Karácsonyi ajándékozás az Erdősor úti anyaotthonban

csepel.hu

Cipődoboz akció keretében karácsonyi ajándékozást szerveztek gyerekek részére a Magyar Vöröskereszt Budapest Főváros Szervezete Családok Átmeneti Otthonában december 20-án Csepelen. Az Erdősor úton található anyaotthonba ellátogatott Borbély Lénárd polgármester, aki három kislányával együtt csomagolt össze ajándékdobozokat, és adta át az otthon lakóinak. Ábel Attila alpolgármester szintén személyes ajándékkal lepte meg a kicsiket. A vendégeket és a ház lakóit Weigl-Kiss Erika, az anyaotthon vezetője köszöntötte.

Borbély Lénárd szólt arról, hogy tavaly karácsonykor is találkoztak itt, és örül annak, hogy minden gyerek egy cipődoboznyi ajándékot kap. Az ő kislányai is ugyanúgy alig várják, hogy megtudják, mi van a szépen becsomagolt dobozokban, mint az anyaotthonban élő gyerekek. Az otthon vezetőinek köszönetét fejezte ki, hogy eredményesen működik a ház.

Ezt követően Schönek Márta, a Segítség Köve Alapítvány képviseletében a gyerekekkel együtt énekelt el néhány közismert karácsonyi dalt gitározás közben. Ez az alapítvány az, amely az adományozók részéről összegyűjtötte és az otthon munkatársaival közösen névre szólóan, egyedileg összeállította az ajándékokat. Élénk gyermekzsivaj közepette osztották ki a dobozokat.

Weigl-Kiss Erika elmondta, hogy a Vöröskereszt Erdősor úti otthonában tizenkét család negyven tagja él, a szintén idetartozó Nagykalapács úti otthonában kilenc család negyven tagja lakik (itt az apák is a családdal együtt lehetnek), az Árpád úti lakásban egy hattagú család él. Csepelen egy krízislakás is működik, amelyben anyák élnek egyedül vagy a gyerekeikkel. A mostani ajándékozáson az Erdősor úti otthonban gyűltek össze. A karácsonyi ajándékozás immár hagyomány, minden évben megtartják. A május végi gyereknapi ajándékozás szintén általánossá vált. A gyerekek és szüleik év közben is kapnak ajándékokat vagy egyéb hasznos holmikat; hála azoknak a vállalatoknak és magánszemélyeknek, amelyek szívesen juttatják el adományaikat. Van köztük játék, ruha, tartós élelmiszer, édesség.

Az otthon vezetője röviden kitért rá: pszichológusok, szociális munkások és a kollégák közreműködésével tréningeket szerveznek az anyák számára annak érdekében, hogy a valós élethelyzetekben szükséges készségeiket fejlesszék. Ez vonatkozik például a szülői szerepvállalásra, a konfliktuskezelésre, a pénzügyek intézésére, különféle élethelyzetek tanulására.

Cs. A.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !