Megtalálták: temetőbe rejtették a gyilkosság bizonyítékait

Az MSZP elhatárolódott korábbi politikusától

Magyar Idők

A Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók azokra a jó minőségű hangfelvételekre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti, évek alatt rögzített beszélgetéseket tartalmazzák. A felvételek megerősítik a sportvezető elleni gyanúsítást a Fenyő-ügyben. Közben az MSZP elhatárolódik a Fenyő-gyilkosság nyomozása során képbe került volt politikusától.

Az MSZP sajtóosztálya az aktuálpolitikára terelve a szót kihátrált volt politikusuk, a párt karitatív tagozatának volt vezetője mögül, aki képbe került a Fenyő-gyilkosság nyomozása során, és akit lapunk nem nevezett meg.

„A mai MSZP-nek annyi köze van Dósa István Andráshoz, mint Dózsa Lászlónak az ’56-os forradalomhoz. Egyébként nagyon helyesnek tartjuk, hogy a rendőrség végzi a feladatát – bárcsak a köztelevízióban is ezt tette volna.”

A Farkasréti temető egyik síremlékében találták meg a nyomozók azokat a kiváló minőségű és teljes hangfelvételeket, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetéseket rögzítik – tudta meg a Magyar Idők.

A temetőből előkerült hangfelvételek a több mint 20 év alatt vélhetően Portik vagy emberei által rögzített, kisteherautónyi hangfelvétel részei voltak eredetileg, ám 2017-ben különválogatták a Gyárfással folytatott beszélgetéseket a többitől.

A nyomozás adatai szerint azért, hogy a felvételekből kivágott mondatokkal megzsarolják Gyárfás Tamást. Úgy tudjuk, az MSZP volt tagozatvezetője és társai a temetőben megtalált hanganyag alapján „tárolási díjat” kértek a felvételekért.

A nyomozásra rálátók szerint a hangfelvételek tartalma megerősíti a sportvezető elleni alapos gyanút. Az adathordozók temetői lefoglalása során került célkeresztbe Portik egykori üzlettársai közül egy német–magyar kettős állampolgár is, aki egykor az MSZP karitatív tagozatának első elnökeként jutott a nagypolitikába. A férfit Portik egyik pénzkezelőjeként nevesítette a Heti Válasz még 2012-ben.

Emlékezetes: Gyárfás Tamás a gyanúsítás szerint felbujtotta 21 éve Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Ezzel párhuzamosan Portikot is meg­gyanúsították, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat, húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

Visszatérve a temetői Gyárfás-féle hanganyagokhoz, informátoraink szerint bár a sportvezető arról beszélt a sajtóban, hogy a hozzá eljuttatott hanganyag vágott, érthetetlen, a teljes hanganyag a vágott verzióhoz képest jóval több információt tartalmaz.

A hanganyagok lefoglalása nyomán vált érthetővé Ibolya Tibor fővárosi főügyész korábbi nyilatkozata, aki egyebek mellett azt mondta január elején a Pesti­Srácok-nak a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról: „Soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben, mint jelenleg. Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, és az én véleményem szerint ez az ügy el fog jutni a vádemelésig.”

A nyomozók által tucatnyi egyéb helyről lefoglalt kisteherautónyi hangfelvételről megtudtuk, hogy a hanghordozók a teljes technológiai választékot felölelik az orsós magnetofonszalagoktól, a floppykon és CD-ken át a digitális hangrögzítés eszközeit is beleértve.

A hanghordozók értékelése és elemzése hónapokig tartó munkát jelent a szakembereknek, ám már az eddig megismert információk is arra utalnak, hogy totális áttörés is elképzelhető az 1990–2000-es évek maffiabűnözése elleni fellépésben.

A leszámoláshullám robbantási ügyei éppúgy megoldódhatnak, ahogy pontosan kirajzolódhat, hogy kik voltak az olajbűnözés haszonélvezői a szervezett bűnözők, illetve a politikusok közül és a pártok üzleti holdudvarából.

Forrás: Magyar Idők

 

Egy hozzászólás “Megtalálták: temetőbe rejtették a gyilkosság bizonyítékait” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    https://index.hu/belfold/olajnegypont/
    “Több, egymástól független forrásunk is azt állítja, Csintalan Sándor a párt akkori alelnöke volt a fő ügyintéző az MSZP-s vonal legtöbb nagy olajüzlete mögött. Azt mondták, Csintalan maga emlete fel a telefont, ha megakadt a szállítmány és rádörrent esetenként a siófoki , a dombóvári, vagy a miskolci vámosokra. Úgy hírlik, ilyenkor jótékonyan mindig jelezte, a párt olaját, jobb lenne békén hagyni és megkülönböztetett figyelemmel, gyorsan útjára engedni. Ezek az emberek azonban névvel arccal nem vállalják, a történetüket, ezért megkerestük a másik fő érintettet, Csintalan Sándort is, aki érzékeltette, őt nem érdekli, mi terjed róla.”

    …10 nappal a cikk megjelenése után elagyabugyálták Csintalant. Csintalan sokat tudhat a Párt olajbizniszéről. Ki lehetett a felbujtó?

Itt lehet hozzászólni !