúzásra épülő védelme, részben a bíróságok eljárási hibái miatt nem születtek még jogerős ítéletek. Az ellenzéki lap által említett ügyben sincs jogerős ítélet. A csepeli MSZP-frakció tagjai közül egyébként az elmúlt tíz évben gyilkosság, sikkasztás, pedofília, aljas indokból elkövetett rágalmazás, magánokirat- hamisítás miatt ítéltek el eddig jogerősen politikusokat. „A magyar jog mindenkit arra kötelez, hogy a tudomására jutott bűncselekményekben, illetve annak gyanúja esetén a rendőrséghez forduljon. Tehát szó sincs politikai játékról. Az ellenzéki lap állításaival szemben csaknem minden esetben ismeretlen tettesekkel szemben tettek feljelentéseket a jogászok. Így nem is csak Szenteczkyt vonták eljárás alá. Ezekben a konkrét ügyekben, a politikusok közül a szintén MSZP-s Takács Krisztiánt ítélték el még hűtlen kezelés miatt, bűnsegéd minőségben 2018 novemberében” – mondta Ábel Attila alpolgármester. „A korrupciógyanús szerződések felbontásával, a pénzügyek rendezésével éves szinten kétmilliárd forinttal sikerült csökkenteni a csepeli önkormányzat kiadásait. Ha van egy bűncselekmény-sorozatnak egyértelmű bizonyítéka, akkor az évi kétmilliárd forint megtakarítása „komoly érv”. Ennek köszönhetően Csepel elkerülte a pénzügyi csődöt, sikerült visszafizetni a sokmilliárdos adósságot és sikerült fontos fejlesztéseket – többek között útépítéseket, óvodafejlesztéseket, parkfejlesztést, városrehabilitációs programokat is elindítani” – emelte ki az alpolgármester.

TK

 

csepel.hu

17 hozzászólás “Szenteczky János ítélete jogerős” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Eközben gyurcsányi barátai is elég olcsón megúszták tíz ember halálát…sajnos úgy tűnik, hogy a bírói karban még mindig sok a kommunista.

  2. Józan szerint:

    Németh Szilárdot is elítélték jóhírnév megsértéséért, amit nem akart végrehajtani, pedig már akkor honvédelmi államtitkár volt! Mi lenne ha a hatalom urai is tisztelnék a független magyar bíróság ítéletét és vonakodás nélkül végrehajtanák? Bayer Zsolt sem hajtotta végre a bocsánatkérésre vonatkozó ítéletet, s a 300 ezer Forint kártérítést is 5 Ft-osokban akarja kifizetni!

  3. Qqriq szerint:

    A jóhírnév védelme polgári jogi, míg a rágalmazás büntetőjogi kategória. Van némi különbség szabálysértés és bűnözés között.

  4. Qqriq szerint:

    Szenteczkynek az ügyei mikor érik el azt a szintet, amikor a Párt végre etikai vizsgálatot indít ellene? Úgy tűnik, az MSZP egy következmények nélküli politikai szervezet. Részlet az MSZP Alapszabályából:
    “A párttisztséget betöltő tisztségviselő, vezető testületi tag köteles:
    a) fokozott felelősséget vállalni azért, hogy a párt iránti társadalmi bizalmat, elismerést erősítse; magánügyeiben a közéleti szereplőkkel szemben támasztott magasabb erkölcsi követelményeknek megfelelően eljárni, illetőleg ennek megfelelő magatartást és életvitelt tanúsítani”

  5. Jobban szerint:

    Az MSZP a korlátlan “lehetőségek” pártja?

  6. Nagyapó szerint:

    Qqriq! Az MSZP Alapszabályát felülírja a „Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk. Minket különleges anyagból faragtak.” (Sztálin)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Horváth János szerint:

    Nem veszitek észre, hogy apró pénzen rágódtok? A korlátlan lehetőség inkább az, ha a
    gázszerelő 8 év alatt az ország leggazdagabbja lesz, vagy elég benősülni a főnökhöz és
    már érinthetetlen vagy, esetleg kötélbarát leszel és dől a lé.

  8. Qqriq szerint:

    Mindenki magából indul ki – tartja a népi bölcselet. János, te fideszes vagy???
    “Tipikus fideszes tempó, ha a célszemélyt nem tudja, akkor besározza a családját, a
    barátait vagy a környezetét.”

  9. Horváth János szerint:

    Miért is akarsz összemosni 2 dolgot? Nem én adok menlevelet Mészárosnak, Tiborcznak vagy
    Garancsinak, esetleg ott már nem érvényes a népi bölcselet? Nem én kezdtem Bangóné
    családjával foglalkozni, itt egy másik posztban.
    És ha már kérded, nem vagyok fideszes, mint ahogy más párt szimpatizánsa sem.

  10. Qqriq szerint:

    Dehogynem vagy, János. Biztos elmentél korábban választani és legközelebb is el fogsz menni. És felteszem, nem annyit szoktál csinálni, hogy aláírod a névjegyzéket, majd elköszönsz. Vagy a kormánypártokra adod le a voksodat vagy az ellenzékre, ez maga a pártszimpátia. És bizony az a helyzet, hogy ha most lennének a választások, a Fidesz-KDNP az érvényes szavazatok 54%-át zsebelné be. Mert a választók többsége pontosan tudja, hogy Mészáros, Tiborcz és Karancsi tisztességes emberek, akármennyit is erőlködnek az ellenzéki erők sorosisa lejáratói. A nép ismét meg fogja hozni az ítéletét, ami elsöprő lesz. Szabó, Bagóné, Szenteczky és a többiek egérlukba bújva fogják sírógörcsök közepette a fájó sebeiket nyalogatni, ez a sorsuk!

  11. Jobban szerint:

    Tipikus mentegetőzés, hogy “függetlenek”, csak úgy árad belőlük a “függetlenség”…némi probléma “akad” a gerincességükkel, nem merik vállalni a hovatartozásukat…
    talán Weöres Sándor sorai jól leírják ezt a jelenséget…
    “Furcsa ember a hazúg,
    Nyelve csípős, mint a lúg,
    Egyszer így, egyszer úgy,
    Hogy igazat sose tudj.”

  12. Horváth János szerint:

    Elég furcsán értelmezed a pártszimpátiát. Az még nem jutott eszedbe, hogy szavazni több
    okból is lehet? Párthűség, egyik vagy másik ne nyerje túl magát, esetleg jó a program?
    Találgatásokba fölösleges belemenni, a nép majd ítél.
    Az viszont elgondolkodtató, hogyha ez a 3 ember tisztességes, át kellene írni az értelmező
    szótárt!

  13. Jobban szerint:

    “Sírhat az ellenzék. Hivatalos: Budapest a legjobb európai úti cél
    Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat”
    http://mindenszo.hu/sirhat-az-ellenzek-hivatalos-budapest-a-legjobb-europai-uti-cel/

  14. Tóth kati szerint:

    A gázszerelő lelkén nem szárad tíz ember halála.A bíróság még mindig a komcsik kezében van. Bayer Hxlltot azért büntették pénzbírságramamiért az ellenzéket nem.Nekik bármit lehet,merg a bírók még mindig kommunista haverom.

  15. Jobban szerint:

    “A héten vádat emelt Czeglédy Csaba és húsz társa ellen a Csongrád Megyei Főügyészség. Egy előkészítő tárgyalást követően veheti kezdetét a büntetőper, amelyben Czeglédy Csaba szoci politikus és ügyvéd, valamint cége, a Humán Operátor Zrt. felelősségét vizsgálja meg a hatóság. A vád szerint több mint 6 milliárd forintnyi adót csaltak el bűnszervezetben. 2011 és 2017 között 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a Humán Operátor Zrt. a költségvetésnek, vagyis ennyi a be nem fizetett adóteher.
    Czeglédy most nehéz helyzetbe került, ugyanis kilencen bűnösnek vallották magukat és a PS szerint voltak olyanok, akik rá is terhelő vallomást tettek. A lap szerint többen egyezséget kötöttek az ügyészséggel, és ezt az egyezséget a vádlottak kezdeményezték.
    Czeglédyt azzal vádolják, hogy olyan diákmunkára irányuló számlázási láncolatot épített fel és működtetett, amelynek célja az adóelkerülés volt.”
    https://888.hu/article-czegledy-csaba-nagy-pacban-van-a-tobbi-gyanusitott-beismero-vallomast-tett?source=hirstart

  16. Qqriq szerint:

    Igaz, tényleg léteznek olyan választók, akiknek nincsen úgymond pártszimpátiájuk. Azok, akik:
    1) nem mennek el szavazni, vagyis nem élnek a demokratikus jogukkal, így másokra ruházzák át az őket is érintő döntést,
    2) elmennek ugyan, de nem szavaznak vagy érvénytelenül szavaznak, ezáltal nem vesznek részt a döntésben,
    3) első szavazó esete: akik elmennek szavazni, érvényesen szavaznak, de minden ésszerű logikát nélkülözően, úgymond találomra “böknek”, ebben az esetben a vak véletlennek van szerepe,
    4) elmennek szavazni, de egy kamupártra vagy “no name” jelöltre voksolnak, bár az ő szavazatuk érvényes, gyakorlatilag megy a “kukába”, azaz nem befolyásolja a döntés érdemi eredményét,
    5) láncszavazó esete (aki beikszelt szavazólapot dob az urnába, az üreset pedig “kicsempészi” a szavazóhelyiségből, és továbbadja): az ő szavazata érvényes, érdemi befolyással bír az eredményre, de ténylegesen nem ő hozta meg a döntést,
    6) egyéb, kirívó esetekben (zsarolás, megfélemlítés, megvesztegetés, stb.): érvényes a szavazat, eredményt befolyásolja, de nem történik valóságos döntés.

    A pártszimpátia konkrétan annyit jelent, hogy valaki szándékosan (tudatosan) vagy a kormánypártokra/jelöltjére vagy valamelyik ellenzéki pártra/jelöltre adja le az érvényes szavazatát. A párthűség, lojalitás, közvetlen érdek erősebb motivációk ugyan a szimpátiánál, de a végeredmény tekintetében nem különböznek tőle. A szubjektív vélemény alapján jónak ítélt pártprogram rokonszenvet vált ki, azaz pártszimpátiát. A “kisebbik rossz elve” kisebb mértékű ellenszenvet jelent valamelyik döntési alternatíva irányába, azaz ha az egyik kevésbé ellenszenves számomra, akkor gyakorlatilag rokonszenvesebb, mint a másik – a végeredmény szempontjából pont ugyanannyit ér, mintha rajonganék érte.

  17. Qqriq szerint:

    “Sokan többféleképpen próbálták már megfejteni a Fidesz, az Orbán-kormány sikerének titkát, pedig nem annyira bonyolult. A higgadt érvelés, az értékek következetes képviselete, a világ változásainak megértése és legfőképpen saját társadalmának ismerete hozhat sikert bármely politikai alakulatnak. Akár ellenzékből is.”
    https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/az-elvtelenseg-ara-4237163/

Itt lehet hozzászólni !