Agyhalál egyenes adásban: megszólalt Bangóné

888

Bocsánatkérésre szólította fel Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőt hétfői parlamenti, csernobili atomkatasztrófát érintő kijelentései miatt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára. Bangóné nem kevesebbet állított, mint hogy a rendszerváltás előtt négy évvel, 1986-ban fideszes kormány volt Magyarországon.

Soltész kedden egy sajtótájékoztatón felidézte, hogy az Országgyűlésben Rétvári Bence, az Emmi államtitkára elmondta, hogy magyar lépés eredményeként tiltottak be gyógyszereket számos uniós országban. A szoci politikus viszontválaszában úgy fogalmazott:

Tudjuk államtitkár úr, ebben az ügyben Önök ugyanúgy sunyítanak, és lapítanak, mint annak idején a csernobili katasztrófa idején”.

Soltész úgy fogalmazott, hogy a felszólalást követően nem véletlenül reagált hevesen. “Amit a képviselő mondott az egyrészt hazug, másrészt ízléstelen”. Hazug, hiszen a Fidesz-KDNP-nek Csernobilhoz semmi köze nem volt, de ízléstelen is, hiszen feltépte a túlélők fájdalmát, illetve azokét is, akiknek hozzátartozójuk elhunyt a katasztrófában – mondta a politikus.

Később emlékeztetett, hogy

annak idején az MSZP elődpártja, az MSZMP és a többi kommunista párt agyonhallgatta a csernobili atomkatasztrófát, aminek következtében sok tízezer, százezer ember sérült meg, betegedett meg, vagy hunyt el.

Felszólította Bangóné Borbély Ildikót, hogy kérjen bocsánatot az áldozatoktól, és a hozzátartozóktól, akiket ezzel a hozzászólásával megbántott, megsértett, és megalázott.

Soltész Miklós úgy fogalmazott: Bangóné Borbély Ildikótól megszokták, hogy

szinte minden felszólalása felér egy verbális erőszakkal, s rendszeresen és folyamatosan hazudik különböző témákban, hétfőn azonban végképp elgurult nála a gyógyszer”.

Mint ismert, pár hónappal ezelőtt, még a választási kampány kellős közepén Bangóné volt az egyik ellenzéki politikus, aki hitet tett az illegális bevándorlók mellett.

Forrás: 888

23 hozzászólás “Agyhalál egyenes adásban: megszólalt Bangóné” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    Igazán nem akarom mentegetni a hölgyet, de alighanem ő se érti, mi ez a drámai vihar körülötte a biliben.
    Szerintem hamvas ártatlanságában egyszerűen mondott egy hiányos végű és így és félreérthető mondatot, amiről azt hitte, hogy azt jelenti, amit ő gondolt (feltéve, hogy tisztában volt valamivel is, amit gondolni vélt), és mélyen átélte, hogy ez a mondat jelent valamit, valami ütőset, amit más is úgy ért, ahogy ő szeretné…
    Nem ő az egyetlen közszereplő rétorunk, aki nem tud magyarul (se beszélni, se gondolkodni), csak jön belőle a bombasztikus gárgya szöveg a megfelelő pártfazonra szabva. Engem ez valahogy sokkal jobban sért, mint a Csernobil (amit fenékig kiélveztem) – ha már bocsánatkérésről volna szó.

  2. Csernobili túlélő szerint:

    BAGÓNÉ!
    EZ FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!!!! HÁT ILYET HOGY LEHET MONDANI????!!!???
    ORDÍTOK A FÁJDALOMTÓL: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!
    KÖVETELEM, HOGY AZONNAL KÉRJEN BOCSÁNATOT TŐLEM ÉS TÁRSAIMTÓL!

  3. Lovas szerint:

    Remélem bukni fog a hülye liba.

  4. Tóth kati szerint:

    Az mszp-ben mindenki ilyen ostoba?A pártba csak sötétagyúak léphetnek be?A csenobili atomkatasztrófakor Csehák Judit volt az eü miniszter,direkt elhallgatták a katasztrófát az emberek előtt,nem szóltak,nem intézkedtek akkor sem,amikor az atomfelhő Magyarország fölé érkezett.Nagyon sokan haltak meg azóta az országban emiatt.Huszonéves lányok mellrákban,akik akkor pici gyerekek voltak,és kint voltak a szabadban,felnőtt emberek,akiket a vérrák vitt el.A 2000-es évek után halmozottan,akkor volt a felezési idő.És ki tudja hány halálért felelős itt Magyarországon?Dögöljön meg ez az ostoba,hülye,primití k…va!Remélem nem érjük meg azt a szégyent,hogy ez polgármester legyen nálunk.Annyira ostoba,hogy még az évszámokkal sincs tisztában,de a párttársai is mind ilyen sötétek?

