Családpolitikai intézkedések megerősítésére szolgál a nemzeti konzultáció

Csepel.hu

A kormánynak további tervei vannak a családtámogatási rendszer bővítésére, a nemzeti konzultáción pedig szeretne visszajelzést és megerősítést kapni, hogy jó irányba halad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin arról beszélt, hogy 2010 óta évről évre növelik a családok támogatására fordított összeget, és nem lesz ez másképp, amíg polgári kormánya van az országnak.

2010 előtt nem érte el az ezermilliárd forintot a családtámogatásra fordított összeg, mostanra ezt megduplázták, és már az eredmények is látszanak.20 éve nem volt ilyen magas a gyerekvállalási kedv, és másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma- mondta az államtitkár.

Novák közölte, a mostani konzultáción arra az alapvető sorskérdésre várják a választ, hogy az Európát érintő népesedési válság és migrációs nyomás fényében Magyarország külső vagy belső erőforrásaira támaszkodjon-e.

Kikérik az emberek véleményét továbbá a főállású anyaság intézményéről, az otthonápolásról, a fiatalok életkezdési támogatásáról és a gyerekek védelméről is- sorolta Novák Katalin. Az államtitkár a konzultációs kérdőívvel kapcsolatban kitért arra is, hogy a költségvetési támogatásokat kétharmados jogszabállyal védjék-e. Erre azért van szükség, mert 2002 és 2010 között a balliberális kormány családellenes volt, szétverte az addigi családtámogatási rendszert, és nem szeretnék, ha ez újra előfordulna – mondta Novák Katalin.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Családpolitikai intézkedések megerősítésére szolgál a nemzeti konzultáció” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    “A magyar is és majdnem minden európai nemzet éppen „fogyik”. Van, ahol már visszafordíthatatlannak tűnik a folyamat. Az előbb vallási identitásától, majd nemzeti identitásától is megfosztott Nyugatot pedig éppen most fosztják meg legutolsó identitásától, mégpedig a nemi identitásától. És akinek nincsen már semmilyen identitása, az nem fog szaporodni sem, még annyira sem, hogy önmagát reprodukálja.

    Ebben a sorsdöntő pillanatban a nyugati „elit” (pfuj!) azt találta ki, hogy idegen populációval pótolja a meg nem született, és immár soha meg sem születő népességet. A magyar kormányzat pedig (és a lengyel, és remélhetőleg az egész Lajtán inneni világ) úgy döntött, megpróbálja megfordítani a tragikus népszaporulat trendjét. Ehhez van szükség számos eddigi intézkedés után a nemzeti konzultációra.

    A nemzeti konzultációt illik kiröhögni és kigúnyolni azon a fertályon, ahol nemhogy mondani nem tudnak semmit a nemzetnek, de kérdezni sem tudnak immár semmit sem a néptől. Úgyhogy most is jön majd az infantilis röhögés… – de ez már mind nem számít.

    Ugyanis hosszú-hosszú évek óta úgy általában nem számít, hogy ezek mit mondanak, mit akarnak s hogy mi nem tetszik nekik. Lévén most ismét a magyarság jövője a tét, úgyhogy nincsen idő ápolási teendőkre.

    Miképpen várni sincsen mire. De el kell dönteni, hogy akarunk-e népszaporulatot, legalább önmagunk reprodukálását első körben. Vagyis hogy támogatjuk-e a több gyermeket vállaló családok nagyobb támogatását, a főállású anyaság intézményét, az anya és az apa védelmét, vagyis hogy minden gyermeknek joga van egy anyához és egy apához (úristen, ezt ma meg kell kérdezni!), s hogy a családoknak járó költségvetési támogatásokat ne lehessen elvenni, csak kétharmados felhatalmazással (egyszer 2002 után már beleszaladtunk ebbe is).

    Ezt kell eldöntenünk, hogy aztán a kormány is dönthessen, erős felhatalmazással a háta mögött. Vagy ne döntsünk, és bízzuk a kormányra az egészet. Vagy ne döntsünk, és nézzük, ahogy 1100 évnyi küszködés és létezés és megmaradás egyszerűen eltűnik a semmiben.

    Ne döntsünk, hanem dobjuk a gyeplőt a lovak közé, carpe diem, „most gyertek szabad mellű örömök”, „nehogy már feláldozzam az életem, a karrierem egy gyerekért”, „fogyik a magyar, höhöhö, kit érdekel?”. Igen. Ezt is lehet döntés helyett. Csak aztán utána senki ne panaszkodjon.

    Vagy mégis inkább, ha javasolhatom, álljunk bele. Nem magunkért, de a gyermekeinkért. A már megszületettekért és mindazokért, akik remélhetőleg meg fognak születni.

    Már persze ha elfogadjuk, hogy az élet nem a hétvégéig és a következő fizuig tart, s hogy az örökkévalósághoz a Jóistenen kívül mégis csak a gyermekeinken keresztül lehet közünk.”

    Bayer Zsolt
    Magyar Idők
    https://www.echotv.hu/hirek/2018/11/06/bayer-zsolt-csalad-es-nemzet

  2. Johnny szerint:

    Katinkánkra ráférne egy kis diéta. 😛

Itt lehet hozzászólni !