Meghalt Paudits Béla

INDEX, MR.Gabee, Csepel.info

68 éves korában meghalt Paudits Béla, közölte Facebook-oldalán a Story magazin. Haláláról gondozója értesítette a lapot.

A Jászai Mari-díjas színészt a múlt héten mentő vitte kórházba, miután otthonában agyvérzést kapott. A mentőket az ápolója értesítette, a kórház neurológiai osztálya pedig később megerősítette, hogy valóban náluk fekszik a művész, pontosabb tájékoztatást azonban nem adtak az állapotáról.

“Az orvosok sem tudják megmondani, felépül-e, de nagyon rossz állapotban van. A jobb oldala lebénult, beszélni sem tud, hétfőn már engem sem ismert fel” – mondta a halála előtti héten Paudits Béla állapotáról a színészről gondoskodó asszony a Blikknek.

Paudits Bélát évekkel ezelőtt gyomorfekéllyel műtötték, ami elfertőződött, és bélcsavarodást kapott, ágyhoz kötöttsége miatt felfekvései lettek, depresszióval küzdött, nemrég pedig laparoszkópos beavatkozást hajtottak végre rajta. Többször beszélt arról, hogy belefáradt a betegeskedésbe, már csak a halálát várja.

Paudits Béla a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházhoz szerződött, majd 1974-től 1984-ig a Madách Színház tagja lett. Később öt éven keresztül szabadfoglalkozású színművész volt, közben diplomát szerzett a Vendéglátóipari Főiskolán. 1989-től újra szerepelt a Madách Színházban.

Színpadi szerepei mellett tévé- és játékfilmekben is szerepelt, két lemeze is megjelent, valamint szinkronhangként is ismert volt. 1993-ban Jászai Mari-díjat kapott, 1993 és 1997 között Torontóban élt.

 

4 hozzászólás “Meghalt Paudits Béla” bejegyzésre

 1. Qqriq szerint:

  Tudod, Mr. Gabee, az ilyen szomorú híreket úgy szokás közölni, hogy “elhunyt”. Lovas István esetében így is történt.

 2. Vajon szerint:

  Neki mondhatod… a vér nem válik vízzé…

 3. Nagyapó szerint:

  Tudja Mr. Gabee, az ilyen szomorú híreket így szokás közölni:
  “Qqriq szerint:
  2018. június 12., kedd – 12:34
  Nem hiszem el! Hogy történt ez? Ilyen hirtelen nem mehetett el! Ha mégis igaz, tuti nem a sors keze, hanem a Soros keze van emögött!!! Azonnal utánajárni!!!!!!!!!”

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. Johnny szerint:

  nagyapó!
  Te egy büdös gyökér vagy. 😛

Itt lehet hozzászólni !