  5. Pilsner Urquell szerint:

    Szép, meleg, napos idő volt épp akkoriban, sokan voltak kint, többen vízparton, és élvezték a nyárias tavaszt a hétvégén (április 26-27: szombat-vasárnap).
    Az embereket érintő egészségügyi adatokat soha nem fogjuk tudni, éppúgy, mint Fukushimát. De arra jól emlékszem, hogy a párom a frissen beültetett virágait is kitette az erkélyre napozni – jó öt héten át úgy nőttek, szinesedtek, mint még soha, valósággal tombolt bennük az élet; aztán 8 óra leforgása alatt összetottyantak, mint a rongy, feltámaszthatatlanul, az összes.
    “Április 28-án [cca. 68 órával az esemény után] Bedő Iván, a Magyar Rádió hírszerkesztőségének turnusvezetője döntése alapján a BBC hírére is támaszkodva hírt adtak a katasztrófáról a Rádió 21 órai híradásában. A hír közlését a felsőbb vezetés másnap hajnalban tiltotta le, Bedő pedig büntetésben részesült.” (hu.wikipédia.org)
    Ehhez képest, ha jól értettem, ezúttal a magyar egészségügy elsőnek lépett pirula-ügyben itthon és a világban. A mirelites lisztériáról meg már jó másfél éve megy a kutogatás – nemzetközi cég-összefüggések miatt is lassan -, ügy akkor lett belőle, amikor pár angol belehalt abba, hogy nyersen ették a kukoricát. Nálunk hosszú hónapok óta írkálta a sajtó a figyelmeztetéseket, hogy a mirelit árukat meg kell rendesen főzni, különösen a kukoricát, mert súlyos betegséget is okozhatnak.
    Bangónének nemcsak a mondata volt hiányos és félreérthető, hanem az értesültsége is, az arányérzéke meg felettébb csálé. – De azért tőlem lehetőleg ne Csernobil miatt kérjen bocsánatot…

  6. Horváth János szerint:

    Ha most azt is kiderítitek, hogy Bangóné felelős a csernobili katasztrófáért, dobok egy
    hátast.

  7. Pilsner Urquell szerint:

    Horváth János!
    Írtam, hogy nagyon sokan nem tudnak magyarul. Érteni sem. (Még csak közszereplőnek sem kell hozzá lenni.)

  8. Horváth János szerint:

    Gondolkodtam, hogy beiratkozom valami tanfolyamra, de ehhez az is kevés!

  9. Pilsner Urquell szerint:

    Általános iskola 1.-6. osztály. (Negyven évvel ezelőtt. Ma már tényleg nem fogod megtanulni sehol a magyart. A sajtóban a legkevésbé.)

  10. Johnny szerint:

    vontak ki itthon is gyógyszereket, hogy az éppen aktuális gyártó, vagy forgalmazó szarabb, de olcsóbb generikumját szedjék – vegyék.
    A cím egy nettó faszság. Ez az idióta nő, meg elfelejtette, vagy nem tudta befejezni a mondatát.

  11. Pilsner Urquell szerint:

    De most a vérnyomás-pirulákat nem azért vonták ki, hanem a rákot okozó szennyezettség miatt. És most vonják épp őket ki másutt is, sorban, Európában meg Amerikában. Sok helyen lassabban eszméltek, de már ők is eszméltek.

    “…vagy nem tudta befejezni a mondatát” – talán, mert csak az eszébe jutott valami…

  12. propaganda szerint:

    Mekkora hülyeség ez már, nyilvánvalóan nem arra utalt Bangóné, hogy Csernobil idején is ugyanez a kormány volt, hanem hogy a mostani lapítás olyan, mint az akkori lapítás volt. Persze, ha valaki nagyon félre akarja érteni, akkor félreértheti.

  13. királyerdei szerint:

    Nagyon is egyértelmü amit Bangóné mondott.Csak a haldokló kommunista csőcselék próbálja (SIKERTELENÜL)kimagyarázni a szavait.

  14. Horváth János szerint:

    2 hsz.t is lenyelt a rendszer.

  15. admin szerint:

    Mi nem látunk egyet sem az automatikus moderációnál.

