Nem kicsit drágulnak az üzemanyagok szerdán

autonavigator, Mr.gabee, Csepel.info

Foto: Autonavigator

Folytatódik az üzemanyagárak emelkedése, a gázolaj átlagára szerdától erősen közelíti a 400 forintos fájdalomküszöböt. Míg az előző héten csak 2-3 forintos ártöbbletet kaptak az üzemanyagok, most szerdán a Holtankoljak.hu információi szerint egy nagyobb drágulás következik. A benzin ára literenkénti 7, a gázolajé 8 forinttal emelkedik a hét közepén.

Az átlagár így a 95-ös esetén már 388, míg a gázolajnál 397 forint lesz szerdától. Bár utóbbi erősen a 400 forintos fájdalomküszöböt közelítő, ha a 2012-ben adódott 450-451 forintos csúcsszintre emlékezünk, még mindig “barátságosnak” mondható.

A szokottnál jelentősebb áremelkedés után is marad az egyes töltőállomások között tapasztalható igen jelentős, akár a literenkénti 40-50 forintos szintet is elérő árszórás, így aztán továbbra sem csupán a tankolás idejére, hanem sokkal inkább a helyére is ajánlott figyelni. Ugyanakkor aki adott helyen szerda előtt tölt, 40 liternyi benzin esetén 280, míg ugyanennyi gázolajnál 320 forintot spórolhat. A megfelelő kútválasztással ilyen mennyiségnél persze ezer forintos tétel is “fogható”.

3 hozzászólás “Nem kicsit drágulnak az üzemanyagok szerdán” bejegyzésre

 1. Johnny szerint:

  Ahogy nézem, nemcsak az olajár miatt mászik ez fel, csak megint az arányok. 🙂
  http://www.macrotrends.net/2480/brent-crude-oil-prices-10-year-daily-chart
  https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=HUF&view=10Y
  Tehát a benzin ára: 367,- körül kéne, hogy legyen. 😉

 2. Nagyapó szerint:

  Hát igen, az EU-ban még mindig olcsóbb az üzemanyag Romániában és Bulgáriában ! Sőt Szaúd-Arábiában csak 140 Ft. Nálunk is ennyinek kellene lenni!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. Johnny szerint:

  Öregember!
  Ott van két grafikon és számold át baszdmeg! 🙂
  mindik csak beköpdösöl valamit, azt lepattansz.

Itt lehet hozzászólni !