Villanyoszlopot döntött egy kamion a temetőnél

Mr. Gabee, Csepel.info

Update: 13 óra körül visszaállt
az eredeti forgalmi rend!

Fotó: Mr. Gabee

Fotó: Mr. Gabee

Mr. Gabee információi szerint egy török rendszámos kamion betonoszlopnak csapódott a temető előtt. 

Az eset miatt teljes útzárat rendeltek el, a II. Rákóczi Ferenc út forgalmát a környező utakra terelik. A környéken hatalmas a torlódás. Aki tudja, kerülje.

Szerkesztőnk információját megerősíti a Katasztrófavédelem is:

Villanyoszlopnak ütközött egy kamion csütörtök délelőtt Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton, a csepeli temetőnél. Az ütközés következtében az oszlop az úttestre dőlt. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a II. Rákóczi Ferenc út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

23 hozzászólás “Villanyoszlopot döntött egy kamion a temetőnél” bejegyzésre

  1. mind_the_gap szerint:

    Valamit sürgősen kezdeni kell ezzel az iszonyat mennyiségű kamionnal.

  2. Katalin szerint:

    Na még ez hiányzott! Amúgy sem lehet lassan közlekedni a Rákóczi úton! Csepelről eljutni Halásztelekre, Szigethalomra, Tökölre kész agyrém! És fordítva is! Tegnap délután 16,30-kor indultam Halásztelekről és 18,00-kor értem haza Csepelre! Lakihegy Cseresznyés utcától az M0-ás felhajtóig – 1,2 km út – több, mint egy óra volt! Menekülő útvonal nincs, se előre, se vissza! Igazán összeülhetne Csepel – Szigetszentmiklós – Szigethalom – Tököl polgármestere, Csepel és az említett körzet országgyűlési képviselői – Szabó Szabolcs, Németh Szilárd és Bona Zoltán – és kitalálhatnának valami megoldást, amit a Kormány is támogatna! Egyre többen költöznek Budapest agglomerációjába!

  3. Betke szerint:

    Nem lesz itt semmi változás, azt nem oldották meg, hogy a temetőnek ne csak a Rákóczi útról legyen bejárata, hanem a Csepeli útról is. Bár lehet, hogy nem ez a neve annak az útszakasznak! Nagyjaink ilyen piti ügyekkel nem foglalkoznak. A hév járatot is inkább ritkitották, mint hozzáfogjanak valami gyökeres változtatásnak. Tényleg mi lesz szeptembertől? Egyáltalán dolgoznak ott valamit? Mert magától nem fog javulni az biztos!

  4. királyerdei szerint:

    Sem a temetö,sem a HÉV nem Csepel tulajdona!!

  5. Név kötelező szerint:

    így van királyerdei! jó hozzáállás! Hátradőlhetünk! Ez is megvan, mégsincs este!

  6. Johnny szerint:

    Ez egy csodás bódésor!
    Az már Csepelé, tudtommal?
    Másutt tudtak dózerolni, erre meg senkinek és semmi terve?
    A kenyérgyárat le kellene takarítani és egy parkolót a helyére, oda beterelni a virágosokat, valami európai kivitelben, nem balkáni módon, mint ahogy most van.
    Mindemellett leszarom, hogy meddig mi és kié! 🙂
    Szigetszentkilóson és jifelé új útburkolat, még Lakihegy felé is, ott az elkerülőjük, stb…
    Ott valaki nem egy töketlen idióta.

  7. keménylegény szerint:

    Szegény királyerdei!
    Elfelejti, hogy a helyi politikusok hónapokon át hülyítették idomított buksiját a csepeli villamos ígéretével.
    Pedig -mint tudjuk- rajtuk nem múlhatott volna semmi.

    Birka etetésvolt az egész.

  8. Betke szerint:

    Királyerdei, azért lobbizni lehetne egy kicsit a több figyelemért! Vagy vége a választásnak? Jövőre önkori választás, csak szólok!

  9. Tóth kati szerint:

    1993-ban igérte meg demszkáj Csepelnek a Gerincutat.Pontosan 25 éve.Kormányk jönnek-mennek,polgármesterek jönnek-mennek,igérgetnek,az igéretekkel kampányolnak,de a Gerincút 25 év elteltével sem készült el.Pár killométerről beszélek.Közben a Csepeli út életveszélyes,nyugodtan levehetik az 50-es táblát,a 70-est már lecserélték,tegyék ki a 30-ast,mert így ez az út ÉLETVESZÉLYES!A kamionforgalom borzasztó,a Rákóczin szintúgy.Csepelről elmenni és hazajönni egy horror.A Salak utcaikamionterminált ráeresztették erre a két 2×1sávos útra.Közben a Gerincút engedélyei az évek során lejártak,a kisajátítás alatt álló ingatlanok értéke jól megugrott,a totojázás,negatív hozzáállás megsokszorozza kivitelezési költségeket.Persze azvönkormányzatnak az a legolcsóbb,ha nem építik meg.Persze lehet,hogy a polgármester belebukik,de hát ez vele jár.Az igéret szép szó Borbély úr,mert a 2014-es kampányfüzetében benne van”megépítjük teljes hosszában a Gerincutat”.Kész leez a jövő őszi választásokig?

  10. Tóth kati szerint:

    Még valami:nincsenek környező utak,csak azvócska Csepeli út van a Rákóczin kívül.

  11. Nagyapó szerint:

    Boldog vagyok, hogy nincs Gerincút, így kevesebben özönlenek Csepelre.
    Elég a Csepel-szigeti gerincút.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. kérdés szerint:

    Nagyapó: Akkor miért kampányolt vele a fidesz? Vegyük úgy,hogy ebben nem mondtak igazat?

  13. Nagyapó szerint:

    A kérdés. Akarunk-e komoly forgalomnövekedést , vagy nem?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. kérdés szerint:

    A választáskor ez nem volt kérdés? Vagy olyankor nem számít?

  15. kérdés szerint:

    Most választás lesz! A kérdés: folytatja-e a fidesz a Gerincútat?

  16. kérdés szerint:

    Ceterum censeo: Politikus, …. 🙂

  17. Pilsner Urquell szerint:

    “Akarunk-e komoly forgalomnövekedést , vagy nem?”
    Nem, én sem akarok.
    De akkor nem kellett volna METRANSZ meg egyebek kamionokkal, és minek az egész gyártelep? Meg birkózócsarnok… Lakást is azért nem kell építeni, nehogy idejöjjenek mindenféle népek. (A csepeli prolinak a fejére omló régi kutyaól is jó.) A hidakat is fölösleges felújítani, azok is csak forgalmat generálnak. A HÉV is minek, azon is csak jönnek-mennek. Brrr. Csepeli proli maradjon otthon, úgysincs hova mennie. És az M0, ami örökösen eldugul, az is minek ide nekünk?!
    Az aranybánya olimpia persze nem növelt volna semmilyen forgalmat…

  18. Nagyapó szerint:

    kérdés! A gerincút építése a szennyvíztisztító miatt (építés, iszapszállítás) vált szükségessé. Miután a mérnökök más módszert választottak, a gerincút feleslegessé vált. Azóta a gerincút politikai bunkósbot.
    Célszerűbb lenne megvizsgálni a dugók okait (anyázni könnyebb). Pl. az M0 felé a fő akadály az M0 előtti utolsó lámpa, ahol az M0-ra menők keresztezik a szemben egyenesen haladókat. Megoldás lenne egy felhajtó jobbra, ekkor a kamionoknak nem kellene álló helyzetből indulni.
    Csepel felé a Lámpás u.-i és a Tejút u.-i kereszteződéseket kell megoldani, pl. körforgalommal.
    Olcsóbb, mint a Gerincút folytatása.
    A szakemberek még több jó megoldást alkalmazhatnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Vendetta szerint:

    Konténerterminál létesül Csepelen
    A Metrans Danubia magánberuházása új munkahelyeket teremt
    Putsay Gábor – 2017.01.16. 01:48 Magyar Hírlap

