Mikor jönnek a kéményseprők? A cikkből megtudja!

csepel.hu

2019. évi kéményellenőrzések tervezett üteméről a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. az alábbi linken tájékoztatja a kerület lakosait.

http://kemenysepro.hu/wp-content/uploads/2019-tervezett-kemenyellenorzesek_kerulet-21.pdf

A Társaság fontosnak tartja felhívni a figyelmet arra, hogy az ütemterv tájékoztató jellegű, az a felmerülő külső körülmények tükrében változhat. A közlemény szerint annak érdekében, hogy az ingatlanokba történő bejutás a lehető legkevesebb gondot okozza, az ellenőrzés időpontjáról nemcsak az előírt hirdetményeken keresztül tájékoztatják ügyfeleiket, hanem a Társaság honlapján, a www.kemenysepro.hu oldalon a regisztrált ügyfelek akár e-mailben és SMS-ben is értesülhetnek az ellenőrzés pontos időpontjáról.

Az ingyenes szolgáltatás keretében azok, akik igényelték az elektronikus értesítést, 7 nappal az ellenőrzés előtt emlékeztető e-mailt kapnak, míg 3 nappal az ellenőrzés előtt SMS emlékeztetőt küldenek számukra az ellenőrzés időpontjával és az ellenőrzéssel érintett cím adataival. A Fővárosi Kéményseprőipari Kft. határozott célja rendezett viszonyt ápolni mind az állampolgárokkal, mind pedig a hatóságokkal, illetve közös fellépéssel elősegíteni a biztonságos kéményhasználatot. A Társaság nyitott minden olyan együttműködésre, amely ezeket a célokat szolgálja – áll a közleményükben.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Mikor jönnek a kéményseprők? A cikkből megtudja!” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Mit látunk a képen?
    1) A kéményseprő úgy ment ki a tetőre, hogy nem a kéményseprőjárdát használja (már ha van egyáltalán), ami balesetveszélyes és szabálytalan!
    2) A kéményseprő kefét használ golyós kötél helyett, ami szintén szabálytalan, mert a kémény kitorkollása felől megfelelő átmérőjű kefével felszerelt golyós apparátot kell alkalmazni a tisztításhoz.
    3) A kéményfejen nem található vízorral ellátott beton fedkő, ráadásul nincsen kibélelve a falazott kémény vagy az esővédő tárcsa hiányzik. Emiatt a kéményfej kívülről-belülről vizesedik, szétfagy, korrodálódik.
    4) Túl közel vannak a faágak a kéményfejhez, ami egyrészt tűzveszélyt jelent, másrészt szélnyomás esetén olyan légörvények alakulhatnak ki, amelyek nem engedik távozni az égésterméket a kitorkolláson keresztül, vagyis fennáll a visszaáramlás veszélye.
    Az említett problémák miatt a kéményseprőnek a kéményhasználatot meg kell tiltania egyúttal értesítenie kell a tűzvédelmi hatóságot, amely ilyen esetben 30.000 forint tűzvédelmi bírságot állapít meg. Ha gázkéményről van szó, a gázművek már másnap leszereli a gázórát és csak jó pénzért hajlandó visszaszerelni. Természetesen lehetőség van bírósághoz fordulni, amelyhez először is meg kell előlegezni a perköltséget és kb. 3-5 évig lehet a bíróságra mászkálni, a per végéig természetesen szünetel a gázszolgáltatás.

Itt lehet hozzászólni !