Egyedülálló eljárások, modern műszerek

Csepel.hu

A hazai szakemberek a Jahn Ferenc Kórház urológiai konferenciáján egyedülálló műtéti eljárásokkal ismerkedhetnek meg.

A kilencedik alkalommal megrendezett kurzuson a legkorszerűbb minimál invazív beavatkozási technikákat, technológiákat sajátíthatják el az orvostudomány hazai képviselői.

„Kormányzati, uniós és önkormányzati támogatások révén az utóbbi időben több nagyobb volumenű műszerfejlesztést sikerült megvalósítani. Digitális röntgenek, mammográfia, új ultrahangok teszik lehetővé a korszerű képalkotó diagnosztikát. Az országban itt volt először és sokáig egyedüliként háromdimenziós laparoszkópos torony, melyet Németh Szilárd akkori polgármester javaslata nyomán Csepel önkormányzata adományozott a kórház számára. Idén januártól modern, gasztroenterológiai endoszkópos ultrahang, és izotópos diagnosztika is elérhető a kórházban” – hangsúlyozta Ralovich Zsolt főigazgató köszöntőjében.

 

A főváros történetének legnagyobb kórházfejlesztése

Németh Szilárd országgyűlési képviselő is az urológiai konferencia meghívott vendégei között szerepelt, ám a politikus a honvédség új, légi szállítójárműveinek átadása miatt nem lehetett személyesen jelen. Lapunk kérdésére azonban elmondta: „A kormány döntésének köszönhetően, az Egészséges Budapest Programmal a főváros történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja valósul meg. A fővárosi és Pest megyei intézményhálózat több mint négymillió ember egészségügyi ellátását végzi. Ennek ellenére Brüsszel egyetlen fillér uniós pénzt sem engedett felhasználni. 2002 és 2010 között pedig a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok alatt még a hazai forrásokat is kivonták. Éppen ezért az Orbán-kormány – amikor erre már megvolt a gazdasági-pénzügyi lehetőség – úgy döntött, hogy a fejlesztés teljes költségét a magyar adófizetők pénzén, a magyar kormány költségvetési forrásból állja” – tette hozzá a politikus, aki az elmúlt nyolc év egészségügyi fejlesztéseiről a következőt emelte ki: „2014-ben a csepeli önkormányzat Magyarország első 3D-s laparoszkópos tornyát adományozta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetnek. Azt remélve, hogy a negyvenmillió forintért megvásárolt, de annál jóval nagyobb értékű eszköz megkönnyíti a kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók munkáját, és növeli az egészségügyi intézményben ellátott betegek gyógyulási esélyeit.”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !