Jahn Ferenc Kórház: kezdődhet a sürgősségi-felújítás második üteme

888

Befejeződött a korszerűsítés első üteme a budapesti Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán, a 125 millió forint állami támogatásból megvalósuló fejlesztés januártól április elejéig tart.

A kórház sürgősségi osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket. A korszerűsítés megkezdése óta eltelt egy hónap alatt az osztályon 1778 beteget láttak el, a betegellátásban nem volt fennakadás.

A munkálatok során az osztály területe 150 négyzetméterrel bővül, és 600 négyzetmétert korszerűsítenek, átalakítják a mentőbejárót, leválasztják a személybejárót a mentőbejáratról, új váróhelyiséget, vizsgálót és betegmegfigyelőt alakítanak ki, és lecserélik, korszerűsítik a klíma- és szellőzőberendezéseket. Az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építenek ki.

A biztonságos betegellátás érdekében a felújítás alatt mentővel csak azokat a betegeket szállítják a kórházba, akik nem igényelnek azonnali, emelt szintű sürgősségi ellátást. Az emelt szintű sürgősségi ellátást igénylő betegeket a társkórházak veszik át. Ennek rendszere az Országos Mentőszolgálat és az illetékes hatóságok közreműködése és döntései alapján történik.

A Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályára naponta mintegy 100 beteg érkezik, 40 százalékát a kórház fekvőbeteg osztályaira veszik fel, egyharmadukat orvosi ellátást követően hazaengedik. Naponta körülbelül 30 olyan beteget látnak el, akiknek állapota nem indokolja a sürgősségi ellátást, azonban kivizsgálásuk minden esetben kötelezően megtörténik.

Forrás: 888

4 hozzászólás “Jahn Ferenc Kórház: kezdődhet a sürgősségi-felújítás második üteme” bejegyzésre

  1. propaganda szerint:

    “egy hónap alatt az osztályon 1778 beteget láttak el”

    vs.

    “naponta mintegy 100 beteg érkezik”

    Akkor egy hónap alatt kb. 3000 beteget kellett volna ellátni.
    Ezek szerint kb. 1200 beteg nem kapta meg az ellátást?

  2. Tóth kati szerint:

    Ez a lényeg suttyókám.Ennyi feleslegesen ment a sürgire,nem volt odavaló.Érted?Nem igényelt sürgis ellátást.

  3. Misch Attila szerint:

    Legalább a matekban nem kéne hazudni,mert az elég konkrét tudomány.

  4. Nagyapó szerint:

    A matek egzakt tudomány! 1000 körte meg 3000 alma, az 1200 barack!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !