Sakkverseny a csepeli nyugdíjasoknak

Csepel.hu

Negyedik alkalommal rendeztek sakkversenyt a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban, amely egyben a 60 éven felülieknek rendezett Országos Szenior Sakkverseny kerületi elődöntője is volt.

Tizennyolc versenyző ült le a sakktáblákhoz május 23-án, hogy eldöntsék, ki a legjobb, és kik képviselhetik Csepelt a Nagykanizsán megrendezésre kerülő országos bajnokságon. Fodré Sándor megőrizte tavalyi első helyezését, második lett Havasköri László, harmadik pedig Vastag Ferenc.

A versenyt hét fordulóban, svájci rendszerben bonyolították le. A mérkőzéseken egy játékosnak 15 perc gondolkodási ideje volt. Az esélyeknek megfelelően Fodré Sándor nyerte a bajnokságot, aki a második és a harmadik helyezettel együtt részt vehet a Magyarországi Önkormányzatok Országos Tanácsa által szervezett V. Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságon. Az első három helyezett ajándékcsomagot, a többi résztvevő oklevelet vehetett át a csepeli bajnokságon.

A 65 éves Fodré Sándor ifjúsági bajnok volt Budapesten 1970-ben, és 1985-ben szerezte meg a FIDE mesteri címet. A Nagykanizsán tavaly szeptemberben megrendezett országos döntőn harmadik lett 62 résztvevő között, az ezt megelőző esztendőben pedig másodikként zárta a versenyt. A csepeli versenyzők szállását, útiköltségét és nevezési díját a csepeli önkormányzat fizette.

Fodré Sándor hetente, kéthetente szokott sakkozni a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban, emellett a Dunaharaszti MTK második csapatában játszik, amely az NBI B-ben szerepel.

Cs. A.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !