Szilveszterkor fokozottabban figyeljünk háziállatainkra

Csepeli Hírmondó/Facebook, Ebtelep.hu, Csepel.info

Az állatok nincsenek hozzászokva a petárdák, tűzijátékok robbanásához, az erős zaj és fényhatások megijesztik őket, pánikba eshetnek, elszökhetnek. Szilveszter éjjelén ne hagyjuk magukra kedvenceinket, a kertben élő állatokat is engedjük be a lakásba, garázsba, ahol biztonságban érezhetik magukat.

A sétáltatáshoz nyugodtabb időszakot válasszunk, a kutyát pórázon vezessük. Legyen a kutyán biléta, mely tartalmazza a gazda címét, telefonszámát. Ne erősítsük a kutya félelmeit túlzott odafigyeléssel, viselkedjünk természetesen. A kinti zajokat ellensúlyozhatjuk, ha bekapcsoljuk a tévét vagy a rádiót.

Ha tudjuk, hogy kedvencünk nehezen viseli ezt az időszakot, pánikba esik, akkor érdemes gyógyszerről gondoskodnunk. Léteznek enyhe növényi alapú nyugtatót és komolyabb hatású szerek is, de ezekről mindenképpen egyeztessünk állatorvosunkkal. Ám a nyugtató kötés is hatékony lehet ilyen esetekben. Ha megtörténik a baj és kutyusunk eltűnik, mindenképp vegyük fel a kapcsolatot a helyi menhelyekkel, állatvédőkkel. Ugyanakkor érdemes az ebrendészeti telepeken is érdeklődni.

Az Állategészségügyi Szolgálat címe: 1097 Budapest, Illatos út 23/A

Az elveszett/talált kutyák bejelentését az alábbi telefonszámra várják: +36-1-347-08-30

E-mail cím: illatosut@fori.hu

Fax: +36-1-269-21-66

A Szolgálat nyitva tartása:

hétfőtől- szombatig: 10-15 között
vasárnap, munkaszüneti napokon: 10-13 között
ünnepnapokon az örökbeadás szünetel, a megtalált, saját kutya átvétele zavartalan
Megközelíthető: 54-es vagy 55-ös autóbusszal a Boráros térről

 

Itt lehet hozzászólni !