20 éve ajándékoz a Segítség Köve Alapítvány

Csepel.hu

 

Méltóképpen megünnepelte 20 éves jubileumát a 2017 év végi ajándék átadó ünnepségein a csepeli Segítség Köve Alapítvány. Várakozásaikon felül érkeztek adományok, így 17 intézményben; anya-és családotthonban, gyermekotthonokban, autista központban, speciális nevelésű óvodákban, iskolákban, kistérségű falvakban tudtak nagy örömöt szerezni.

1.226 db cipős doboz, 31.243 db írószer, 1.489 db írószertartó, 800 db póló, társasjátékok, fejlesztő játékok, plüssök, ruhaneműk kerültek szétosztásra.

Külön megköszönték a csepeli önkormányzat munkatársainak, hogy ajándék dobozaikkal támogatták a csepeli Cipősdoboz akciót. Az egyesület nem rendelkezik saját épülettel, így az önkormányzat felajánlotta a Sport, Szabadidő és Rendezvény Központ egy külön termét, ahol közel egy hónapon át készítették az ajándékokat.

December 12-én karácsonyi ünnepségen vettek részt a csepeli Gondozási Központban. A fogyatékkal élő fiatal felnőttek műsora után közösen énekelték a karácsonyi dalokat. Sokadik éve ünnepelnek így együtt, a műsor után pedig átadták cipős doboz ajándékaikat, ezen felül 1.000 db írószert, írószertartót, Béres cseppet, vitaminokat, pólókat és társasjátékokat ajándékoztak.

Az alapítvány néhány munkatársa december 15-én a Templom utcai gyermekotthonban tett látogatást, ahol 14-18 éves „még gyermekek” élnek pici babáikkal mind addig, amíg a babák nem kerülnek nevelő szülőkhöz. Átadták cipősdoboz ajándékaikat a pici babáknak és anyukáiknak egyaránt, ezen felül vittek még babaholmikat, játékokat, tisztálkodási szereket.

December 17-én karácsonyi ünnepséget szerveztek a csepeli Rákóczi Kerti Közösségi Házban, hogy rászoruló családokat, fiatalokat ajándékozzanak meg.

Az alapítvány december 19-én ünnepelt együtt a csepeli Anya- és Családotthonban lakó gyerekekkel, mint ahogyan azt tette az elmúlt húsz éven át. A jubileumi ünnepségen megjelent Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester. Schönek Márta, az alapítvány munkatársa, rövid visszatekintésében elmondta, hogyan is indult 20 évvel ezelőtt a Cipősdoboz akció Csepelen és mivé nőtte ki magát.

December 21-én a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában ünnepeltek együtt a fogyatékkal élő gyermekekkel. A megrakott ajándék dobozok mellett, Béres cseppet, illatszereket, 1.640 db íróeszközt, irodaszereket ajándékoztak a tanulóknak, akikkel 20 év óta év közben is több alkalommal találkoznak segítségnyújtás révén.

December 22-én az ÁMK-ban tartottak karácsonyi ünnepséget a Széchenyi utcai gyermekotthon gyermekei számára, akikkel évek óta heti rendszerességgel találkoznak. Az alkalom végén átadták névre szóló és kívánságaik szerinti cipős doboz ajándékaikat.

 

Ezúton is köszönjük és gratulálunk a Segítség Köve Alapítványnak kitartó és kemény munkájáért!

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !