Kerékpárutak Budapesten: Közvágóhíd-Csepel Belváros (videó)

Youtube

5 hozzászólás “Kerékpárutak Budapesten: Közvágóhíd-Csepel Belváros (videó)” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Aki kitalálta, hogy egy kerékpárút betonkockákból épüljön, az valószínűleg soha életében nem ült biciklin..

  2. Pilsner Urquell szerint:

    A kockák ugyanis nálunk pillanatok alatt kilazulnak, följönnek, kifordulnak, megsüllyednek. Ez hamarabb teszi járhatatlanná, mint a szokásosan szintén hamar tönkretöredező aszfalt.

  3. barvagarbalarka szerint:

    A csepeli szakasz a Szabadkikötő út mentén teljesen jó (egész bp-i viszonylatban a legjobbak között van tényleg), a ferencvárosinak meg a térköves része régebb óta megvan tudtommal, de az nem valami hosszú szakasz.

    A térköves bringaútnak különben van egy nagy előnye (de sajnos csak ez az egy): eső után gyorsabban szárad, hamarabb eltűnnek a tócsák.

    Amúgy én már az előtt is bringáztam ki itt Csepelről, mielőtt a bringaút elkészült volna (HÉV-re nagyon ritkán raktam fel, leginkább defekt esetén visszafelé). Attól függően, mennyire voltam bátor, milyen volt a forgalmi helyzet: hol az út szélén mentem, hol azon a keskeny, repedésekkel teletűzdelt járdán. Ami a túloldalon van, ugyanaz volt jellemző a másik oldalon is, ahol most a kerékpárút van.
    Még, ha térkövekkel lenne is kirakva az a bringaút, akkor is óriási fejlődés lenne a kerékpárosok közlekedése Csepelről kifelé, illetve oda befelé, így meg pláne.

  4. tegezés szerint:

    Sokat gondolkoztam, hogy mennyire egészséges közvetlenül egy 2*2 sávos út mellett tekerni, ami mindig be van dugulva. Aztán kipróbáltam. Legközelebb csak oxigén maszkban. 🙂 A hév mellett, vajon nem lett volna jobb? (ahol aztán később építettetek egy utat. )

  5. Nagyapó szerint:

    tegezés! Nagyon egyetértek írásával, csak kiegészítésként:
    – a régi Kikötő főúton volt kerékpárút. A töltés felőli oldalon lépcsősen gyalog és kerékpárút (táblával jelölve), a másik oldalon egy sáv volt.
    – később a töltés oldalit részt egy síkba hozták
    – a táblákat levették, a kerékpárút megszűnt
    – EU-s pénzből -rendkívül magas áron – meg elkészült egy új töltésen a jelenlegi kerékpárút
    – megjegyzem, évekkel ezelőtt írtam arról, hogy nem jó egy kerékpárút a nagy forgalmú főút mellet, a töltés másik oldalán sokkal jobb lett volna, ahogy tegezés is írja
    – hasonlóan rossz megoldás a Kossuth utcai kerékpársávok. A 10 emeletesek mögött jobb lenne.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !