Beugrott az asszony a postára…

Mr.Gabee, Csepel.info

Ismét egy kaptunk egy képet a suttyó parkolós rovatunkba, mely véleményünk szerint egyrészt találó megoldás, másrészt nincsenek rá szavak.

Olvasónk annyit fűzött az esethez, az autó vezetője a kocsiban ülve várta, míg vélhetően a felesége a postán intézi ügyeit.

Hozzá kell tenni, hogy a jó oldalát is kell nézni az ilyen esetnek: azért a mozgássérült helyre beállni nem volt szíve.

12 hozzászólás “Beugrott az asszony a postára…” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    Azt’ a forgalom elől elzárt területen akadályt nem képezett. 🙂

  2. suttyó szerint:

    nem szép megoldás, és nyilván szabálytalan is, ezek tények. no de azt azért említsük meg, hogy mégis csak tarthatatlan az a helyzet, hogy Csepel központjában az összes olyan parkolót, ami egyébként arra lenne való, hogy az ügyeiket intézők 10-20-30 percre ott meg tudjanak kocsival állni (posta, önkörmányzat, pláza, piac, sztk környéke, aldi, stb.), reggeltől estig P+R parkolónak használják a dél felől ingázók. én nem őket akarom bántani, félreértés ne essék, őket is megértem, de ez így meg nekünk nem jó. ezek a parkolók nem erre valók, nem ez a céljuk, nem erre lettek méretezve. a posta és a Szent Imre tér környékére ez hatványozottan igaz sajnos. és akkor azon megy a hörgés, hogy a penny vagy aldi vagy mittudomén melyik csak max 1 óra parkolást engedélyez ingyen. hát kurvára igaza van, a központban mindenhol így kellene.

  3. Johnny szerint:

    A környező települések erősen “be lettek lakva”, ezen a települések jó hasznot húztak, de Csepelt meg jól megszopatták, a vele járó forgalommal. De sebaj, mert akik onnan akarnak bejutni, nem haladnak, de ez így rendben is van, mert a csepeliek sem tudnak haladni tőlük.
    A parkolást is lehetne szabályozni, csak akarat kérdése lenne, de az nem volt, nincs és nem is lesz.

  4. Csepeli lokál szerint:

    A Szent Imre téren véleményem szerint maradjon az ingyenes parkolás, de időkorláttal pl. max 1 óra.

  5. Horváth János szerint:

    Az a baj szerintem, hogy a pofátlanság ellen, nagyon nehéz szabályokkal fellépni. Jelen
    esetben is bármilyen parkolási rend lenne, erre nem lehet értelmezni. Ott várakoztak
    másodikként szinte a rendőrség előtt, nem történt semmi.

  6. Qqriq szerint:

    Nem történt parkolás. Az autó indexlámpái égnek (villognak) és a féklámpa is világít. A vezető feltehetően egy fontos hívást kapott vagy félreállt a térképet nézegetni. Nem hiszem, hogy addig nyomná a féket, amíg a párja kivárja a hosszú sort a postán.

  7. Horváth János szerint:

    Ha jól emlékszem, ez egy forgalom elöl elzárt terület, ami azt jelenti, hogy semmiképp sem
    szabad ráhajtani.

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Már a felfestés is zseniális. Az elkerített területen pedig mindig állnak. Régen se volt nagy öröm kihajtani a Templom utcából, de most minden esetben életveszélyes vakugrás. Már strigulázom, hány totálkárt sikerült megúsznom. (Annak, aki ott lakik, örjítő.)

  9. Énke szerint:

    Így sikerült neki 🙂 Nekünk az a bosszantó,hogy a sarki épületben lakunk és munkából hazajövet 600 ezer kört kell mennünk ahhoz,hogy a házunk mellett megálhassunk,mert egy csomó autó parkol ott. Postán várók,hévvel dolgozni járók…

  10. Tóth kati szerint:

    Az egészben az a szép,hogy kb 20 méterre van a rendőrség,ennek ellenére simán meg meri és meg is csinálja a szabálytalan prkolást.Egyébként azért lezárt terület,mert ha jössz a Templom utcából semmit nem látsz ki jobbra.Persze ez az ilyeneket nem zavarja.Rendőrök mit szólnak hozzá?

  11. Qqriq szerint:

    Az elakadás nem minősül a közúti közlekedés rendje megzavarásának. Tehát elakadásjelző használata esetén rá szabad hajtani a tiltott területre is. Ugyanis a vezetőnek kell felmérnie, hogy hol tudja elhelyezni úgy a mozgásképtelenné vált járművet, hogy az minél kisebb mértékben zavarja illetve akadályozza a forgalom résztvevőit. A KRESZ szerint a vezetõ köteles a jármûvet – lehetõleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza – haladéktalanul megállítani, ha a jármû olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet. Az elromlott jármûvet – lehetõség szerint – az úttesten kívül vagy olyan helyen kell elhelyezni, ahol a várakozás nem tilos.

  12. Pilsner Urquell szerint:

    Qriq fölfedezése:
    Naponta öt tucat elakadt kocsi ezen az egy helyen. És egynek sem működik az elakadásjelzője. Q. csak tudja!…

Itt lehet hozzászólni !