A legjobb dokumentumfilmek között a Meghalni Ukrajnáért

csepel.hu

 

Az elmúlt két év legjobb magyar dokumentumfilmjei közé válogatták a Meghalni Ukrajnáért című alkotást, amely az előzsűrizés után bekerült a Hét Domb Filmfesztivál döntőjébe.

A filmfesztiválra összesen 191 filmet neveztek. A legtöbb nevezést a dokumentumfilmek kategóriájában adták le, ahol ötven alkotás közül választották ki a legjobbakat. A Meghalni Ukrajnáért a kelet-ukrajnai háborúról és a harcok során elesett kárpátaljai magyar nemzetiségű katonákról szól. A filmet Csarnai Attila rendezte, producere Skrabski Fruzsina. Az alkotást először tavaly áprilisban mutatták be az Uránia Filmszínházban, amelyen sok csepeli néző is részt vett.

 

A Hét Domb Filmfesztivál  a magyarországi és a határon túli profi és amatőr filmesek alkotásainak versenyeztetésére létrehozott rendezvény. Célja a magyar filmgyártás maradandó kulturális értékeinek a közönséggel való megismertetése, az alkotók szakmai megmérettetése. Hét kategóriában versenyeznek a filmek: animáció, dokumentum, kisjátékfilm, nagyjátékfilm, ismeretterjesztő- és természetfilm, egyéb és diák kategória. Magyar Ferenc fesztiváligazgató közölte, hogy az előzsűri értékelése szerint az idei Hét Domb Filmfesztiválra érkezett filmek mezőnye nagyon erős volt.

A fesztivál döntőjét szeptember 7-9-én rendezik meg a Komlói Színház- és Hangversenyteremben. A zsűri tagja Rófusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező, Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színész és Halmy György dokumentumfilm rendező. A legjobb filmeket és azok alkotóit díjazásban részesítik.

 

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !