Bravúros gyorsasággal elfogtak két trükkös tolvajt

csepel.hu

A csepeli rendőrök a bűncselekmény elkövetése után néhány nappal, augusztus 3-án elfogták a 44 éves R. Zsoltot és az 55 esztendős D. Líviát, akiket azzal gyanúsítanak, hogy július 27-én délelőtt trükkös módszerrel meglopták a Csepelen élő 83 éves F. Jánosnét. A lopással okozott kár 205 ezer forint. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság napokon belül dönt letartóztatásukról. 

A gyanúsítottak, akik csepeli rendőröknek adták ki magukat, a Templom utcában elegyedtek szóba a sértett F. Jánosnéval – tájékoztatott Balog Emőke címzetes rendőr alezredes, a csepeli rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Azt mondták az idős asszonynak, hogy Budapest egy másik kerületében elfogtak egy betörőt, akinél előkerült egy lista, amelyen a sértett neve is szerepelt, mint lehetséges következő célpont. Ekkor arra kérték az asszonyt, hogy mutassa meg, milyen értékei vannak otthon. Arra hivatkoztak, hogy azokat akarta ellopni a betörő. A gyanútlan asszony beengedte a lakásába a nőt és a férfit, és megmutatta nekik a vitrinjében található arany nyakláncát és arany gyűrűjét, melyek értéke 205 ezer forint. Miután a tolvajok távoztak a lakásból, az asszony észrevette, hogy eltűntek az ékszerei. Bejelentést tett a rendőrségen, majd az eset után egy hétre elfogták a két trükkös tolvajt. A sértett fényképek bemutatása alapján ismerte fel a gyanúsítottakat, akik már korábban is követtek el vagyon elleni bűncselekményeket.

Balog Emőke elmondta, hogy továbbra is előfordul a kerületben hasonló bűncselekmény, pedig több alkalommal is felhívták a lakók figyelmét a hasonló jellegű esetekre. A civil ruhás rendőrnek is minden esetben igazolnia kell magát. Ha gyanút fognak, érdemes felhívni a 112-t vagy a kerületi rendőrkapitányságot, ahol igazolni tudják a rendőrök személyazonosságát. A trükkös lopásokat többnyire úgy követik el, hogy személyesen vagy telefonon keresik meg a kiszemelt áldozatokat azzal az ürüggyel, hogy nagy bajban vannak, ezért hirtelen pénzre van szükségük. Gyakran az illető unokájának adják ki magukat, aki balesetet szenvedett. A lehetséges sértettek hajlamosak segíteni, de végül egy csaló áldozataivá válnak. Érdemes előbb a hozzátartozóknál érdeklődni, hogy valóban történt-e baj.

A rendőrség újfent felhívja a lakók figyelmét a trükkös lopások megelőzésére!

Cs. A.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Bravúros gyorsasággal elfogtak két trükkös tolvajt” bejegyzésre

  1. Strici2 szerint:

    Gratula a rendoroknek.
    Az elkovetok ugysem valtoznak meg, kotelet nekik.

Itt lehet hozzászólni !