  16. Pilsner Urquell szerint:

    propaganda!
    Pontosan erre utalok. És mindenki úgy érti, ahogy a rólam alkotott elképzelések szerint akarja. A szavak nem számítanak, csak a projektált indulatok.
    Királyerdei szerint például haldokló kommunista csőcselék vagyok (veled együtt)? Tündéri. Gondolom, neki az egész MTA is az.
    A baj csak ott van, hogy adott esetben, ha az állapotok zavarosba találnának fordulni, ezen meggyőződése alapján símán agyonverne a nyílt utcán.
    Ezek a kommentek félelmetes dolgokat sejtetnek. (És ne legyen illúziónk: a politika – így! pártmeghatározás nélkül! – ezeket elemzi és fölhasználja. Legtöbbnyire ellenünk.)

  17. Horváth János szerint:

    Harmadszorra talán sikerül.
    , vagy csak arra gondolt, hogy mi félszavakból is megértjük egymást. Engem sokkal jobban
    zavar, hogy Soltész Miklósnak volt bőr a képén megszólalni azok után, ahogy a parlament-
    ben viselkedett.

  18. Pilsner Urquell szerint:

    Volt a jelenetről videó. Soltész teljesen fegyelmezetten, úriemberként lépett oda a hölgy elé, és feléje hajolva mondott neki valamit. Hogy mit, azt a videón nem lehetett hallani, de a jelenet koreográfiája kizárja, hogy alpáriság lehetett volna.
    Soltésszel szerintem a legkevésbé sem a viselkedése volt a baj (bármint sikoltozott a szatírtól megtámadott szűzi erény), hanem az, ami a jobbos sajtóval is: amiként a pongyola gágogást irreális módon “értelmezte”, politikailag hasznosítani remélte. Elég lett volna kinevetni.

  19. Horváth János szerint:

    Azon a videón amit én láttam, vagy inkább, ahogy én láttam a videót, Soltész felállt, kihúzta
    magát mint, aki legalább 10 cm-l nagyobbnak akar látszani, majd ujjával hadonászva mondott
    valamit. Az ujja nagyjából úgy mozgott mint amikor egy gyereket utasítunk rendre. Én ezt
    közel sem tartom úriemberhez méltónak. Azt, hogy mit mondott Bangóné elárulta, s mivel
    cáfolat nem volt, valósnak tekinthető.

  20. Pilsner Urquell szerint:

    Valóban: feszes vigyázzállásban és glasszékesztyűben természetesebb lett volna tiszteletét tenni. Bangóné pedig elsírta magát, hogy “Rám nézett a kakas!”

    Ebben az országban egyébként régi etiket-szabály, hogy halálos sértés és aljas támadás, ha valakinek artikulált mondatokban a szemébe mondjuk a ténybeli igazságot. A PC csak a bájolgó-mászolygó szógenekkel kifejezett, halkan hebegő körbenyalt hazudozást fogadja el civilizált viselkedésformának.
    A fennkölt megsértődés meg nemzeti alapreakciónk mindenre.
    Legsúlyosabb nemzeti kérdéseink pedig az efféle magasztos tyúkpörök…

  21. Horváth János szerint:

    Persze, lehet karikírozni a dolgokat, de a videó ezt mutatja. Bele se merek gondolni, hogy
    a Soltész által emlegetett verbális erőszak esetleg azonos az általad írt halálos sértéssel és
    támadással. Szerintem egyik sem jobb a másiknál, a különbség talán csak annyi, hogy Bangóné
    eddig csak kérdezett, Soltésznak, Rétvárinak meg válaszolnia kellett volna.

  22. Pilsner Urquell szerint:

    Tiszta zagyvalékokat produkálsz újabban. Már követni se tudom.
    Bangónét már hagynám. A kérdezettek pedig válaszoltak.
    Részemről elég.

    Megismertem mindenkit, volt szerencsém – ki-ki nyugodtan folytassa ott, nékülem, ahol megzavartam a blogot

  23. Jobban szerint:

    Újabb három visszalépő tagját büntette az LMP
    “Tenk Andrásra…, aki 1,5 év eltiltást kapott: ő Csepel-Soroksár választókerületben lépett vissza Szabó Szabolcs javára – az akkor az Együtt színeiben induló – és később az LMP-frakcióba belépő…”http://mandiner.hu/cikk/20180725_ujabb_harom_visszalepo_tagjat_buntette_az_lmp

Itt lehet hozzászólni !