    A vélt forgalomnövekedés kedvezőtlen hatásai miatt korábban még az Országgyűlésben is téma volt a csepeli konténerterminál ügye. A magánberuházásként felépülő konténerterminál hamarosan megkezdi működését, és kétszáz új munkahely jön létre.
    Új konténerterminál épül Csepelen, az egykori Csepel Művek területén, így a Szabadkikötő eddigi vasúti, kamion- és konténerforgalmának egy része áttevődik az új létesítmény területére. A logisztikai és raktározási terminál a vasúti és közúti szállítások lebonyolításával foglalkozó Metrans Danubia Kft. magánberuházásában épül meg, a cég és a Hamburger Hafen und Logistik AG pénzéből. Az új terminál a tervek szerint az első negyedévben már fogad szállítmányokat, ám a beruházás előkészületei nem mentek simán, még az Országgyűlésben is érkezett képviselői megkeresés Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez. Ander Balázs jobbikos képviselő a többi között azt kifogásolta, hogy a csepeli gerincúton, illetve a Metrans által is használt útvonalakon csak részlegesen épült ki zajvédő fal, továbbá a Csepeli út nem teherforgalomra épült. Bár a Metrans alapvetően vasúti fuvarozásban érdekelt, a képviselő leginkább arra volt kíváncsi, hogyan lehet majd zökkenőmentesen bonyolítani a közúti közlekedést a létesítmény átadását követően. Mivel a terminálhoz vezető vasútvonalon nincsenek külön szintű átjárók, a tehervonatok közlekedése a forgalmas időszakokban akadályozza a közúti forgalmat. Seszták Miklós válaszában azt közölte, hogy a Metrans Danubia tavaly júliusban fejlesztési megállapodást kötött a csepeli önkormányzattal, amelynek értelmében a társaság félmilliárd forint városfejlesztési támogatással segíti a XXI. kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését.

    Érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal illetékese közölte, hogy a beruházás Csepel számára gazdasági fejlődést és kétszáz új munkahelyet jelent. A terminálon zárt vasúti és tengeri konténerek – bár vízoldali rakodás nem lesz – fogadása, csoportosítása, szétosztása, továbbítása zajlik a nyitást követően az átvevők felé.
    _______________________________________________________________________
    Gondoltam kiemelem itt a lényeget….

    Az önkormányzat ugyanakkor arra számít, hogy mivel ezt a tevékenységet a Metrans már nyolc éve végzi a Szabadkikötőben, a tevékenység áthelyezésével a kerületben érdemi forgalomnövekedésre nem kell számítani. Sőt a létesítmény kedvező elhelyezkedése miatt a kamionoknak sokkal rövidebb utat kell majd Csepelen belül megtenniük, hogy az M0-tól eljussanak az új terminálig.
    ____________________________________________________________________

    Emellett a megkötött közérdekű együttműködési megállapodás értelmében a Metrans a Corvin csomóponton áthaladó vasúti menetrendet is a helyiek igényei szerint alakítja ki. Vagyis a vasúti szerelvények a csúcsidőszakon kívül haladnak át a csomóponton, amikor a helyiek közlekedését kevésbé zavarják – hívja fel a figyelmet az önkormányzat. A Metrans egyébként azt vállalta, hogy az új munkahelyek mellett beszállítói lehetőséget teremt a csepeli vállalkozók számára, és félmilliárd forint közérdekű támogatással segíti a kerület közlekedésfejlesztését és gazdaságélénkítését. Így a beruházások érdemben növelhetik az életminőséget a kerületben, és hozzájárulnak a közlekedés javításához. Bár a terminál ipari területen fekszik, és az ott zajló tevékenység jellege sem tenné ezt szükségessé, a beruházó az önkormányzattal egyeztetve úgy döntött, hogy a lakott területek felé eső oldalon zajvédő falat létesít.

    Az önkormányzat a tervezett közlekedési beruházások sorában említette a csepeli gerincút befejező részének megépítését, amely fővárosi feladat és kormányzati léptékű beruházás. Ebben az ügyben az idén elkészülhetnek a szükséges tervdokumentációk – hívták fel a figyelmet. A másik kiemelt projekt a tehermentesítő út megépítésének az előmozdítása, a megvalósítás azonban itt is meghaladja az önkormányzat pénzügyi lehetőségeit. Emellett aktuális az úttervek szakmai felülvizsgálata, és a szükséges szabályozási tervmódosítások elkészítése is.
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Sajnos mégis megemelkedett a forgalom.. Nem tudom okoskáéknál milyen emberek készítik a tervdokumentációkat, illetve mivel támasztották alá, hogy egy KONTÉNER LERAKAT környékén, nem lesz érdemi forgalom növekedés… valószínűleg az van a papírban hogy majd elpárolognak a konténerek.

  20. kérdés szerint:

    Ez a hivatalos álláspont? Akkor gondolom Borbély Lénárd elmondja választás előtt, hogy megakadályozza a Gerinc út második ütemét. A csepeliek meg eldöntik, hogy szerintük kell-e vagy sem. (2014-ben még más volt az álláspont.)

  21. Pilsner Urquell szerint:

    Vendetta, köszönet a hasznos fáradozásért!

    Most már csak az kellene, hogy el is olvassák az áldozatok. – A felelősök úgyse fogják. Ők öröktől és örökre csak terveznek. Elvágólagos szakszerűséggel (annál rosszabb az élő valónak).

    Politikai kampányhablatyra persze kiváló téma a gerincút, akár van rajta sapka, akár nincs.

  22. Nagyapó szerint:

    Vendettánál egy év múltán leesett a tantusz. A nagyon fontos mondatot azért kiemelem:”Az önkormányzat ugyanakkor arra számít, hogy mivel ezt a tevékenységet a Metrans már nyolc éve végzi a Szabad-kikötőben, a tevékenység áthelyezésével a kerületben érdemi forgalomnövekedésre nem kell számítani. Sőt a létesítmény kedvező elhelyezkedése miatt a kamionoknak sokkal rövidebb utat kell majd Csepelen belül megtenniük, hogy az M0-tól eljussanak az új terminálig.”
    Nem tudom mivel tudja Vendetta alátámasztani, hogy a Metrans miatt nőtt meg a forgalom!
    Jobb lenne, ha marad a Metrans a kikötőben és a kamionok az új úton a szennyvíztelepnél járnának ki-be?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. Pilsner Urquell szerint:

    Szóval azt hitték, hogy a tevékenység áthelyezésével a kerületben érdemi forgalomnövekedésre nem kell számítani. Kár, hogy nem imádkoztak hozzá elég buzgón. – Mert akkor nem is értem, miért kellett az a flancos új telephely a Metransnak, ha a Szabad-kikötőben is csak ugyanezt csinálták… (Mellesleg mintha a kettő közt terülne el valahol nagyjából Csepel.)

    Pedig… (kozlekedesvilag.hu/2017/06/15):
    “Átadták a német Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) AG magyar leányvállalata, a Metrans Kft., új, 50 millió eurós beruházással megvalósult intermodális terminálját szerdán Csepelen, ami a cég negyedik szárazföldi csomópontja… …a vasúti és közúti fuvarozást kombináló új, 165 ezer négyzetméteres terminál stratégiailag kiemelten fontos a vállalatnak. A konténeres szállítás területén jelentős előrelépést jelent a fejlesztés, amely fontos közlekedési csomópontban van… Jelenleg a Metransnak évi 170 ezer konténer forgalma van Magyarországon, ez 250 ezerre emelkedik és havi 250 vonatot tudnak kezelni, a beruházással. Tervük a trimodális szállítás megteremtése, hogy a Dunát is bekapcsolják – a vasúti- és a kamionforgalom mellett – a konténerszállításba.”

    És igaz ugyan, hogy rosszabb is lehetne, hiszen az M0-ig az új telephelyről rövidebb az út, de ha az a a nyomorult egyszálbélű utacska keskeny, zsúfolt és xar, akkor a megnövekedett kamionforgalomban 4 és fél kilométer is bőven elég a rendszeres infarktusokhoz. (Pláne, ha a nullán tarolt a kamionverseny, és mindenki Csepelen át próbál menekülni.)

Itt lehet hozzászólni !