Népszerű lett az ovifoci a gyerekek körében

csepel.hu

Ebben a tanévben tizennégy óvoda csatlakozott az intézményi Bozsik programhoz. A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület ennek keretében mintegy ötszáz gyermek számára biztosította a mozgás lehetőségét az óvodákban – hangzott el a Rákóczi Kertben június 8-án megrendezett találkozón, amelyen az érintett óvodák pedagógusai és az egyesület képviselői vettek részt. Morovik Attila alpolgármester megköszönte az óvoda pedagógusainak a segítségét, akik nagyban hozzájárultak a közös sikerhez. A programot a csepeli önkormányzat támogatja. Az eseményen megjelent Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője, Kálcsics Ferenc, az egyesület alelnöke és Gyimesi László szakosztályvezető.

A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület által szervezett óvodai fociprogram célja az egészséges életmódra nevelés, valamint az, hogy az óvodás korosztállyal megszerettessék a rendszeres testmozgást és megismertessék a labdarúgás játékos oldalát. Az életkori sajátosságokat figyelembe véve a foglalkozásokon nemcsak labdarúgással, hanem rengeteg ügyességfejlesztő, játékos feladattal is megismerkednek a gyermekek.  A foglalkozások minden résztvevő számára ingyenesek.

Köszönet jár az óvodavezetőknek, hiszen összhangba kellett hozniuk a napi nevelési tervet az ovifocis edzésekkel. Ez a folyamat egyre gördülékenyebben ment, s ebben az óvodapedagógusok hozzáállása is segített. Ők terelgették, öltöztették, biztatták a gyerekeket. A tőlük kapott kedves mosoly, biztató szavak erőt adtak az edző kollegáknak is. Hálásak a gondnokoknak, akik az őszi és tavaszi idényben a szabadtéri foglakozásokon felügyelték a pályák minőségét.

Az MLSZ felnőttképzési intézet edzőképző csoportja Grassroots szervezői tanfolyamot indított tavasszal, amelyen négy óvodapedagógus sikeres vizsgát tett: Varga Adrienn, Halász Edina, Pavelcze Mónika és Kovolyán Erika.

Az ovifoci program egyre népszerűbb a kerületben, és várhatóan újabb óvodák csatlakoznak hozzá a közeljövőben.

cs. a.

csepel.hu

2 hozzászólás “Népszerű lett az ovifoci a gyerekek körében” bejegyzésre

  1. helyi szerint:

    Hűha, de hiteles fotó! A kispesti Gyimesi és a tornatanár Morovik, (aki nyomokban sem hasonlítható testnevelőhöz) próbálja eladni a focit az ovisoknak! Bravó! Eközben a kerület másik négy futballklubja napról-napra él, mert a tisztelt városvezetők saját szórakoztatásukra létrehozott egyesületbe ömlesztik vég nélkül a lóvét! Szégyen gyalázat! Menniük kell jövőre!

  2. Katalin szerint:

    Mindezt zsebrevágott kézzel, mint a bunkó “nagyfőnőke” 🙁 Hányingere van már az embernek a focitól 🙁

Itt lehet hozzászólni !